Η Κέα (Τζιά) είναι ένα νησί μια ώρα απόσταση με το πλοίο από το Λαύριο και με σχεδόν 2.500 μόνιμους κατοίκους, που όμως από τo καλοκαίρι μέχρι και τις αρχές του φθινοπώρου ο αριθμός όσων διαμένουν φτάνει τους 5.000 ή και τους 10.000 ενίοτε στο αποκορύφωμα της τουριστικής σεζόν. Πλέον, όπως ανακοινώθηκε προ ημερών, υπάρχει διαθέσιμος εδώ και λίγες μέρες μόνο ένας γιατρός στο πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο του νησιού, το οποίο ούτως ή άλλως παρουσιάζει αρκετές ελλείψεις.
Όπως ήταν αναμενόμενο η είδηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση των κατοίκων, καθώς πρακτικώς είναι αδύνατον για ένα γιατρό να ανταπεξέλθει στις ανάγκες τόσων περιστατικών με παιδιά, ηλικιωμένους και οτιδήποτε άλλο συμβεί.
Για αυτό και στην πόρτα του περιφερειακού ιατρείου κολλήθηκε μια μεγάλη ενημερωτική χειρόγραφη πινακίδα, η οποία αναφέρει ότι από τις 14 Σεπτεμβρίου η μονάδα λειτουργεί πλέον μόλις με έναν γιατρό και ζητά την εύλογη κατανόηση των κατοίκων στο θέμα της αντιμετώπισης των περιστατικών που παρουσιάζονται και την παροχή υπηρεσιών υγείας.
