Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Μύκονος: Ξεκινά η τεράστια επένδυση της ΤΕΡΝΑ για την κατασκευή του νέου πολυτελούς 4 Seasons

Ξεκινά η ΤΕΡΝΑ την κατασκευή του νέου πολυτελούς 4 Seasons στη Μύκονο.

Ο λόγος για την επένδυση Blue Iris του AGC Equity Partners στην περιοχή Καραπέτης της Μυκόνου. Παρότι η Στρατηγική Επένδυση έχει περάσει από “χίλια κύματα”, τελικά προχωρά έστω και με αλλαγές.

Μετά την ακύρωση της μαρίνας από το ΣτΕ που εξέτασε το φάκελο της επένδυσης μετά από προσφυγή του Δήμου Μυκόνου, εγκρίθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η Τεχνική Περιβαλλοντική Μελέτη (ΤΕ.ΠΕ.Μ) για το έργο, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την έναρξη των έργων από την ΤΕΡΝΑ, σύμφωνα με πληροφορίες του bizness.gr.

Ο χρόνος ολοκλήρωσης των έργων εκτιμάται σε 1,5 έτος.

Η επένδυση υπολογίζεται σε 79 εκατ. ευρώ περίπου, ενώ το έργο έχει πάρει ήδη έγκριση για ένταξη στον Αναπτυξιακό Νόμο όσον αφορά το σκέλος του ξενοδοχείου, με ενίσχυση 6,7 εκατ. ευρώ με τη μορφή φορολογικής απαλλαγής.

Το προφίλ της επένδυσης

Η περιοχή ενδιαφέροντος βρίσκεται στα νότια του νησιού και συγκεκριμένα στη δυτική ακτή του όρμου Αγίας Άννας, ο οποίος αποτελεί τραπεζοειδούς σχήματος με άνοιγμα μπρος τα νοτιοανατολικά.

Η συγκεκριμένη θέση “Καραπέτης” της επένδυσης βρίσκεται στα νοτιοανατολικά του νησιού της Μυκόνου ενώ η έκταση στην οποία θα γίνει η επένδυση αφορά γεωτεμάχιο συνολικής επιφάνειας 60,324 στρεμμάτων.

Η προτεινόμενη επένδυση περιλαμβάνει τη δημιουργία μίας ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων, δυναμικότητας 192 κλινών με συνοδευτικές εγκαταστάσεις άθλησης, κέντρου ευεξίας (spa), πολυχώρο εκδηλώσεων και καταστήματα.

H επένδυση περιλαμβάνει την κατασκευή 65 κατοικιών ενός δωματίου επιφάνειας 45-50m2, 15 κατοικιών επιφάνειας 70m2, 9 κατοικιών των 2 δωματίων επιφάνειας 100m2, 5 κατοικιών των 3 δωματίων επιφάνειας 130m 2 και μιας βίλας 160m 2.

Τα δωμάτια αυτά θα εξυπηρετούνται από τα κτίρια σίτισης και αναψυχής, καθώς και τα καταστήματα και το χώρο εισόδου με τα γραφεία.

Προ του παράκτιου μετώπου του ακινήτου είχε προταθεί και η χωροθέτηση καταφυγίου τουριστικών σκαφών, η οποία, σύμφωνα με δημοσιεύματα, έχει απορριφθεί από το ΣτΕ κατά την εξέταση των προσφυγών από το Δήμο Μυκόνου.

Στόχος της επένδυσης είναι να δημιουργηθεί ένα υψηλού επιπέδου τουριστικό συγκρότημα που θα περιλαμβάνει όλες τις ανέσεις και υπηρεσίες για ταξιδιώτες με υψηλή οικονομική στάθμη.

bizness.gr

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Στην Τήνο μεταβαίνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου θα περάσει τις ημέρες του Πάσχα με την οικογένειά του.  Χθες έδωσε το παρών στην ακολουθία...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Συνελήφθη χθες (Μ. Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024) το απόγευμα στην Σαντορίνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Θήρας, ένας 58χρονος μη νόμιμος αλλοδαπός σε βάρος...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Σαντορίνη: Μέτρα ασφαλείας για την προστασία των εθελοντών που ανάβουν τις φωτιές την Μεγάλη Παρασκευή στον Πύργο Ο Δήμος Θήρας, η Κοινότητα Πύργου Καλλίστης...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Κύθνος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της εγκατάστασης βιομηχανικού Αιολικού Πάρκου Πηγή: cyclades24.gr