Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΘΝΙΚΑ

Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε Mονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων σε Δωδεκάνησα, Χίο, Λέσβο και Σκύρο (video)

Σχηματισμούς και Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων σε Δωδεκάνησα, Χίο, Λέσβο και Σκύρο, όπου και αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό με την ευκαιρία της έλευσης του Νέου Έτους, επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη, 3 Ιανουαρίου 2024, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, κατά την επίσκεψή του και απευθυνόμενος στο σύνολο του προσωπικού, ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά, καλή χρονιά με υγεία και προσωπική, επαγγελματική πρόοδο στους ίδιους και στις οικογένειές τους.
Εξήρε, όπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο τύπου «την σπουδαιότητα της αποστολής τους στην προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Χώρας, τους συνεχάρη για τον επαγγελματισμό, το υψηλό ηθικό και την αποτελεσματικότητα που επιδεικνύουν καθημερινά στην εκτέλεση του καθήκοντος και της αποστολής τους, και έδωσε εντολές και κατευθύνσεις για συνεχή εγρήγορση και επαγρύπνηση».

Συγκεκριμένα ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλωρός, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) Αντιστράτηγο Σωτήριο Κωστάκογλου και κατά περίπτωση από τους Διοικητές της 80 – 79 – 96 – 98 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΑΔΤΕ), αντάλλαξε ευχές:

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλωρός στην Κίναρο, με τη μοναδική κάτοικο του νησιού κυρά- Ρηνιώ Κατσοτούρχη συνοδευόμενος από τον Διοικητή ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγο Σωτήριο Κωστάκογλου

• Στην Κίναρο, με την Ειρήνη Κατσοτούρχη, γνωστή ως κυρά-Ρηνιώ, μοναδική κάτοικο που υψώνει καθημερινά με υπερηφάνεια την Ελληνική Σημαία στο νησί.
Κατά την παραμονή του στην Κίναρο, κατέθεσε επίσης στεφάνι στο Μνημείο των 3 πεσόντων Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού που έχασαν την ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, κατά την διεξαγωγή άσκησης την 11 Φεβρουαρίου 2016.
• Στο Φαρμακονήσι, στο Αγαθονήσι και στην Παναγιά Οινουσσών με το προσωπικό των Επιτηρητικών Φυλακίων τους.
• Στη Χίο, με τα πληρώματα ετοιμότητας των Ελικοπτέρων της Πολεμικής Αεροπορίας και του Στρατού Ξηράς που σταθμεύουν στο Αεροδρόμιο του νησιού, καθώς και με τον Κυβερνήτη, τους Αξιωματικούς και το Πλήρωμα του Ταχέος Περιπολικού Κατευθυνόμενων Βλημάτων (ΤΠΚ) ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ.
• Στη Λέσβο, με το προσωπικό της 98 ΑΔΤΕ, με τον Κυβερνήτη, τους Αξιωματικούς και το Πλήρωμα της Κανονιοφόρου (Κ/Φ) ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ, καθώς και με τον Κυβερνήτη και το πλήρωμα του Περιπολικού Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ) ΦΟΥΡΝΟΙ του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ.) Κατά την παραμονή του στην Λέσβο επισκέφθηκε επίσης την Ιερά Μονή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Μανταμάδο.
• Στη Σκύρο, με τον Διοικητή και το προσωπικό της 135 Σμηναρχίας Μάχης (135 ΣΜ), με τα πληρώματα των Μαχητικών Αεροσκαφών Επιφυλακής (READINESS), καθώς και με προσωπικό της 22ης Μοίρας Κατευθυνόμενων Βλημάτων (22 ΜΚΒ) PATRIOT PAC III και του κλιμακίου της 390 Μοίρας Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (390 Μ.ΜΕΑ/Φ).

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Oι πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις βοριάδες θα χαρακτηρίζουν τον καιρό και την Μ. Δευτέρα και την Μ., Τρίτη σύμφωνα με το μετεωρολόγο της...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται σε πανελλαδική κλίμακα οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με διενέργεια δωρεάν rapid test για όλους τους...

ΔΙΕΘΝΗ

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το χωριό Νοβομπακχμούτιβκα στην περιφέρεια Ντονέτσκ της Ουκρανίας, κοντά στο Οσερέτινε, που έχει γίνει επίκεντρο των μαχών τις τελευταίες μέρες,...

ΕΛΛΑΔΑ

Την ώρα που καταθέτουν αυτόπτες μάρτυρες στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, για την άγρια συμπλοκή που κατέληξε σε τραγωδία τα ξημερώματα στο Μαρούσι, έξω...