Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Άκης Σκέρτσος: Τα 4 προαπαιτούμενα για την βελτίωση της αγοράς εργασίας

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος με αφορμή τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς και αφού εύχεται «καλή εργατική Πρωτομαγιά σε όλες και όλους» αναφέρεται σε ανάρτησή του στα 4 πράγματα που απαιτούνται για την βελτίωση στην αγορά εργασίας.

  • Δυναμική ανάπτυξη της οικονομίας με λιγότερους φόρους στην εργασία και το κεφάλαιο που φέρνουν περισσότερες και καλύτερες νέες επενδύσεις μαζί με υψηλότερο διαθέσιμο εισόδημα στους εργαζόμενους.
  • Σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία και ελεγκτικούς μηχανισμούς για να εντοπίζεται αποτελεσματικά η εργοδοτική αυθαιρεσία και να υπάρχει στην πράξη προστασία των εργαζόμενων.
  • Σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα μαζί με μαζικά προγράμματα κατάρτισης και επανακατάρτισης των εργαζομένων και των ανέργων ώστε να αποκτούν νέες δεξιότητες συμβατές με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.
  • Ένα νέο κοινωνικό κράτος που στηρίζεται περισσότερα στις υπηρεσίες προς τους νέους εργαζόμενους γονείς -άντρες και γυναίκες- μαζί με έξυπνες πολιτικές που μετατρέπουν τα επιδόματα ανεργίας σε κίνητρα εργασίας».

«Αυτή την πολιτική εφαρμόζουμε εδώ και 4 χρόνια και τολμώ να πω ότι έχει φέρει ήδη σημαντικά αποτελέσματα» υπογραμμίζει.

Επίσης μιλάει για τις 10 νέες πολιτικές που προστατεύουν και ενδυναμώνουν την εργασία και τους εργαζόμενους στην Ελλάδα και καταλήγοντας σημειώνει: «Η σημερινή εργατική Πρωτομαγιά αποτελεί εφαλτήριο σκέψης και δράσης για να αλλάξουμε όσα κάνουν δύσκολη τη ζωή των εργαζομένων στη χώρα μας. Ο κατάλογος των προβλημάτων και των στρεβλώσεων στην ελληνική αγορά εργασίας είναι μακρύς και έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας. Όμως με ακόμη πιο δυναμική ανάπτυξη, νέες επενδύσεις, υψηλότερες αμοιβές κατά 25% έως το 2027, και κανόνες προστασίας των εργαζομένων θα καταφέρουμε να αποκτήσουμε και στη χώρα μας μια σύγχρονη αγορά εργασίας που θα κρατά τους νέους και τις νέες στον τόπο τους».

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Δύο ημέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία που είναι 30η Απριλίου, όπου και ουσιαστικά ολοκληρώνεται το έργο της διασύνδεσης, υπάρχουν περίπου 15.000 επιχειρήσεις οι οποίες...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την επίσπευση των ερευνών γύρω από το τι μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία στο δυστύχημα των Τεμπών ζητά με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Αμφιλοχία επισκέφθηκε το μεσημέρι της Κυριακής(28/4) ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ολοκληρώνοντας την τριήμερη περιοδεία του σε νομούς της Ηπείρου και...

ΔΙΕΘΝΗ

Νέο βίντεο με δύο Ισραηλινούς ομήρους δημοσιοποιεί η Χαμάς. Την ίδια ώρα, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών δηλώνει η επιχείρηση στην Ράφα μπορεί να αναβληθεί...