Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Δήμος Σίφνου για Θωμά Κατσουλάκη: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ για το σύνολο της προσφοράς του στην εκπαίδευση των Σιφνιωτόπουλων»

Στο φετινό αγιασμό για την έναρξη της σχολικής χρονιάς στο Γυμνάσιο Σίφνου με Τάξεις Λυκείου «Νικόλαος Γ. Προμπονάς» δε θα μας υποδεχτεί με το γνώριμο χαμόγελό του ο Δ/ντής του Θωμάς Κατσουλάκης, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε έχοντας ολοκληρώσει με τρόπο ευδόκιμο και επιτυχή την καθηγητική του σταδιοδρομία.

Ο κ. Θωμάς Κατσουλάκης, ο αγαπητός μας Θωμάς, γέννημα και θρέμμα του νησιού μας, μετά το πέρας των Πανεπιστημιακών του σπουδών, επέλεξε να επιστρέψει στην πατρική γη και να διοριστεί ως μόνιμος καθηγητής στο Γυμνάσιο Σίφνου με Τάξεις Λυκείου, που ήταν γι’ αυτόν, όπως και για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, τότε και τώρα, το εφαλτήριο για την επιστημονική και επαγγελματική του ανέλιξη.

Ο Θωμάς Κατσουλάκης σε όλη τη μακρά εκπαιδευτική του διαδρομή κατέδειξε με το ανεπίληπτο ήθος του, τις γνώσεις και την υποδειγματική προσήλωσή του στα διδακτικά και κατόπιν στα διοικητικά καθήκοντά του, ότι ήταν ένας άξιος θεράπων της εκπαίδευσης, ένας πιστός λειτουργός της παιδείας, ένας καλός παιδαγωγός που πάσχιζε να διευρύνει τους γνωστικούς ορίζοντες των μαθητών του και παράλληλα να μεταλαμπαδεύσει στους ανήσυχους έφηβους τις διαχρονικές, ηθικές και παραδοσιακές αξίες, καλλιεργώντας τον πολιτισμό της ψυχής τους.

Πέρα, όμως, από την πολύτιμη διδακτική παρουσία του, ο Θωμάς Κατσουλάκης έδωσε λαμπρά δείγματα διοικητικής επάρκειας από τη στιγμή που ανέλαβε τη διεύθυνση του Σχολείου. Με υπευθυνότητα και συνέπεια ανταποκρίθηκε στις ποικίλες απαιτήσεις που συνοδεύουν τη θέση του Δ/ντή μιας σχολικής μονάδας, κερδίζοντας επάξια την εκτίμηση και την αναγνώριση όλων όσοι εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία και στην εν γένει σχολική λειτουργία.

Συνοψίζοντας, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Θωμάς Κατσουλάκης υπήρξε ένας ικανός και δημιουργικός διάδοχος των προκατόχων του διευθυντών και μαζί με τους συναδέλφους του καθηγητές, συνέβαλε σημαντικά στη συνεχή άνοδο του επιπέδου της εκπαίδευσης στη Σίφνο και στην πρόοδο, κοινωνική, επαγγελματική και επιστημονική, των αποφοίτων του Γυμνασίου Σίφνου με Τάξεις Λυκείου «Νικόλαος Γ. Προμπονάς».

Σήμερα, η δημοτική αρχή αισθάνεται ιδιαιτέρως χαρούμενη, γιατί ευτύχησε να έχει μία αγαστή και δημιουργική συνεργασία με τον κύριο Κατσουλάκη, αυτή την τελευταία διετία της επαγγελματικής του θητείας. Μία συνεργασία που τη διέτρεχε πάντα ένας βαθύς αλληλοσεβασμός και την τροφοδοτούσε η αναλλοίωτη αγαπητική σχέση μαθητών και δασκάλου, μια και αρκετοί από τους δημοτικούς συμβούλους υπήρξαν μαθητές του.

Μαζί, λοιπόν, με ένα μεγάλο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» για το σύνολο της προσφοράς του στην εκπαίδευση των Σιφνιωτόπουλων και γενικότερα στο κοινωνικό σύνολο του νησιού μας, ευχόμαστε να είναι πάντα υγιής και ακμαίος, με πνευματική ενέργεια και πολλές οικογενειακές και προσωπικές χαρές. Ας γίνει το τέλος της εκπαιδευτικής του πορείας η αφετηρία για να πραγματοποιήσει τώρα, που θα έχει περισσότερο ελεύθερο χρόνο, ό,τι  όμορφο και ευχάριστο η ψυχή του λαχταρά.

Είμαστε βέβαιοι ότι μαζί θα συνεχίσουμε να καμαρώνουμε την πρόοδο του Γυμνασίου Σίφνου με Τάξεις Λυκείου «Νικόλαος Γ. Προμπονάς» που ο κ. Κατσουλάκης παρέδωσε σε άξια και έμπειρα χέρια.  

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νάξος: Τι περιμένουν οι επιχειρήσεις εν όψει Πάσχα – Τι δήλωσε ο Μιχάλης Κρητικός (vid) Το νησί της Νάξου θα επισκεφθούν πολλοί επισκέπτες, εν...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Στη Μύκονο για συναντήσεις Κατερίνα Γιαννακά και Αντώνης Σέργης Η Κυκλαδίτισσα υποψήφια Ευρωβουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Γιαννακά επισκέπτεται το νησί της Μυκόνου αύριο...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Επίσκεψη της υποψήφιας ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη στο Επιμελητήριο Κυκλάδων Το Επιμελητήριο Κυκλάδων επισκέφθηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου η υποψήφια ευρωβουλευτής κα Μαρία Σπυράκη, στο...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Άρθρο Feelhellas: “Η Σύρος και η Άνδρος ανάμεσα στους ιδανικούς προορισμούς για την πασχαλινή σας απόδραση” Η σημαντικότερη γιορτή της Ορθοδοξίας πλησιάζει, η άνοιξη...