Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Πρώτη ημέρα Jazz on Tinos 2023 με ντουέτο Κουτσονάνου – Κότσυφα

Πρώτη ημέρα Jazz on Tinos 2023 με ντουέτο Κουτσονάνου – Κότσυφα

Το 14o Φεστιβάλ Jazz on Tinos ανοίγει τις πύλες του απόψε στις 9 μ.μ. στο μέγαρο του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού με το ντουέτο των Κουτσονάνου και Κότσυφα. Στη συνέχεια παίρνει τη σκυτάλη στις 10:15 το κουαρτέτο του Billy Prim. Μετά τις συναυλίες στο ΙΤΗΠ η βραδιά συνεχίζεται γύρω στις 23:30 στην πλατεία μεταξύ ΤΕΝΟΚ και ΑΥΡΑ, στο παλαιό λιμάνι της Τήνου, με Jam Night από τα Σεμινάρια Τζαζ και τη συμμετοχή καθηγητών και μαθητών του εκπαιδευτικού προγράμματος που ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής.

Αναλυτικά:    

tinosjazz.com 

Παρασκευή 25 Αυγούστου, στις 21:00, στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού

Βασίλης Κουτσονάνος / Θοδωρής Κότσυφας Duo

Ο Θοδωρής Κότσυφας και ο Βασίλης Κουτσονάνος είναι από τους πιο ενεργούς μουσικούς στη μουσική σκηνή της Ελλάδας και όχι μόνον!

Φέτος θα συναντηθούν για πρώτη φορά στο 14 Jazz on Tinos Festιval.

Οι δυο μουσικοί έχουνε συμμετάσχει σε πολλά project μαζί ποτέ όμως ως ντουέτο.

Οι κοινές επιρροές τους και η αγάπη τους για πολλά είδη μουσικής τους έφερε πολύ γρήγορα σε επαφή. Έτσι, το ντουέτο των Θοδωρή Κότσυφα και Βασίλη Κουτσονάνου θα παρουσιάσουν πρωτότυπες συνθέσεις που θα ηχογραφηθούν και θα κυκλοφορήσουν το 2024, καθώς και “πειραγμένα” αγαπημένα κομμάτια από το ευρύτερο σύγχρονο ρεπερτόριο.

Θοδωρής Κότσυφας – Ηλεκτρική Κιθάρα

Βασίλης Κουτσονάνος – Κοντραμπάσο

Billy Prim Quartet

Ο Βασίλης Πριμηκύρης – γνωστός ως Billy Prim – θα παρουσιάσει με το κουαρτέτο του το δίσκο του Ivora που κυκλοφόρησε το 2023.

Πρόκειται για την εξιστόρηση της περιπέτειας ενός ήρωα που ξεκινά ένα ταξίδι αυτογνωσίας, χωρίς να ξέρει τον τελικό του προορισμό.

Ο ακροατής παρασύρεται σε αυτό το ταξίδι όπου ο ήρωας στο τελευταίο κομμάτι του δίσκου ‘The Breath of all Things’ ανακαλύπτει τον πραγματικό του εαυτό.

Μέσα από τις προσωπικές του μουσικές εμπειρίες και αναζητήσεις ο Billy Prim συγκροτεί ένα ηχητικό τοπίο στηριγμένο στον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό, στις ξεκάθαρες μελωδικές γραμμές, στον φυσικό ήχο του γκρουπ και στις επιρροές από μουσικά είδη εκτός της τζαζ. Ένα live που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του ακροατή από τις πρώτες νότες μέχρι την τελευταία του πνοή.

Παίζουν:

Αλέξανδρος Λυκοθανάσης – Πιάνο

Θοδωρής Κότσυφας – Ηλεκτρική Κιθάρα

Βασίλης Κουτσονάνος – Κοντραμπάσο

Billy Prim – Τύμπανα

Παρασκευή 25 Αυγούστου, στις 23:30, Workshops Jam Night @ TENOK, Χώρα Τήνου

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Σαντορίνη: Μέτρα ασφαλείας για την προστασία των εθελοντών που ανάβουν τις φωτιές την Μεγάλη Παρασκευή στον Πύργο Ο Δήμος Θήρας, η Κοινότητα Πύργου Καλλίστης...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Κύθνος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της εγκατάστασης βιομηχανικού Αιολικού Πάρκου Πηγή: cyclades24.gr

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Δήμαρχος Αμοργού: «Το μήνυμα Αγάπης και το Αναστάσιμο Φως να πλημμυρίσει τις ζωές όλων» Διαβάστε το μήνυμα του Δημάρχου Αμοργού κ. Ελ. Καραΐσκου, για...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Οι Πασχαλινές ευχές του Δημάρχου Τήνου Παναγιώτη Κροντηρά Συνδημότες και επισκέπτες του ευλογημένου νησιού  Ο Δήμαρχος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι , οι Πρόεδροι & οι...