Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Η Μάνδρα μετράει τις πληγές της – Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Ρόδο και Λακωνία

Μάχη με τις φλόγες έδωσαν για τέταρτο συνεχόμενο βράδυ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Καμμένα σπίτια, καμμένη γη, ακόμα και τα μέταλλα έχουν μετατραπεί σε μία άμορφη μάζα στη Μάνδρα με την φωτιά να έχει αφήσει πίσω της εικόνα απόλυτης καταστροφής. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επαγρύπνηση για πιθανές αναζωπυρώσεις. Το πύρινο μέτωπο στη Δυτική Αττική είναι πλέον υπό έλεγχο, αλλά αυτό στη Ρόδο παραμένει ενεργό. Οι Αρχές βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή λόγω των ακραίων θερμοκρασιών, οι οποίες αυξάνουν τον κίνδυνο νέων πυρκαγιών.

Μάνδρα

Σπίτια καμένα, νοικοκυριά που έγιναν στάχτη. Κατεστραμμένες περιουσίες. Χαμένοι οι κόποι μιας ζωής. Ο εφιάλτης επέστρεψε χθες στην Δυτική Αττική μετά από ξαφνική αναζωπύρωση. Οι πύρινες γλώσσες δεν άφησαν τίποτα όρθιο στην Αγία Σωτήρα. Αυτή η άμορφη μάζα σιδερικών είναι ό,τι απέμεινε από ένα τροχόσπιτο ενός κατοίκου.

Παρά την φαινομενικά ελεγχόμενη κατάσταση αυτή την ώρα και την άπνοια που επικρατεί στην περιοχή, υπάρχουν αμέτρητα σημεία που ακόμα καπνίζουν και διατηρούν τον κόκκινο συναγερμό στις δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Στο οδοιπορικό που κάνει η κάμερα της ΕΡΤ, στην περιοχή Τσακάλι της Μάνδρας, καταγράφεται το μέγεθος της καταστροφής. Η γη καπνίζει ακόμα ενώ εναέρια μέσα εξακολουθούν να επιχειρούν. Οι κάτοικοι επιστρέφουν στα σπίτια τους.

Τον πυροσβέστη που υπέστη έμφραγμα του μυοκαρδίου εν ώρα υπηρεσίας και νοσηλεύεται στο 251 ΓΝΑεροπορίας επισκέφτηκε το πρωί ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας.

«Αυτή την ώρα είναι σε ύφεση όλο το κομμάτι της πυρκαγιάς Αντιμετωπίσαμε συνθήκες οι οποίες πολύ απλά υπερβαίνουν τις δυνάμεις ενός μηχανισμού δασοπυρόσβεσης. Χρησιμοποιήθηκαν όλες οι μέθοδοι κατάσβεσης όπως είναι το αντι – πυρ και ανοίγουμε αντιπυρικές ζώνες όλο το βράδυ» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικού Σώματος κ. Γιάννης Αρτοποιός.

Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Προστασίας σε συνεργασία με τα εμπλεκόμενα υπουργεία ανακοίνωσε 13 μέτρα για την στήριξη των πυρόπληκτων. Μεταξύ άλλων

Ρόδος

Αναζωπύρωση σε μέτωπο δυτικά του προφήτη Ηλία στην Ρόδο το μεσημέρι της Παρασκευής (21/7). Πρόκειται για ένα μέτωπο που αντιμετωπίστηκε χθες και προχθές.

Λακωνία

Σοβαρή αναζωπύρωση εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Παρασκευής στο μέτωπο της Λακωνίας.

Το πύρινο μέτωπο στην περιοχή Λευκοχώματος – Δαφνί Λακωνίας ξέσπασε το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης. Χθες καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας προσπαθούσαν να σβήσουν και τις μικρές εστίες, ώστε να περιορίσουν τις πιθανότητες αναζωπυρώσεων.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο, Σάββατο 22/7

Πολύ υψηλός είναι αύριο, Σάββατο (21/6) ο κίνδυνος πυρκαγιάς σύμφωνα με τον σχετικό χάρτη που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευοίωνες διαγράφονται οι προοπτικές για τις τιμές του ρεύματος και του φυσικού αερίου καθώς ωριμάζουν οι επενδύσεις σε νέες μονάδες εξαγωγής LNG. Σε ομιλία...

ΔΙΕΘΝΗ

Ένας από τους δύο διασώστες υπεύθυνους για τον θάνατο του Ελάιζα ΜακΚλέιν, ενός νεαρού Αφροαμερικανού στον οποίο χορήγησαν κεταμίνη μετά τη σύλληψή του το...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η άμμος τελειώνει στην κλεψύδρα και οι ελάχιστες επιχειρήσεις, περίπου το 5% – 6% του συνόλου, που δεν έχουν συμμορφωθεί θα πρέπει να το...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε εορταστικούς ρυθμούς κινείται η αγορά ενόψει Πάσχα με τους εμπόρους να περιμένουν ο εορταστικός τζίρος, συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιών και των υπηρεσιών εστίασης και...