Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων: Πέθανε η σύζυγος του Νίκου Μανιού, Μαργαρίτα Γιαραλή

ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων: Πέθανε η σύζυγος του Νίκου Μανιού, Μαργαρίτα Γιαραλή

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κυκλάδων αισθάνεται χρέος της να τιμήσει τη μνήμη της συντρόφισσας Μαργαρίτας Γιαραλή και συντρόφισσας στη ζωή του Κυκλαδίτη και Αξώτη αγωνιστή και τέως βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων Νίκου Μανιού.

Η ξεχωριστή αυτή γυναίκα που χάσαμε χθες ήταν παράδειγμα αγωνιστικότητας και ήθους που πάλεψε από τα φοιτητικά της χρόνια για τα ιδανικά τής ελευθερίας και της ανόθευτης δημοκρατίας, µέσα από τις γραμμές -διαδοχικά- τής αντιδικτατορικής οργάνωσης «Ρήγας Φεραίος», του ΚΚΕ Εσωτερικού και του ΣΥΡΙΖΑ.

Εμμένοντας στις ριζοσπαστικές ιδέες της ανανεωτικής αριστεράς, αγωνίστηκε διαχρονικά ενάντια σε κάθε λογής αυταρχισμό και καταστολή, ὀντας µια από τις ηρωικές γυναικείες προσωπικότητες που γέννησε το δημοκρατικό καὶ αριστερό κίνημα.

Εκφράζουμε τη βαθιά µας θλίψη και τα θερμά µας συλλυπητήρια στον Νίκο Μανιό και στα παιδιά τους, και δεσμευόμαστε να βαδίζουμε στο μονοπάτι των αγώνων που χάραξε η Μαργαρίτα Γιαραλή ακολουθώντας τα χνάρια της.

H Μαργαρίτα Γιαραλή

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στα Γιάννινα. Φοιτήτρια της Ανωτάτης Γεωπονικής Σχολής, μέλος της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη και μετά την επιβολή της δικτατορίας το 1967 ιδρυτικό μέλος της αντιδικτατορικής οργάνωσης «Ρήγας Φεραίος». Με τη διάσπαση του κομμουνιστικού κόμματος το 1968 συντάχθηκε στις ανανεωτικές δυνάμεις του Κ.Κ.Ε. Εσωτερικού. Συνελήφθη το 1968 και καταδικάστηκε με τον Α.Ν. 509 σε 25 χρόνια φυλάκιση, αποφυλακίστηκε με την αμνηστία τον Αύγουστο του 1973 και συνελήφθη ξανά μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Από τη μεταπολίτευση και μετά, συνέχισε να δίνει τους αγώνες της ως στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτερικού, του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ. Η Μαργαρίτα ήταν παντρεμένη με τον αγωνιστή και πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκο Μανιό.

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Επτά κορίτσια και δέκα αγόρια ιστιοπλόοι από τις Κυκλάδες έχουν δηλώσει συμμετοχή στους Πανελλήνιους αγώνες πρόκρισης στην Εθνική Ομάδα Optimist για το 2024. Τους...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νάξος: Κέφι, χορός, βιολιά και καλή παρέα! – Αυτός ήταν και φέτος το συστατικό στον Κούρο Μελάνων (pics – vid) Τι να πει κανείς...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εμπόρων και Επαγγελματιών Δήμου Θήρας Σήμερα 7/5/2024 μετά από πρόσκληση του πλειοψηφήσαντα κυρίου Νομικού και μετά από πρότασή του...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Α΄Βραβείο για το Γυμνάσιο Νάουσας στον 10ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες» Με Α΄Βραβείο στην κατηγορία των Σποτ, διακρίθηκε το Γυμνάσιο...