Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Συναντήσεις Υπουργών με τον Δήμαρχο και την Αντιδήμαρχο Ανάφης

Συναντήσεις Υπουργών με τον Δήμαρχο και την Αντιδήμαρχο Ανάφης

Στο πλαίσιο διαρκούς επικοινωνίας και συνεργασίας, ο Δήμαρχος Ανάφης κος Ιάκωβος Ρούσσος και η Αντιδήμαρχος κα Ευαγγελία Ρούσσου πραγματοποίησαν συναντήσεις με Υπουργούς για θέματα που αφορούν στους κατοίκους, στους επαγγελματίες και στους επισκέπτες με κύριο στόχο την ανάπτυξη του νησιού, την ασφάλεια, και την ευημερία των κατοίκων  της νήσου. Οι συναντήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν από τις 30 Ιανουαρίου έως τις 4 Φεβρουαρίου 2024 και ολοκληρώθηκαν με επιτυχία.

  • ο Δήμαρχος και η Αντιδήμαρχος συζήτησαν με τον Υπουργό Αθλητισμού κο Ιωάννη Βρούτση το θέμα της ανακαίνισης των αθλητικών εγκαταστάσεων του νησιού και το πρόβλημα έλλειψης εκπαιδευτικών. Η συζήτηση προχώρησε με θετική διάθεση συνεργασίας.
  • Οι Δημοτικοί Αξιωματούχοι συναντήθηκαν με τον Υπουργό Ναυτιλίας κο Χρήστο Στυλιανίδη, με σκοπό να συζητήσουν για τη δρομολόγηση των πλοίων που εξυπηρετούν τη νήσο. Ο Υπουργός ενημερώθηκε για τα θετικά αποτελέσματα που επέφερε η δρομολόγηση του πλοίου Blue Star Chios και του ζητήθηκε ο έγκαιρος προγραμματισμός των διαδρομών για τη διευκόλυνση των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού.
  • οι Αιρετοί συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κο Θοδωρή Λιβάνιο, με στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών για την υλοποίηση των έργων που εντάσσονται στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανάγκη για γρήγορη και αποτελεσματική εκτέλεση των έργων προκειμένου να προωθηθεί η ανάπτυξη του νησιού.
  • ο Δήμαρχος και η Αντιδήμαρχος συναντήθηκαν με τον Υπουργό Υγείας κ κ. Άδωνι Γεωργιάδη προκειμένου να επιλυθούν τα ζητήματα έλλειψης υγειονομικού προσωπικού και ανέγερσης Περιφερειακού Ιατρείου. Συζητήθηκαν οι ανάγκες του τοπικού πληθυσμού και συμφωνήθηκε η λήψη απαραίτητων μέτρων καθώς και η επίσπευση διαδικασιών χρηματοδότησης που αφορούν στην δημιουργία νέων υποδομών υγείας στην Ανάφη.
  • Οι Δημοτικοί Αξιωματούχοι συναντήθηκαν με στελέχη του Κ.Κ.Ε όπου συζητήθηκε η χρηματοδότηση τεχνικής μελέτης για την ανέγερση ιστορικού – λαογραφικού μουσείου στην νήσο.
  • Τέλος, οι Αιρετοί επισκέφθηκαν το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και συναντήθηκαν με τον στρατηγό Μιχαήλ Κλούβα όπου συζητήθηκε η ολοκλήρωση του έργου «Πεδίο Προσγείωσης Μικρών Αεροσκαφών», ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας για την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού.

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε πολύ καλό κλίμα και με διάθεση συνεργασίας από όλα τα μέρη. Ο Δήμαρχος και η Αντιδήμαρχος εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την πρόοδο που σημειώθηκε και δεσμεύονται να συνεχίσουν την προσπάθεια για την ανάπτυξη και την ευημερία του νησιού.

Δήμος Ανάφης Δήμαρχος: κος Ιάκωβος Ρούσσος Αντιδήμαρχος: κα Ευαγγελία Ρούσσου

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Σαντορίνη: Μέτρα ασφαλείας για την προστασία των εθελοντών που ανάβουν τις φωτιές την Μεγάλη Παρασκευή στον Πύργο Ο Δήμος Θήρας, η Κοινότητα Πύργου Καλλίστης...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Κύθνος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της εγκατάστασης βιομηχανικού Αιολικού Πάρκου Πηγή: cyclades24.gr

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Δήμαρχος Αμοργού: «Το μήνυμα Αγάπης και το Αναστάσιμο Φως να πλημμυρίσει τις ζωές όλων» Διαβάστε το μήνυμα του Δημάρχου Αμοργού κ. Ελ. Καραΐσκου, για...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Οι Πασχαλινές ευχές του Δημάρχου Τήνου Παναγιώτη Κροντηρά Συνδημότες και επισκέπτες του ευλογημένου νησιού  Ο Δήμαρχος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι , οι Πρόεδροι & οι...