Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Γενικός Διευθυντής Νοσοκομείου Νάξου: «Από τα 26 νησιά, τα 13 έχουν μόνο ένα γιατρό»

«Η ανάγκη τόσο για βελτίωση της υφιστάμενης υγειονομικής υποδομής όσο και του θεσμικού πλαισίου, είναι πραγματικότητα» δήλωσε η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κω, Κατερίνα Γαβαλά, η οποία συντόνισε τη θεματική εκδήλωση «Εθνικό Σύστημα Υγείας- Προτεραιότητα για τα νησιά μας» που πραγματοποιήθηκε στη Νάξο και παρέθεσε την εμπειρία της για τις αρνητικές επιπτώσεις της αποεπένδυσης του Ε.Σ.Υ. στη νησιωτική Ελλάδα.

Ο Αθανάσιος Κοντάρης, που ήρθε από τη Σουηδία στη Σέριφο προκειμένου να υπηρετήσει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ως οικογενειακός γιατρός/Επιμελητής Ά του πολυδύναμου κέντρου υγείας του νησιού, αφηγήθηκε τις προκλήσεις που αντιμετώπισε λόγω της σοβαρής υποστελέχωσης και της ταυτόχρονης αύξησης των επισκεπτών κατά τους θερινούς μήνες.

Ο Γενικός Διευθυντής Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Νάξου, Βασίλειος Ραπτάκης, στάθηκε επίσης στον αυξημένο αριθμό επισκεπτών που δημιουργεί ανάλογη ζήτηση υπηρεσιών υγείας.«Από τα 26 νησιά τα 13 έχουν μόνο έναν γιατρό» σημείωσε.

Η Πρόεδρος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Σύρου και Εκπρόσωπος εργαζομένων Δ.Σ. Διασυνδεομένων Νοσοκομείων Σύρου-Νάξου, Κατερίνα Καλογεράκη, έκανε λόγο για «υποβάθμιση του νοσοκομείου που εξυπηρετεί τα περιστατικά από όλες τις Κυκλάδες. Δεν έχουμε νευρολόγο, ψυχίατρο και μέχρι το τέλος του χρόνου θα μείνουν δύο παθολόγοι από τους υπάρχοντες πέντε και μία νεφρολόγος».

Ο Διευθυντής ιατρικών υπηρεσιών ΕΚΑΒ, Δημήτρης Πύρρος, σημείωσε ότι «οι αεροδιακομιδές δεν είναι ο από μηχανής θεός, ούτε πανάκεια», παρουσιάζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, ενώ ξεκαθάρισε ότι «το ΕΚΑΒ δεν ορίζει τα πτητικά και πλωτά μέσα, αλλά απευθύνεται στην Πολεμική Αεροπορία και το Λιμενικό αντίστοιχα». Έκανε, δε, λόγο για την ανάγκη εκσυγχρονισμού των ελικοδρομίων των νησιών.

Τέλος, ο Σπάρτακος Ιορδανίδης, συντονιστής διευθυντής ΤΕΠ Νοσοκομείου Σύρου και πτητικός γιατρός ΕΚΑΒ ανέδειξε την ανάγκη να υπάρξουν κίνητρα όπως το επίδομα στέγασης στους γιατρούς που υπηρετούν στα νησιά, ώστε να καλύπτονται οι κενές θέσεις.

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Σαντορίνη: Μέτρα ασφαλείας για την προστασία των εθελοντών που ανάβουν τις φωτιές την Μεγάλη Παρασκευή στον Πύργο Ο Δήμος Θήρας, η Κοινότητα Πύργου Καλλίστης...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Κύθνος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της εγκατάστασης βιομηχανικού Αιολικού Πάρκου Πηγή: cyclades24.gr

ΕΛΛΑΔΑ

Σαράντα οκτώ ασθενείς -ανάμεσα τους 5 παιδιά – μετέφεραν τα πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας από νησιά του Αιγαίου, τη Ζάκυνθο, την Κέρκυρα, την...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Δήμαρχος Αμοργού: «Το μήνυμα Αγάπης και το Αναστάσιμο Φως να πλημμυρίσει τις ζωές όλων» Διαβάστε το μήνυμα του Δημάρχου Αμοργού κ. Ελ. Καραΐσκου, για...