Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Οι 5 πρώτοι του Χατζημάρκου στις Κυκλάδες

Με τεράστια ποσοστά άνω του 66% εξελέγη περιφερειάρχης στο Νότιο Αιγαίο ο Γιώργος Χατζημάρκος για τρίτη συνεχόμενη φορά. Εντυπωσιακή ήταν η απήχησή του και στα νησιά των Κυκλάδων, καθώς επικράτησε σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες του νομού με μεγάλες διαφορές.

Όλοι οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι ψηφίστηκαν αποκλειστικά από τις Περιφερειακές τους Ενότητες και όχι από το σύνολο του νομού Κυκλάδων.

Ενδιαφέρον έχει να δούμε τους πέντε πρώτους σε ψήφους στις Κυκλάδες.

Πρώτος των πρώτων στις Κυκλάδες – και τέταρτος σε όλο το Ν. Αιγαίο – αναδείχθηκε ο Γιάννης Μαργαρίτης. Ο νυν έπαρχος Νάξου, ο οποίος έχει διατελέσει και θεματικός αντιπεριφερειάρχης στους τομείς των Μεταφορών και του Αθλητισμού έλαβε συνολικά 4.139 ψήφους από τη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες, ανανεώνοντας τη θητεία του στην Περιφέρεια με τον καλύτερο τρόπο. Πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη εκλογή του κ. Μαργαρίτη. 

Ακολούθησε η Ιουλία Καραμολέγκου με εντυπωσιακή παρουσία στην Περιφερειακή Ενότητα Θήρας. Θα αναλάβει νέα έπαρχος Θήρας και έλαβε από την Σαντορίνη και τα υπόλοιπα νησιά 3.152 ψήφους. Επιστρέφει στην Περιφέρεια μετά από 10 χρόνια, καθώς στο παρελθόν υπήρξε η νεότερη περιφερειακή σύμβουλος σε ηλικία μόλις 21 ετών την περίοδο 2010 – 2014.  

Το φράγμα των τριών χιλιάδων ψήφων ξεπέρασε και ο αντιπερφιερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, ο οποίος εκλέγεται από την Περιφερειακή Ενότητα Σύρου και συνολικά έλαβε 3.013 σταυρούς προτίμησης. Ήδη έχει διατελέσει 9 συνεχόμενα χρόνια αντιπεριφερειάρχης και όπως όλα δείχνουν, οδεύει προς την τρίτη του θητεία σε αυτό το αξίωμα. Στο παρελθόν υπήρξε υποψήφιος νομάρχης Κυκλάδων και υποψήφιος δήμαρχος Ερμούπολης, έχοντας υπηρετήσει την τοπική αυτοδιοίκηση για πολλά χρόνια.

Λευτέρης Μπρίγγος

Πολύ υψηλά σε ψήφους βρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Στέλιος Μπρίγγος, ο οποίος εξελέγη από την Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου παίρνοντας 2.716 ψήφους. Ήταν η τρίτη συνεχόμενη εκλογή του κ. Μπρίγγου στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου της Μυκόνου.

ανεμογεννήτριες

Ακολούθησε η Νατάσα Δεληγιάννη από την Περιφερειακή Ενότητα Τήνου με 2.632 ψήφους. Εκλέχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, θα διατηρήσει το αξίωμα της επάρχου Τήνου, ενώ στο παρελθόν διατέλεσε και αντιδήμαρχος στο Δήμο του νησιού.

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Σήμερα το απόγευμα έκλεισε η αυλαία του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κ13 που έγινε στην Πάρο. Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες η διοργάνωση σημείωσε μεγάλη επιτυχία...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

ΑΣΕΠ: Προσλήψεις 6 ατόμων στο Δήμο Κύθνου Γνωστοποιείται η πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά έξι (6) ατόμων για την κάλυψη...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων: Συλλυπητήρια για το θάνατο του Χάρη Μπελτεγρή Θλίψη έχει σκορπίσει στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ ο θάνατος του Χάρη Μπελτεγρή, γραμματέα N.E....

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ραφήνας από τον Πλοίαρχο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, για περιστατικό θανάτου 70χρονης επιβάτιδας εντός του πλοίου. Η...