Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Συνεργασία του Δήμου Τήνου με το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Συνεργασία του Δήμου Τήνου με το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Με γνώμονα την εξέλιξη αλλά και την ενδυνάμωση της ήδη υπάρχουσας συνεργασίας για την υποστήριξη των παιδιών, των νέων και των οικογενειών της ευρύτερης περιοχής, υπέγραψαν το μεσημέρι της Πέμπτης 4 Απριλίου, Σύμφωνο Συνεργασίας, ο Παναγιώτης Κροντηράς – Δήμαρχος Τήνου και ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Κώστας Γιαννόπουλος στο Δημαρχείο Τήνου.

Σε φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε συζήτηση μεταξύ του Προέδρου του Οργανισμού, κου Κώστα Γιαννόπουλου και του Δημάρχου, κου Παναγιώτη Κροντηρά, όπου συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας μεταξύ του Οργανισμού και του Δήμου, με δράσεις Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής, με εκπαιδευτικές παρεμβάσεις πρόληψης και ευαισθητοποίησης για τα παιδιά/μαθητές του Δήμου καθώς και γονείς, εκπαιδευτικούς κ.λπ. καθώς το νησί έχει ανάγκη από δράσεις τόσο πρόληψης όσο και αντιμετώπισης καταστάσεων.

Με στόχο την αξιοποίηση των ολιστικών δράσεων και της τεχνογνωσίας που έχει αναπτύξει «Το Χαμόγελο του Παιδιού», συναποδέχθηκαν και συναποφάσισαν και οι δύο μεριές την ανάπτυξη αξιόπιστων μηχανισμών άμεσης επέμβασης σε περιπτώσεις παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο, την ενίσχυση των διαδικασιών προαγωγής του βιοτικού επιπέδου και της υγείας των παιδιών, καθώς και την ανταλλαγή γνώσεων, πληροφοριών και εμπειριών, τόσο στο πεδίο της παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας, όσο και στο πεδίο της παρέμβασης και προστασίας των παιδιών.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του Οργανισμού στον Δήμο Τήνου, πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές παρεμβάσεις πρόληψης και ευαισθητοποίησης σε περισσότερα από 500 παιδιά, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης -από το Γυμνάσιο Τήνου, το Δημοτικό Σχολείο Εξωμβούργου Τήνου, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Τήνου καθώς το 2ο και 3ο Νηπιαγωγείο Τήνου- με θέμα «Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμός» και «Ασφαλή όρια του σώματος». Εκπαιδευτικές παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν και σε περισσότερους από 100 γονείς, κηδεμόνες και εκπαιδευτικούς του Δήμου.

Οι εκπαιδευτικές παρεμβάσεις με θέμα «Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμός» υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο συνεργασίας του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με το NOYNOY Gouda όπου ένωσαν τις δυνάμεις τους και υλοποιούν το πρόγραμμα κατά της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού «Έχεις τη δύναμη μέσα σου».

Το πρόγραμμα ταξιδεύει σε 40.000 μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, 450 σχολεία σε όλη την Ελλάδα, όπως, επίσης, σε εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και στο ευρύ κοινό, πραγματοποιώντας παρεμβάσεις, που επιδιώκουν την πρόληψη, ευαισθητοποίηση και καταπολέμηση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού, στέλνοντας έμπρακτα ένα δυνατό μήνυμα κατά του bullying!

Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν από την πλευρά του Δήμου ο Δήμαρχος Τήνου κ. Παναγιώτης Κροντηράς, ο Αντιδήμαρχος Τήνου, κ. Γιάννης Εξιλζές, η Αντιδήμαρχος Τήνου κα. Πέννυ Τριγώνη και ο διευθυντής Γυμνασίου Τήνου, κος Νικόλαος Φραγκής. Από την πλευρά του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Οργανισμού κος Κώστας Γιαννόπουλος και η Ψυχολόγος του Οργανισμού κα. Ιωάννα Γκίκα.

Για την υλοποίηση των ανωτέρω, ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θέτει στη διάθεση του Δήμου Τήνου το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του, καθώς και το σύνολο των υλικοτεχνικών υποδομών του.

