Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Ο.ΝΑ.Σ.: Πρόταση για τη διαμόρφωση/βελτίωση του οδικού δικτύου της Νάξου

Ο.ΝΑ.Σ.: Πρόταση για τη διαμόρφωση/βελτίωση του οδικού δικτύου της Νάξου

Διαβάστε την επιστολή με την οποία η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.) καταθέτει πρόταση για τη διαμόρφωση/ βελτίωση του οδικού δικτύου της Νάξου. Η πρόταση συμπεριλαμβάνει 6 θέματα για τη βελτίωση του οδικού δικτύου και των οδών πρόσβασης σε τουριστικές περιοχές της Νάξου.

Σε συνέχεια του εγγράφου/πρόσκλησης (Κ.Π.: 30_Δ.3.3) της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, του οποίου λάβαμε γνώση από το διαδίκτυο, με τίτλο «Βελτίωση εθνικού/επαρχιακού οδικού δικτύου και οδών πρόσβασης σε τουριστικούς προορισμούς», παρακαλούμε όπως συμπεριλάβετε στην πρότασή σας, προς την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, και τα παρακάτω:

  1. Δρόμος ΔΑΝΑΚΟΣ – ΛΙΓΑΡΙΔΙΑ, που συνδέει τον Δανακό με τις παραλίες: ΜΟΥΤΣΟΥΝΑ – ΨΙΛΗ ΑΜΜΟ – ΠΑΝΟΡΜΟ, οι οποίες είναι τουριστικές περιοχές. Χρειάζεται διάνοιξη και ασφαλτόστρωση.
  2. Δρόμος από ΚΑΛΑΜΟΎΡΙΑ προς ΟΡΚΌ (παραλιακός) χρειάζεται να ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωσή του.
  3. Οδικός άξονας νότια της Νάξου που συνδέει τις παραλίες ΠΥΡΓΑΚΙ – ΑΓΙΑΣΟΣ και ΑΓΙΑΣΟΣ – ΚΑΛΑΝΤΟ, χρειάζεται διάνοιξη και ασφαλτόστρωση.
  4. Δρόμος ΚΟΡΩΝΊΔΑΣ – ΜΥΡΊΣΗ, μήκους 10 χλμ , χρειάζεται διάνοιξη και ασφαλτόστρωσή. Η διαμόρφωση του θα συμβάλλει στη μείωση της απόστασης του δρόμου ΕΓΓΑΡΩΝ – ΑΠΟΛΛΩΝΑ κατά 5 χλμ.
  5. Διάνοιξη και ασφαλτόστρωση του περιφερειακού δρόμου που περνάει από το ΚΑΔΗ.
  6. Περιφερειακός Κινίδαρου, ο οποίος διέρχεται από τα δύο πέταλα του Κινίδαρου προς το σχιστήριο Φραγκιά.

Επισημαίνουμε ότι  με τις προτάσεις 5 και 6 επιτυγχάνεται συνολικό όφελος παρακάμψεων μήκους 5  χλμ. με ταυτόχρονη αύξηση  της ασφάλειας κυκλοφορίας.

Η ανωτέρω πρόταση μας είναι απολύτως αναγκαία για την εξυπηρέτηση τόσο των ορεινών χωριών της ορεινής Νάξου όσο και -γενικότερα- της τουριστικής ανάπτυξης του νησιού μας.

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Με απόφαση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής παρατείνεται για έναν ακόμη μήνα η παρουσία του πλοίου «Άρτεμις» στα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια. Σύμφωνα με την...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Οι ευχές του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Κυκλάδων για της Άγιες ημέρες του Πάσχα Πηγή: cyclades24.gr

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ στους Δήμους των Κυκλάδων για ναυαγοσωστική κάλυψη Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Θ. Λιβάνιου και με χρέωση του...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Συγκλονιστικό βίντεο από την Τήνο – Κύματα καταπίνουν το καράβι Η “μάχη” του Αικατερίνη Π. με τα κύματα σήμερα λίγο πριν το λιμάνι της...