Ιατροδικαστικό πόρισμα για Ζακ Κωστόπουλο: Πέθανε από ισχαιμικό επεισόδιο εξαιτίας των πολλών τραυμάτων

Ανατροπή: «Καθαρές» οι τοξικολογικές εξετάσεις του Ζακ Κωστόπουλου

Παραδόθηκε σήμερα στην αστυνομία το ιατροδικαστικό πόρισμα για τα αίτια του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου στην οδό Γλάδστωνος στις 21 Σεπτεμβρίου.

Σε αυτό αναφέρεται πως οι τοξικολογικές εξετάσεις ήταν καθαρές και δεν εντοπίστηκε σε αυτές καμία ναρκωτική ουσία που μπορεί να σχετίζεται με τον θάνατο του 33χρονου. Αντίθετα τονίζεται ότι έπαθε ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις μυοκαρδίου από τα πολλαπλά τραύματα στο σώμα του που προκάλεσαν έντονη διέγερση στον οργανισμό του και τον θάνατο του.

Ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογρηάς τόνισε: «με δεδομένη την απουσία υποκείμενης στεφανιαίας ή άλλης καρδιακής νόσου, άλλης υποκείμενης παθολογικής οντότητας πλην της βαριάς ηπατικής βλάβης και τοξίκωσης, οι ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου συνδέονται αιτιωδώς με τα πολλαπλά τραύματα που έφερε ο θανών σε διάφορα σημεία του σώματος μέσω μηχανισμού stress, ο όρος stress με την ιατρική του εννοια, δηλαδή την αντίδραση του οργανισμού προκειμένου να αντιμετωπίσει εξωτερικά ερεθίσματα, όπως τραύματα που τείνουν να μεταβάλλουν τη σημαντική του ισορροπία».

Η παρέμβαση της Ακρίτα

«Ο ‘ναρκομανής μαχαιροβγαλτης’ Ζακ ούτε μαχαίρι κρατούσε ούτε ουσίες είχε πάρει», έγραψε στο Facebook η Ελενα Ακρίτα. «Μην πείτε λέξη μερικοί, κιχ μη βγάλετε. Που μας λέγατε ότι υπερασπιζόμαστε έναν αθώο άνθρωπο επειδή ήταν λέει… γκέι ακτιβιστής. Κιχ όμως. #justiceforZakZackie».

Η ανάρτηση της Ελενας Ακρίτα έρχεται ύστερα από ένα μπαράζ διαδικτυακών επιθέσεων σε βάρος της γνωστής δημοσιογράφου αλλά και πολλών άλλων χρηστών των social media, που υπερασπίστηκαν τον Ζακ Κωστόπουλο και καταδίκασαν τις βιαιότητες σε βάρος του από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος όπου εγκλωβίστηκε, αλλά και άλλων καταστηματαρχών.