Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΘΝΙΚΑ

Νέα αναβολή στη δίκη Μπελέρη – Αδερφός του: «Γίνεται ξανά μόνο και μόνο για να μην αλλάξει χέρια ο Δήμος Χειμάρρας»

Νέα αναβολή για τις 11 Δεκεμβρίου, αποφάσισε το δικαστήριο των Τιράνων, επικαλούμενο διαδικαστικούς λόγους, για την εκδίκαση του αιτήματος του Φρέντι Μπελέρη για αποφυλάκισή του, προκειμένου να ορκιστεί δήμαρχος Χειμάρας.

Για αδικία, που γίνεται εις βάρος του, μίλησε ο ίδιος, ο οποίος δικάζεται την Τρίτη 5/12 για την κατηγορία περί εξαγοράς ψήφων.

«Οι πολίτες της Χειμάρρας μου έχουν δώσει το δικαίωμα να είμαι Δήμαρχος. Είναι αδύνατο ο πρώην Δήμαρχος να ασκεί καθήκοντα κι εγώ να μην μπορώ» είπε.

Η αυριανή συνεδρίαση αφορά στο ποινικό σκέλος της δίκης, όπου και θα αποδειχθεί αν οι αλβανικές αρχές είναι σε θέση να προσάγουν τον τρίτο μάρτυρα κατηγορίας, του οποίου η αξιοπιστία αμφισβητείται από την υπεράσπιση του Μπελέρη.

«Έχουμε αναβολή στην αναβολή μόνο και μόνο για να μην διοικηθεί ο Δήμος της Χειμάρρας, να μην αλλάξει χέρια» δήλωσε ο αδερφός του, Λεωνίδας Μπελέρης.

Σημειώνεται ότι η διεύθυνση των φυλακών Δυρραχίου ισχυρίστηκε ότι στον αλβανικό νόμο δεν προβλέπεται άδεια για ορκωμοσία σε δημόσιο αξίωμα, παρά το γεγονός ότι άλλοι κρατούμενοι έχουν βγει επανειλημμένως από σωφρονιστικά καταστήματα για λόγους ήσσονος σημασίας.

«Ο δήμαρχος Χειμάρρας ο Διονύσιος Μπελέρης είναι πολιτικός κρατούμενος είναι πολιτικός κρατούμενος διότι τόλμησε να ορθώσει ανάστημα κατά των δόλιων σχεδίων του πρωθυπουργού για την ευρύτερη περιοχή της Χειμάρρας» είπε ο πρόεδρος Κόμματος Ένωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Βαγγέλης Ντούλες.

Στο μεταξύ, η Αθήνα έχει ήδη προειδοποιήσει τα Τίρανα ότι θα συνεχίσει να θέτει προσχώματα στην ενταξιακή πορεία της χώρας στην ΕΕ. Παρών στη δίκη ήταν ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης.

«Η άρνηση της ορκωμοσίας του παραβιάζει το δίκαιο παραβιάζει το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τις αποφάσεις του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου γι’ αυτό βρισκόμαστε εδώ για να εγγυηθούμε κι εμείς μία δίκαιη δίκη για τον Φρέντι Μπελέρη» δήλωσε σχετικά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, τόνισε: «Θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να υπερασπιζόμαστε τα δίκαια αιτήματα του νόμιμα εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη»

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Απολογούνται οι τελευταίοι 32 κατηγορούμενοι για την εγκληματική οργάνωση οπαδών και τη δολοφονία Λυγγερίδη στου Ρέντη. Μεταξύ των προφυλακισμένων και 2 φερόμενοι ως ηγετικά...

ΕΛΛΑΔΑ

«Υπάρχει μια οργανωμένη, απόλυτα οργανωμένη εγκληματική οργάνωση, ένα σύνολο εγκληματιών οι οποίοι έφτασαν και σκότωσαν έναν αστυνομικό. Δηλαδή οργανωμένα, μεθοδευμένα, εμπνευσμένα και αποφασισμένα χτύπησαν...

ΕΛΛΑΔΑ

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), η μεγαλύτερη δεξαμενή σκέψης (think – tank) της Ελλάδας, σε συνεργασία με το πρόγραμμα ParticipatEU, τον...

ΕΛΛΑΔΑ

Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού μέχρι την Μ. Τετάρτη θα είναι οι πολύ ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη...