Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ν. Αγχίαλος: Με εντολή Ν. Δένδια συνεχίζονται οι έρευνες μετά το πόρισμα για τη φωτιά σε αποθήκη πυρομαχικών – Τα επόμενα βήματα

Στο υψηλό θερμικό φορτίο, τον «πλημμελή καθαρισμό» στο βόρειο μέρος του στρατοπέδου από όπου έφτασε η φωτιά, καθώς και στην «πολύ μικρή αντιπυρική ζώνη πέριξ των αποθηκών» της 111 Πτέρυγας Μάχης, αποδίδει το πόρισμα της κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, την ευθύνη των εκρήξεων στη Νέα Αγχίαλο, στις 27 Ιουλίου. Στο πόρισμα επισημαίνεται η έντονη δυναμική της φωτιάς, που σε συνδυασμό με τον στροβιλισμό και την ταχύτητα του ανέμου, κινήθηκε γρήγορα προς τον χώρο των πυρομαχικών.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια των εκρήξεων – Τα επόμενα βήματα

Οι έρευνες για τα αίτια των εκρήξεων δεν σταματούν ενώ, όπως επισημαίνεται, θα αποδοθούν ευθύνες σε όσους τους αναλογούν. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι έλεγχοι για τα μέτρα πυρασφάλειας σε όλες τις μονάδες θα συνεχιστούν με εντολή του υπουργού Νίκου Δένδια.

Στο σημείο της έκρηξης παραμένουν πυροτεχνουργοί της Αεροπορίας, ενώ τονίζεται ότι εξερράγησαν μόνο συμβατικές βόμβες γενικής χρήσης, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος για άλλα οπλικά συστήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, παραμένει η ζώνη ασφαλείας των 3 χιλιομέτρων, η οποία πιθανότατα να ανοίξει τις επόμενες μέρες.

Πλημμελής καθαρισμός, πολύ μικρή αντιπυρική ζώνη – Το πόρισμα για τη φωτιά στην αποθήκη πυρομαχικών

Όπως έγινε γνωστό ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος παρέδωσε στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια, το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σχετικά με τα αίτια της εξάπλωσης της πυρκαγιάς σε αποθήκη πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω της πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή, στο στρατόπεδο Καράμπα κατέφθασαν πυροσβεστικά οχήματα της 111ΠΜ, που επιχείρησαν για την αντιμετώπισή της, σε συνεργασία με οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η φωτιά ήταν έντονη και σε συνδυασμό με τον στροβιλισμό της και την ταχύτητα του ανέμου, κινήθηκε γρήγορα προς τον χώρο των πυρομαχικών και ανέπτυξε υψηλό θερμικό φορτίο.

Οι συγκεκριμένες συνθήκες επέβαλαν να δοθεί διαταγή εκκένωσης της περιοχής από τις πυροσβεστικές δυνάμεις για την προστασία του προσωπικού.

Σε ό,τι αφορά στα μέτρα πυρασφάλειας του στρατοπέδου, διαπιστώθηκε πλημμελής καθαρισμός στο επικλινές και δύσβατο βόρειο μέρος του, από όπου έφτασε η φωτιά και προσέγγισε στον χώρο των αποθηκών ανοικτού και κλειστού τύπου.

Η πολύ μικρή αντιπυρική ζώνη πέριξ των αποθηκών δεν ήταν αρκετή για να εμποδίσει το έντονο θερμικό φορτίο εξαιτίας της φωτιάς που εξαπλώθηκε στο προαναφερθέν μη αποψιλωμένο μέρος του Στρατοπέδου και σε συνδυασμό με τον στροβιλισμό της και την ταχύτητα του ανέμου, κινήθηκε γρήγορα προς τον χώρο των πυρομαχικώνΑυτό οδήγησε στην έκρηξη βομβών των κλινών του βορείου τομέα των αποθηκών.

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της, ασκεί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

«Οι πληροφορίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το πόρισμα της ΕΔΕ, καταδεικνύουν τις σοβαρές ευθύνες της ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και αποτελούν απτή απόδειξη αποτυχίας του “επιτελικού κράτους”» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Δημήτρης Μπιάγκης, υπεύθυνος στον τομέα Άμυνας του κόμματος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Νέα στοιχεία που δρομολογούν εξελίξεις έφερε στο φως το «Τούνελ», για τον φαντάρο της Ρω, Μανώλη Τσικνάκη 22 χρόνων που βρέθηκε πυροβολημένος στο κεφάλι...

ΕΛΛΑΔΑ

Και έκτη προφυλάκιση αποφασίστηκε μεταξύ των 31 από τους 67 συλληφθέντες για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. Πρόκειται για 33χρονο, κάτοικο Γερμανίας κατηγορούμενο...

ΕΛΛΑΔΑ

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν όσοι έγιναν μάρτυρες του ακραίου φαινομένου στη Σαντορίνη. Συγκεκριμένα όπως ανέφερε το cyclades24.gr κατολίσθηση σημειώθηκε στη Θηρασιά, σήμερα το...

ΕΛΛΑΔΑ

«Ενώ όλοι οι ένοικοι στην κεντροαριστερή πολυκατοικία διαγκωνίζονται για το ρετιρέ της, ο Πρόεδρος του “miniΠΑΣΟΚ” κ. Ανδρουλάκης, επιδιώκει μετά βίας να “πιάσει” την...