Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Με απόλυτη επιτυχία η πρώτη εβδομάδα λειτουργίας ΔΙΕΚ Σύρου στο ΕΠΑΛ Πάρου – Ευχαριστήριο από την Διευθύντρια

Με απόλυτη επιτυχία η πρώτη εβδομάδα λειτουργίας ΔΙΕΚ Σύρου στο ΕΠΑΛ Πάρου – Ευχαριστήριο από την Διευθύντρια

Ολοκληρώθηκε η πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του Τμήματος Πάρου, του ΔΙΕΚ Σύρου, της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης- Αρχιμάγειρας (Chef)», στον χώρο του ΕΠΑΛ Πάρου, η οποία ξεκίνησε τη Δευτέρα 16-10-2023.

H Πάρος πρωταγωνιστώντας τα τελευταία χρόνια ως ένας κορυφαίος τουριστικός προορισμός, δημιουργεί σταδιακά τις κατάλληλες συνθήκες για γρήγορη και δημιουργική επαγγελματική κατάρτιση των νέων του νησιού, η οποία εξασφαλίζεται από την παροχή γνώσεων κατάλληλων να καταστήσουν τους απόφοιτους ικανούς να συμβάλλουν στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου.

Με τη λογική, ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί μεταλυκειακή εκπαίδευση για να υπάρχουν καταρτισμένοι πολίτες και τα νέα παιδιά να μένουν στο νησί, το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάρου αποφάσισε ομόφωνα την ίδρυση Δημοσίου ΙΕΚ στο νησί, ως Τμήμα του ΔΙΕΚ Σύρου, στον χώρο του Επαγγελματικού Λυκείου Πάρου.

Επίσης η Ένωση Γονέων Πάρου συνέβαλε από πλευράς της στη λειτουργία του παραπάνω Τμήματος, καθώς εισηγήθηκε για τη δημιουργία του, με την δέσμευση θα είναι αρωγός στην προσπάθεια που κάνει ο Δήμος για την επίτευξη του στόχου.

Το Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) είναι καίριας σημασίας για όσους επιθυμούν να αναπτύξουν επαγγελματική σταδιοδρομία στο νησί και ιδιαίτερα στον Τουρισμό. Οι απόφοιτοί του θα είναι σε θέση να εφαρμόζουν την τέχνη της μαγειρικής και σύνθεσης μενού, στηριζόμενοι σε σύγχρονες αρχές διοίκησης επιχειρήσεων και μάρκετινγκ στον ξενοδοχειακό και επισιτιστικό χώρο.

Ως Διευθύντρια του Δημόσιου ΙΕΚ δέχτηκα να αναλάβω τη δημιουργία του Τμήματος Πάρου έστω και από απόσταση, καθώς θεώρησα ότι στα νησιά πρέπει να υπάρχουν καταρτισμένοι συμπολίτες μας ιδιαίτερα στις υπηρεσίες του Τουρισμού που αποτελεί βασικό παράγοντα ανάπτυξης.

Το εγχείρημα που αναλάβαμε είναι αρκετά δύσκολο και ίσως δημιουργήσει ορισμένες αρρυθμίες στην παγιωμένη καθημερινότητα των εμπλεκομένων σε αυτό. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι όλα τα μικρά εμπόδια θα ξεπερασθούν βασιζόμενοι στην καλή πρόθεση όλων.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που μας στήριξαν στη λειτουργία του:

α) τον Δ/ντή του Ε.ΠΑΛ Πάρου, κ. Νίκο Φλέσσα για τους χώρους που μας παραχωρεί καθώς και την υποστήριξη σε υλικά,

β) τη Δ/ντρια του Γενικού Λυκείου Πάρου, κα. Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου για τη διοικητική και λειτουργική υποστήριξή της στην εύρεση καταλλήλων εκπαιδευτών που πλαισιώνουν εργαστηριακά το τμήμα (ικανοί επαγγελματίες Μάγειρες και Ζαχαροπλάστης) και για τις αρχικές πληροφορίες στους υποψήφιους σπουδαστές,

γ) την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Πάρου μέσω του προέδρου της, για την θετική εισήγηση και προώθηση της ιδέας,

δ) κύρια το Δήμο Πάρου για όλες τις προηγούμενες και μελλοντικές ενέργειες που έκανε και πρέπει να κάνει για να σταθεροποιηθεί και να επεκταθεί (και σε άλλες ειδικότητες) το τμήμα.

ε) τους πολιτικούς εκπροσώπους των Κυκλάδων και ιδιαίτερα τον Βουλευτή Κυκλάδων ΝΔ, κ. Φίλιππο Φόρτωμα για όλες τις ενέργειες που έκανε πριν από την κατάρτιση και ψήφιση του Νομοσχεδίου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση ώστε να συμπεριληφθεί ειδική διάταξη για τη δημιουργία παραρτήματος ΔΙΕΚ σε νησιωτικές περιοχές.

Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς!

Η Διευθύντρια του ΔΙΕΚ Σύρου
Τσιόρβα Δήμητρα

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Σαντορίνη: Μέτρα ασφαλείας για την προστασία των εθελοντών που ανάβουν τις φωτιές την Μεγάλη Παρασκευή στον Πύργο Ο Δήμος Θήρας, η Κοινότητα Πύργου Καλλίστης...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Κύθνος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της εγκατάστασης βιομηχανικού Αιολικού Πάρκου Πηγή: cyclades24.gr

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Δήμαρχος Αμοργού: «Το μήνυμα Αγάπης και το Αναστάσιμο Φως να πλημμυρίσει τις ζωές όλων» Διαβάστε το μήνυμα του Δημάρχου Αμοργού κ. Ελ. Καραΐσκου, για...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Οι Πασχαλινές ευχές του Δημάρχου Τήνου Παναγιώτη Κροντηρά Συνδημότες και επισκέπτες του ευλογημένου νησιού  Ο Δήμαρχος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι , οι Πρόεδροι & οι...