Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Ενδοκυκλαδικά δρομολόγια: Οι γνωστές παθογένειες της χειμερινής περιόδου

Το γνωστό πρόβλημα με τα δρομολόγια της ενδοκυκλαδικής συγκοινωνίας, το οποίο παρουσιάζεται κάθε χειμερινή περίοδο, κάνει και φέτος την εμφάνισή του αρκετά εμφατικά στο ξεκίνημα του νέου έτους. Οι συμβάσεις των εταιριών που δρομολογούσαν τα πλοία τους στις τοπικές γραμμές, ολοκληρώθηκαν και δεν είχε υπάρξει μέριμνα, ούτως ώστε τα νησιά να μη μείνουν χωρίς καράβια και επικοινωνία.

Περίπου τα ίδια προβλήματα είχαν εμφανιστεί και την περσινή χειμερινή περίοδο και την προπέρσινη, αλλά και όλες τις προηγούμενες, ανεξαρτήτως κυβερνήσεων και υπουργών.

Όπως έκανε γνωστό με χθεσινή του ανακοίνωση, ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, υπήρξε δέσμευση εκ μέρους του υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Παππά για άμεση ρύθμιση του προβλήματος με υπογραφή δύο νέων συμβάσεων με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες Hellenic Sea Ways και SAOS Ferries, ούτως ώστε να ξεκινήσουν εκ νέου τα δρομολόγια εντός του προσεχούς χρονικού διαστήματος.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Λεονταρίτη, στις γραμμές των Δυτικών Κυκλάδων πρόκειται να δρομολογηθεί το ταχύπλοο Hellenic Highspeed, το οποίο έχει εμφανιστεί ξανά στα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια τα τελευταία χρόνια με συνεπέστατη παρουσία και καλή ποιότητα.

Επίσης και πάντα σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, στη γραμμή των Ανατολικών Κυκλάδων θα δρομολογηθεί πλοίο της εταιρείας SAOS Ferries. Κατά πάσα πιθανότητα, θα είναι το μικρό συμβατικό πλοίο ΣΑΟΝΗΣΟΣ που μέχρι πρότινος εκτελούσε δρομολόγια στην εσωτερική γραμμή των Δωδεκανήσων και στο παρελθόν έχει δρομολογηθεί ξανά στις Κυκλάδες. Εκτός και αν η ενημέρωση από το υπουργείο, αφορά το ταχύπλοο «Nissos», το οποίο αποτελεί νέο απόκτημα της SAOS Ferries από την Ισπανία.

Σε κάθε περίπτωση, η λύση που πρόκειται να δοθεί θα είναι προσωρινή και όχι μόνιμη, καθώς οι συμβάσεις που θα υπογραφούν θα έχουν μικρή διάρκεια. Το μεγάλο ζητούμενο για τις ενδοκυκλαδικές συγκοινωνίες, είναι η εξασφάλιση πολυετών συμβάσεων με αξιόπλοα πλοία, σταθερές συγκοινωνίες χωρίς διαστήματα διακοπών και περικοπών δρομολογίων, όπως δυστυχώς συμβαίνει διαρκώς τα τελευταία χρόνια. 

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Η Σίσσυ Φειδά σε σπάνια εμφάνιση με την κόρη της στη Μύκονο (vid) Η Σίσσυ Φειδά κάνει ένα διάλειμμα από τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Πάσχα στη Μύκονο για την ξανθιά καλλονή Μαίρη Βυτινάρος (vid) Στην Μύκονο βρίσκεται τις τελευταίες μέρες το εντυπωσιακό μοντέλο Μαίρη Βυτινάρος. Η κάμερα του...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Στην Τήνο μεταβαίνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου θα περάσει τις ημέρες του Πάσχα με την οικογένειά του.  Χθες έδωσε το παρών στην ακολουθία...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Συνελήφθη χθες (Μ. Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024) το απόγευμα στην Σαντορίνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Θήρας, ένας 58χρονος μη νόμιμος αλλοδαπός σε βάρος...