Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Τοποθέτηση της Αναστασίας Ψάλτη στην 9η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τήνου

Τοποθέτηση της Αναστασίας Ψάλτη στην 9η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τήνου

Σε ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινότητες του Δήμου Τήνου και ειδικά της Εξωμεριάς, επί των οποίων κάλεσε τη δημοτική αρχή να δώσει απαντήσεις, αλλά και στην υποβολή προτάσεων για την επίλυση και προώθηση κρίσιμων ζητημάτων, μεταξύ των οποίων και της βιώσιμης ανάπτυξης του νησιού, προχώρησε κατά την τοποθέτησή της στην πρόσφατη (10/4/2024) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τήνου, η Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αλλάζουμε», Δημοτική Σύμβουλος Αναστασία Ψάλτη που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Κοινότητας Πανόρμου, στον Πύργο..

Αφού δήλωσε την ικανοποίηση της για την πραγματοποίηση της εν λόγω συνεδρίασης στην Ιστορική Κοινότητα, «κάτι που αποτέλεσε και δική μας δέσμευση, των ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ», όπως είπε, και αφού τόνισε ότι «στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης της ισόρροπης λειτουργίας του νησιού μας, πρέπει να συνεχίσουμε με αντίστοιχες πρωτοβουλίες, ώστε να μεταφέρεται -πάντα με σχέδιο- μέρος της διοίκησης στην ενδοχώρα», αναφέρθηκε σε σειρά ανοιχτών ζητημάτων. 

Μεταξύ αυτών, θέματα της Εξωμεριάς, όπως η λειτουργία της εγκατάστασης του βιολογικού καθαρισμού και η διαχείριση των λυμάτων στα Πλατιά, «ώστε να μην έχουμε παράπονα από τους λουόμενους για ακαθαρσίες στην παραλία Ρόχαρη, όπως γίνονταν πέρυσι». Ακόμα, έθεσε το θέμα του νερού, που απασχολεί την ίδια περιοχή αλλά και ολόκληρο το νησί, ενώ υπογράμμισε και το ζήτημα της ποιότητάς του στον υδροφόρο ορίζοντα, η οποία φαίνεται πως έχει υποβαθμιστεί. «Πρέπει να ασχοληθούμε με τη σύνταξη μίας μελέτης, σχετικής με την ποιότητα του νερού στις υφιστάμενες πηγές και γεωτρήσεις, όπως βεβαίως και να αντιμετωπίσουμε την άναρχη διάνοιξη γεωτρήσεων. Πρέπει να δουλέψουμε όχι μόνο για το παρόν, αλλά και για το μέλλον», είπε σχετικά.

Η Αναστασία Ψάλτη επέμεινε στο θέμα των καθαρισμών των οικισμών, ζητώντας από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να καταθέσει τον σχετικό προγραμματισμό, αφού, όπως σημείωσε, «ο καθαρισμός κρίνεται ανεπαρκής ως τώρα και, ειδικά, κατά τους θερινούς μήνες, ενώ το Πάσχα αναμένεται “ζωηρό” από πλευράς προσέλευσης επισκεπτών». Απαντήσεις ζήτησε και για τους χώρους στάθμευσης, αλλά και για την αποκατάσταση κατεστραμμένων τμημάτων της δημοτικής οδοποιίας στον οικισμό του Όρμου Υστερνίων.

Έκρινε ως θετική την έναρξη των εργασιών για την κτηριακή επέκταση της Σχολής του Πύργου, λέγοντας ακόμα ότι «με τη συνδρομή όλων θα βρεθεί η λύση που απαιτείται για να λειτουργεί η Σχολή κατά τη διάρκεια των εργασιών». Ενώ έθεσε τον εαυτό της, με την ιδιότητα του μηχανικού, στη διάθεση της περιοχής, των κατοίκων, των αρμόδιων υπηρεσιών για οποιαδήποτε βοήθεια της ζητηθεί.

Η Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αλλάζουμε» έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σε σχέση με πιθανό επηρεασμό των αποφάσεων των τοπικών συμβουλίων, κατά τη συμμετοχή μελών της δημοτικής αρχής στις συνεδριάσεις των τοπικών οργάνων. Κάλεσε όλους «να είμαστε προσεκτικοί, το ενδιαφέρον για κάθε κοινότητα να μην μετατρέπεται σε άσκηση εξουσίας, η οποία περιορίζει τις πρωτοβουλίες αλλά και την έκφραση της ελεύθερης βούλησης των προεδρείων των τοπικών κοινοτήτων». 

Στο κλείσιμο της τοποθέτησής της, μίλησε για την ανάγκη ανάθεσης μίας μελέτης που «θα έχει ως αντικείμενο τη Μαρμαροτεχνία, που είναι συστατικό της ταυτότητας του τόπου μας, και την ανάδειξή της σε αναπτυξιακό στοιχείο, όχι μόνο του Πύργου, αλλά ολόκληρης της Τήνου». Εξήγησε ότι «πρέπει να διερευνηθεί ως μεταποιητική διαδικασία με οικονομικό αποτέλεσμα για τον τόπο και για όσους ασχολούνται με αυτή, ώστε να αναδειχθεί ως επάγγελμα για τους Τηνιακούς και να γίνει περισσότερο γνωστή στους νέους μας, οι οποίοι δείχνουν να την ξεχνούν σιγά σιγά. Το ίδιο ισχύει και για την τέχνη της ξερολιθιάς. Η αιγίδα του Δήμου θα δώσει άλλη πνοή και στις δύο τέχνες».

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Θανατηφόρο τροχαίο συνέβη σήμερα (Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου) στις 21:50, στην ευθεία Φηρών Πύργου της Σαντορίνης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του santonews.gr, που...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νάξος: Δωρεάν εξετάσεις σπιρομέτρησης με στόχο την πρώιμη διάγνωση της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας Το Κέντρο Κοινότητας και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Νάξου και...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Με απόφαση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής παρατείνεται για έναν ακόμη μήνα η παρουσία του πλοίου «Άρτεμις» στα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια. Σύμφωνα με την...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Οι ευχές του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Κυκλάδων για της Άγιες ημέρες του Πάσχα Πηγή: cyclades24.gr