Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Άνδρος: Αγιασμός και έναρξη λειτουργίας του νέου Δημοτικού Σχολείου στην Χώρα

Με την τελετή του αγιασμού ξεκίνησε την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, η λειτουργία του νέου Δημοτικού Σχολείου Χώρας Άνδρου, του σημαντικότερου έργου στον τομέα της Παιδείας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο νησί των Κυκλάδων τα τελευταία χρόνια. Οι αυλές και οι αίθουσες του σχολικού συγκροτήματος γέμισαν από παιδικές φωνές και χαμόγελα τα οποία θα ηχούν καθημερινά από δω και στο εξής. 

Ο αγιασμός έγινε παρουσία του απερχόμενου δημάρχου, Δημήτρη Λοτσάρη, του απερχόμενου επάρχου Δ. Λάσκαρη, της δ/ντριας Μαργ. Κροκοδείλου, της προέδρου της Σχολικής Επιτροπής, Μ. Βενετίκη, υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου, των εκπαιδευτικών και όλων των παιδιών του νέου Δημοτικού Σχολείου, τα οποία θα βρίσκονται καθημερινά σε ένα σύγχρονο και ασφαλές σχολικό περιβάλλον.

Τα επίσημα εγκαίνια του σχολείου, θα τελεσθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

«Είμαι πραγματικά συγκινημένος γιατί μια προσπάθεια τεσσάρων ετών, έφτασε στο τέλος της με απόλυτη επιτυχία. Ήταν φθινόπωρο του 2019, όταν ο Γιάννούλης Καμπάνης μας εμπιστεύθηκε και αποφάσισε να χρηματοδοτήσει τη μελέτη του σχολείου. Από τότε, όλοι οι εργαζόμενοι και οι συνεργάτες στον Δήμο, καθώς και η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, εργαστήκαμε για να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα. Φτάσαμε να παραδίδουμε ένα κόσμημα στην εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και εν γένει στην κοινωνία μας. Τους ευχαριστώ όλους.

Τα ευτυχισμένα χαμόγελα των μαθητών, που είναι στην ηλικία των δικών μου παιδιών, είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή», δήλωσε ο δήμαρχος, Δημήτρης Λοτσάρης.

«Νιώθω μεγάλη περηφάνια που επί των ημερών μου, η κατασκευή του νέου σχολείου, χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όπου και εκπροσωπώ. Σήμερα έγινε πραγματικότητα μια ανάγκη για την κοινωνία μας, αλλά και ένα όνειρο ακόμα και των δικών μου παιδικών χρόνων, όταν φοιτούσα εκεί. Ένα μεγάλο έργο για την Παιδείας της Άνδρου και τα παιδιά μας», είπε μεταξύ των άλλων, ο έπαρχος. Δ. Λάσκαρης, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά όλους όσους συνέβαλαν για την υλοποίηση αυτού του πολύ σημαντικού έργου.

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Σαντορίνη: Μέτρα ασφαλείας για την προστασία των εθελοντών που ανάβουν τις φωτιές την Μεγάλη Παρασκευή στον Πύργο Ο Δήμος Θήρας, η Κοινότητα Πύργου Καλλίστης...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Κύθνος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της εγκατάστασης βιομηχανικού Αιολικού Πάρκου Πηγή: cyclades24.gr

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Δήμαρχος Αμοργού: «Το μήνυμα Αγάπης και το Αναστάσιμο Φως να πλημμυρίσει τις ζωές όλων» Διαβάστε το μήνυμα του Δημάρχου Αμοργού κ. Ελ. Καραΐσκου, για...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Οι Πασχαλινές ευχές του Δημάρχου Τήνου Παναγιώτη Κροντηρά Συνδημότες και επισκέπτες του ευλογημένου νησιού  Ο Δήμαρχος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι , οι Πρόεδροι & οι...