Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Pastra Cretonaxiosa – ExcellenSeas: Κολύμπησαν από τη Νάξο στη Σχοινούσα για καλό σκοπό (pics)

Pastra Cretonaxiosa – ExcellenSeas: Κολύμπησαν από τη Νάξο στη Σχοινούσα για καλό σκοπό (pics)

Γράφει η Μαντώ Στουρνάρα

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου… Η παρέα της Pastra Cretonaxiosa για 2η σερί χρονιά είναι στη Νάξο. Ο λόγος; Να κολυμπήσει για τους σκοπούς του φορέα Excellenseas και να τιμήσει τους υποτρόφους του προγράμματος, που ως γνωστόν απευθύνεται στα παιδιά που προέρχοντια από νησιά κάτω των 3000 κατοίκων.

Οπως η Ειρήνη Πράσινου από τη Δονούσα, η οποία πέρασε στην Φιλοσοφική Αθηνών και για τα “μάτια” της η παρέα με πρώτη και καλύτερη την Ναξιώτισσα Ευγενία Τζαννίνη κάλυψαν τη διαδρομή Νάξος – Ηρακλειά.

Φέτος; Η διαδρομή είναι Νάξος – Σχοινούσα. Σαράντα περίπου μίλια. Σε κάτι περισσότερο από δέκα ώρες…

Πρωί Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου και στο μικρό προβλήτα ήταν όλοι εκεί. Ευγενία Τζαννίνη, Σωτήριος Πάστρας, Απόστολος Τσαγκαράκης, Ευάγγελος Ζουρμπάκης, Κωνσταντίνος Μίχος, Βασίλειος Μαρούλης και Βασίλειος Σοφικίτης (επίσης Ναξιώτης, ο βενιαμίν της παρέας, παγκόσμιος πρωταθλητής). Αλλά και ο μέντορας της Ευγενίας, ο Γιάννης Ξενάκης.

Αυστηρή τήρηση του τελετουργικού. Ξεκίνησαν με τον Εθνικό μας Ύμνο. Στη συνέχεια οι κοι Λιανός (Δήμαρχος), Χατζηανδρέου (υποψήφιος δήμαρχος) και Μαργαρίτης (Επαρχος) έκαναν έναν μικρό πρόλογο και η Ευγενία Τζαννίνη έχοντας στο πλευρό της τον Γιάννη Ξενάκη έπεσαν τη θάλασσα.

Ο “αγώνας”, η σκυταλοδρομία είχε ξεκινήσει… Προορισμός η Σχοινούσα όπου έφτασαν εκεί.. κολυμπώντας! Η παρέα της Pastra Cretonaxiosa έδωσε και φέτος τον καλύτερό της εαυτό. Τα επτά δε μέλη της αφιέρωσαν τον αγώνα τους στους πληγέντες των πρόσφατων πυρκαγιών και πλημμυρών και ιδιαίτερα στους φοιτητές των περιοχών αυτών.

Με τη βοήθεια υποστηρικτών και χορηγών της δράσης σε αυτή την προσπάθεια, έφτασαν το βράδυ της Κυριακής (19:45) στο απάνεμο λιμάνι της Σχοινούσας (είχαν ξεκινήσει στις 7.30 το πρωί από τη Νάξο). Ο Στάθης Τσακωνιάτης ήταν αυτός που κρατούσε τα ακριβή στοιχεία ενώ η κάμερα του ΑΝΤ1 τους ακολουθούσε σε κάθε τους βήμα. Πάνω στο σκάφος της Naxos-Yachting, η διαδρομή ήταν πιο εύκολη.

Εκεί τους περίμενε αρκετός κόσμος κάτοικοι της Σχοινούσας και των γύρω νησιών, ο Δήμαρχος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων κ. Δ. Λιανός, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Β. Κατσαράς, Ν. Νομικός (Σχοινούσα) και Δ. Πράσινος (Δονούσα), και κυρίως πολλά παιδιά!

“Όλο αυτό γίνεται για να δίνουμε τις υποτροφίες στα παιδιά των ακριτικών νησιών. Σας περιμένουμε με πολύ χαρά να μεγαλώσετε και να μπείτε στην οικογένεια του excellenseas…”, ανέφερε μεταξύ άλλων η κα Τζαννίνη και ευχαρίστησε τον κόσμο που υποδέχτηκε την ομάδα και τα κυρίως τα παιδιά που τους περίμεναν με μια ζεστή αγκαλιά διάπλατα ανοιχτή.

Επιπλέον, γνώρισαν τον Βαγγέλη Σιγάλα από το Κουφονήσι, το νεότερο μέλος της ομάδας, που εισήχθη φέτος στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Σχολή Πληροφορικής).

Την υποδοχή «έντυσαν» με παραδοσιακή νησιώτικη μουσική οι Γιακουμής Γαβράς και Παναγιώτης Βαζαίος, που μεταξύ άλλων «έστησαν» μια όμορφη μαντινάδα για τους κολυμβητές και παρακίνησαν τα παιδιά να ανοίξουν το χορό.

Κείμενο: Naxospress.gr

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Καρδιανής Τήνου παρακολούθησε την Ακολουθία της Αναστάσεως ο Κυριάκος Μητσοτάκης το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Το Άγιο Φως έφτασε στο Αεροδρόμιο Σαντορίνης το Μεγάλο Σάββατο Η SKY express πιστή στις αξίες, τα ήθη και τα έθιμα της χώρας, αλλά...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

H SKY express μετέφερε και φέτος το Άγιο Φως στη Μύκονο Το Άγιο Φως έφτασε στο Αεροδρόμιο Μυκόνου το Μεγάλο Σάββατο Η SKY express...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Πόλος έλξης στη Σέριφο ο Ματίας Αλμέιδα Στο νησί της Σερίφου βρίσκεται για το Πάσχα, Ματίας Αλμέιδα. Η προσωρινή διακοπή της Super League ήταν...