Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων: Σχοινούσα, Κουφονήσια και Ηρακλειά έδωσαν ισχυρή εντολή στον Δημήτρη Λιανό

Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων: Σχοινούσα, Κουφονήσια και Ηρακλειά έδωσαν ισχυρή εντολή στον Δημήτρη Λιανό

Ο Δημήτρης Λιανός θα είναι και για την επόμενη πενταετία, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, μετά τις εκλογές που διεξήχθησαν, την Κυριακή 8 Οκτωβρίου.

Ο κ. Λιανός, με ποσοστό 50,72%, επικράτησε του βασικού του αντιπάλου του (Λεονάρδου Χατζηανδρέου) που συγκέντρωσε 44,74% και πλέον, είναι έτοιμος να συνεχίσει το έργο του από την ίδια θέση, την ίδια ώρα που πολλοί από τους Δήμους στις Κυκλάδες, άλλαξαν χέρια.

Ο αγώνας ωστόσο ήταν δύσκολος και σκληρός. Το αποτέλεσμα ναι μεν ήταν θετικό από τη μία, από την άλλη όμως χρειάστηκε να δώσουν χείρα βοηθείας, τρία από τα τέσσερα νησιά των Μικρών Κυκλάδων, που ανήκουν στον πολυνησιακό δήμο της Νάξου.

Με εξαίρεση λοιπόν τη Δονούσα, εκεί που ο Λεονάρδος Χατζηανδρέου επικράτησε με 52,11% (74 ψήφους) έναντι του Δημήτρη Λιανού του 47,18% και 67 ψήφους, η Σχοινούσα, η Ηρακλειά και τα Κουφονήσια, έδωσαν ισχυρή εντολή στον Δήμαρχο.

Ξεκινώντας από το πιο εντυπωσιακό νούμερο της Σχοινούσας, εκεί που σχεδόν σύσσωμοι οι κάτοικοι, ψήφισαν την παράταξη του Δ. Λιανού. Με 94,32% και 166 ψήφους, έναντι του 5,68% και 10 ψήφων της “Δύναμης Αλλαγής”, η Σχοινούσα έδωσε το πρώτο boost, στην μέχρι εκείνη τη στιγμή, αμφίρροπη μάχη. 

Η Ηρακλειά ακολούθησε, με το 68,82% (64 ψήφοι), υπέρ του Δημήτρη Λιανού, έναντι του 31,18% (29 ψήφοι) υπέρ του Λεονάρδου Χατζηναδρέου.

Τέλος ένα ακόμη νησί που ανήκει στον Δήμο Νάξου και έδωσε ισχυρή εντολή για την επόμενη πενταετία στον Δημήτρη Λιανό, ήταν τα Κουφονήσια. Με 69,42% (168 ψήφοι) υπέρ του νυν Δημάρχου και 30,58% και 74 ψήφους υπέρ του Λ. Χατζηναδρέου, τα Κουφονήσια έδωσαν σημαντική ώθηση στον Δημήτρη Λιανό, να πιάσει μια σημαντική απόσταση ασφαλείας και έτσι να πορευθεί μέχρι το τέλος της εκλογικής αναμέτρησης με σιγουριά, για την έκβαση του αποτελέσματος.

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Στην τροποποίησης παλαιότερης απόφασης προχώρησε ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Δημήτρης Μάλλιος, με θέμα τη «Σύσταση Γραφείων Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας». Συγκεκριμένα, συστήνονται πολλά Γραφεία...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, έδωσε το δικό του μήνυμα για τις άγιες ημέρες του Πάσχα μιλώντας στον ANT1.   Πηγή: cyclades24.gr

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

ταν μιλάμε για κυκλαδίτικο τοπίο, συνήθως αναφερόμαστε σε λευκά σπίτια, ανεμόμυλους, φυσικά «μπαλκόνια» με θέα το απέραντο γαλάζιο. Ωστόσο, μια από τις πιο χαρακτηριστικές...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Τα αποτελέσματα των εκλογών στον Σύλλογο Εμπόρων και Επαγγελματιών Δήμου Θήρας Ο Σύλλογος Εμπόρων και επαγγελματιών Δήμου Θήρας ανακοινώνει τα αποτελέσματα που προέκυψαν μετά...