Συγκεκριμένα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού», μεταξύ άλλων, θέτει στη διάθεση του Δήμου:

Την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056

Την Ευρωπαϊκή Τηλεφωνική Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000

Την Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111

Την Εθνική Γραμμή για τους Αγνοούμενους ενήλικες 1017

Τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για νεογνά και παιδιά (Ασθενοφόρα), υπό τον συντονισμό του ΕΚΑΒ

Τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του Οργανισμού στον τομέα της Εξαφάνισης ανηλίκων (116000 και AMBER ALERT HELLAS) και στον τομέα εξαφάνισης ενηλίκων που διατρέχουν κίνδυνο (1017 και Missing Alert Hellas), καθώς και την Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής»

Τις Κινητές Μονάδες Προληπτικής Ιατρικής για Παιδιά και τα υπερσύγχρονα Κινητά Πολυϊατρεία «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» και «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»

Τον «Οδυσσέα», το 1ο Κινητό Εργαστήρι Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας, με δυνατότητα αξιοποίησής του και ως όχημα Κινητό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων

Τα εξειδικευμένα οχήματα άμεσης επέμβασης και τα διασωστικά οχήματα του Οργανισμού

Την υπηρεσία της επιτόπιας παρέμβασης, η οποία απευθύνεται σε παιδιά που διατρέχουν άμεσο κίνδυνο, με σκοπό την προστασία τους και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους σε συνεργασία με τις αρμόδιες Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές

Την παροχή κοινωνικής και ψυχολογικής υποστήριξης σε όλα τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας (συμπεριλαμβανομένων παιδιών, γυναικών αλλά και ανδρών) σε συνεργασίας με όλους τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες

Την παροχή κοινωνικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών σε παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και τις οικογένειές τους.

Την πραγματοποίηση διαδραστικών παρεμβάσεων πρόληψης και ευαισθητοποίησης παιδιών, γονέων/κηδεμόνων και εκπαιδευτικών σε σχολεία α΄βάθμιας και β΄βάθμιας εκπαίδευσης στον Δήμο.

Τέλος, από την πλευρά του ο Δήμος Τήνου αναλαμβάνει:

Την προβολή της Εθνικής Γραμμής για τα Παιδιά SOS 1056, της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τις εξαφανίσεις 116000, της Ευρωπαϊκής Γραμμής Υποστήριξης παιδιών και εφήβων 116111 και της Εθνικής Γραμμής για τους αγνοούμενους ενήλικες 1017 στα μέσα ψηφιακής ενημέρωσης που διαχειρίζεται.

Την ενημέρωση όλων των αρμόδιων διευθύνσεών του για τις δράσεις και τις υπηρεσίες που παρέχει ο Οργανισμός στους τομείς της Βίας, της Υγείας, της Εξαφάνισης και της Φτώχειας, όπως περιγράφονται παραπάνω, με σκοπό τη συνεργασία και αξιοποίησή τους προς όφελος των παιδιών και των οικογενειών τους που διαμένουν στο Δήμο.

Την προβολή των μηνυμάτων Amber και Missing Alert Hellas στο οδικό δίκτυο και σε άλλα μέσα ψηφιακής ενημέρωσης που διαχειρίζεται.

Την ενεργή συμμετοχή των υπηρεσιών του Δήμου στα προγράμματα Amber και Missing Alert Hellas.

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Ξεκινάει από την Μ. Τετάρτη 1η Μαΐου και επίσημα η φετινή αντιπυρική περίοδος η οποία θα έχει διάρκεια – όπως κάθε χρόνο – μέχρι...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Σήμερα το απόγευμα έκλεισε η αυλαία του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κ13 που έγινε στην Πάρο. Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες η διοργάνωση σημείωσε μεγάλη επιτυχία...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

ΑΣΕΠ: Προσλήψεις 6 ατόμων στο Δήμο Κύθνου Γνωστοποιείται η πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά έξι (6) ατόμων για την κάλυψη...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων: Συλλυπητήρια για το θάνατο του Χάρη Μπελτεγρή Θλίψη έχει σκορπίσει στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ ο θάνατος του Χάρη Μπελτεγρή, γραμματέα N.E....