Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νάξος: Πλάνα από την σημερινή κατάσταση του φράγματος Τσικαλαριού (vid)

Νάξος: Πλάνα από την σημερινή κατάσταση του φράγματος Τσικαλαριού (vid)

Το θέμα της λειψυδρίας θα είναι -και- φέτος ένας γρίφος, τον οποίο θα κληθούνε να λύσουνε οι τοπικοί άρχοντες των νησιών στη χώρα μας.

Οι λιγοστές βροχοπτώσεις δεν μπόρεσαν σε καμία των περιπτώσεων να αναπληρώσουν τα μεγάλα αποθεματικά που χρειάζονται τουριστικοί προορισμοί, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση η Νάξος.

Το φράγμα του Τσικαλαριού, είναι ένα πολύπαθο έργο. Που μέχρι και σήμερα έχει μείνει εργοτάξιο.

Θυμίζουμε πως τον Νοέμβριο του 2022, ο τότε Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο νησί της Νάξου, είχε προαναγγείλει ουσιαστικά την επανεκκίνηση και την πρόοδο των εργασιών της κατασκευής του Φράγματος Τσικαλαριού, ενώ είχε τονίσει πως θα εποπτεύει κάθε πρόοδο των εργασιών.

Από την επίσκεψη του τότε Υπουργού μέχρι και σήμερα, πέρασε 1,5 χρόνος και ουδέποτε ξεκίνησαν και πάλι οι εργασίες στο φράγμα, ένα έργο που αν και εφόσον είχε φθάσει στο στάδιο της υλοποίησης, θα μπορούσε να διοχετεύσει το νησί της Νάξου, με μεγάλες ποσότητες νερού.

Η κατασκευή του φράγματος είχε ξεκινήσει πριν από μια δεκαετία αλλά έχουν διακοπεί οι εργασίες λόγω γεωλογικών και αρχαιολογικών προβλημάτων.

Με την επικαιροποίηση της μελέτης κατασκευής και το ξεπέρασμα των γραφειοκρατικών προβλημάτων που εν τω μεταξύ προέκυψαν το έργο αναμενόταν να ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2023 και το χρονοδιάγραμμα προέβλεπε να ολοκληρωθεί στην αρχή του 2024.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο νησιωτικό φράγμα, χωρητικότητας 3 εκατ. κυβικών μέτρων νερού, το οποίο όταν ολοκληρωθεί, θα λύσει το πρόβλημα άρδευσης της Νάξου.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή πάντως, καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να έρθει ξανά στο προσκήνιο η επανεκκίνηση των έργων, την ίδια ώρα που αναζητά άμεσες λύσεις, εν όψει πάντα της σεζόν, που βρίσκεται προ των πυλών.

Η κάμερα της ιστοσελίδας μας βρέθηκε στο φράγμα του Τσικαλαριού και κατέγραψε πλάνα, από τη σημερινή του κατάσταση:

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νάξος: Δωρεάν εξετάσεις σπιρομέτρησης με στόχο την πρώιμη διάγνωση της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας Το Κέντρο Κοινότητας και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Νάξου και...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Με απόφαση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής παρατείνεται για έναν ακόμη μήνα η παρουσία του πλοίου «Άρτεμις» στα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια. Σύμφωνα με την...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Οι ευχές του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Κυκλάδων για της Άγιες ημέρες του Πάσχα Πηγή: cyclades24.gr

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ στους Δήμους των Κυκλάδων για ναυαγοσωστική κάλυψη Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Θ. Λιβάνιου και με χρέωση του...