Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Καύσωνας Κλέων»: «Θερμόπληκτη» η χώρα – 4 drones θα επιτηρούν τα δάση για πυρκαγιές την Κυριακή

Στις συμπληγάδες του καύσωνα για ακόμη μία μέρα ολόκληρη η χώρα, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 44 βαθμούς Κελσίου υπό σκιά, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στο έδαφος τα θερμόμετρα έδειξαν πάνω από 60 βαθμούς.

Ελάχιστοι σήμερα κυκλοφορούσαν στους δρόμους, τουρίστες οι περισσότεροι, αντίθετη εικόνα στις παραλίες που πλημμύρισαν από κόσμο. Ταυτόχρονα κύμα εκδρομέων ξεκίνησε για τις καλοκαιρινές διακοπές στα νησιά.

Σήμερα, η υψηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στη Θήβα με 44 βαθμούς Κελσίου σε Λιβαδειά και Λευκοχώρι Φθιώτιδας το θερμόμετρο έγραψε 43. Σε Σπάρτη ο υδράργυρος ανέβηκε στους 42,7 βαθμούς Κελσίου

Τροποποιήσεις στα ωράρια

Λόγω του καύσωνα υπάρχουν τροποποιήσεις στο ωράριο λειτουργίας του Αρχαιολογικού Χώρου της Ακρόπολης. Και αύριο αναστέλλεται η λειτουργία κατά τις μεσημβρινές ώρες από τις 11:30 έως στις 17.30.

«Με απόφαση της περιφέρειας από τις 9 το πρωί και για 24 ώρες έκλεισαν οι πύλες στο Πεδίον του Άρεως, στο πάρκο Τρίτση, στο Αττικόν Άλσος και στο λόφο Φινοπούλου για τον περιορισμό κινδύνου πυρκαγιάς λόγω καύσωνα»

Αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή

Με τέτοιες θερμοκρασίες, όπως είναι φυσικό, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να εκδηλωθούν πυρκαγιές. Ο κίνδυνος αυξάνεται ακόμη περισσότερο από αύριο, οπότε θα ενισχυθούν οι άνεμοι. Η πρόσβαση στα δάση και τα άλση απαγορεύεται, ενώ εντείνονται οι περιπολίες της πυροσβεστικής και των εθελοντών, που συνεπικουρούνται από τα drones του δήμου Αθηναίων.

Η 24ωρη επιτήρηση της Αθήνας από drones λειτουργεί και αποτρεπτικά αφού πλέον οι εν δυνάμει εμπρηστές γνωρίζουν ότι ένα άγρυπνο μάτι βρίσκεται πάντα από πάνω τους.

Από τη βάση του Λυκαβηττού, τα 4 drones της Αθήνας επιτηρούν όλα τα δάση και άλση της πρωτεύουσας.

Στο πορτοκαλί θα βρίσκεται αύριο Κυριακή ένα μεγάλο μέρος της χώρας, σύμφωνα και με τον χάρτη της Πολιτικής Προστασίας. Άμεσος κίνδυνος για πυρκαγιές θα έχουν η Αττική, η Εύβοια, οι νομοί Βοιωτίας, Κορινθίας, Αργολίδας, Λακωνίας, Κρήτης καθώς και τα νησιά των Κυκλάδων, η Σάμος, η Χίος, τα Ψαρά και η Λέσβος.

Επί ποδός βρίσκεται και η τοπική αυτοδιοίκηση με τους δημάρχους να έχουν επιστρατεύσει όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις τους για να συνδράμουν στο δύσκολο έργο της Πυροσβεστικής

Θερμικό drone καταγράφει τις θερμοκρασίες στην Αθήνα

Drone με θερμική κάμερα καταγράφει τις θερμοκρασίες σε διάφορες περιοχές της Αθήνας. Με βαθύ κόκκινο απεικονίζονται οι υψηλές θερμοκρασίες. Στην Πλατεία Ομονοίας η θερμοκρασία του οδοστρώματος ξεπέρασε τους 67 βαθμούς Κελσίου στη στέγη του Μουσείου της Ακρόπολης παρατηρήθηκαν θερμοκρασίες άνω των 72 βαθμών κελσίου ενώ στην πλατεία Συντάγματος θερμοκρασίες 62,8 βαθμών.

Ο καιρός μέχρι και την Τετάρτη 19/7

Όπως αναφέρει το έκτακτο δελτίο από την Κυριακή (16-07-2023) έως και την Τετάρτη (19-07-2023) θα περιοριστούν σε γεωγραφική έκταση οι περιοχές που θα επηρεάζονται από υψηλές θερμοκρασίες και θα μειωθεί η ένταση της ζέστης. Παράλληλα προβλέπεται πτώση της θερμοκρασίας κατά 2 με 4 βαθμούς Κελσίου κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια και οι Ετησίες άνεμοι (μελτέμια) θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Επισημαίνεται ότι από την Κυριακή (16-07-2023) έως και την Τετάρτη (19-07-2023) θα περιοριστούν σε γεωγραφική έκταση οι περιοχές που θα επηρεάζονται από υψηλές θερμοκρασίες και θα μειωθεί η ένταση της ζέστης. Παράλληλα προβλέπεται πτώση της θερμοκρασίας κατά 2 με 4 βαθμούς Κελσίου κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια και οι Ετησίες άνεμοι (μελτέμια) θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Νέα θερμική έξαρση από την Πέμπτη (20/7)

Την Πέμπτη (20-7-2023) οι άνεμοι θα εξασθενήσουν, η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει και νέα θερμική έξαρση θα γίνει αισθητή στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Το φαινόμενο παρακολουθείται στενά και σε καθημερινή βάση θα γίνεται τοπική και χρονική επικαιροποίηση των θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν καθώς και των περιοχών που θα επηρεαστούν.

«Βούλιαξαν» από κόσμο οι παραλίες

Οι παραλίες της Αττικής γέμισαν με κόσμο για να αντιμετωπίσουν τις υψηλές θερμοκρασίες. Μέχρι και αργά το απόγευμα, οι παραλίες εξακολουθούσαν να έχουν κόσμο:

ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Εκστρατεία ενημέρωσης εργαζομένων και εργοδοτών στο πλαίσιο δράσεων ευαισθητοποίησης σε θέματα βίας και παρενόχλησης ξεκινά η Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας, με πρωταρχικό μέλημα να...

ΔΙΕΘΝΗ

Η Στοκχόλμη υποδέχεται σήμερα (17/5) το αστέρι της ποπ μουσικής Τέιλορ Σουίφτ στον δεύτερο σταθμό στην Ευρώπη της περιοδείας της “Eras”, προς όφελος των...

ΕΛΛΑΔΑ

Αραιές νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στην Πελοπόννησο, τη Στερεά και πρόσκαιρα στη...

ΔΙΕΘΝΗ

Η αμερικανική κυβέρνηση κάλεσε τους πολίτες της να είναι σε επαγρύπνηση λόγω πιθανών τρομοκρατικών επιθέσεων κατά της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ παγκοσμίως. “Λόγω πιθανών τρομοκρατικών επιθέσεων,...