Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

DONOUSSA-ENERGY PROJECT: Οι μαθητές της Δονούσας ευαισθητοποιούν την κοινωνία για την κλιματική κρίση

DONOUSSA-ENERGY PROJECT: Οι μαθητές της Δονούσας ευαισθητοποιούν την κοινωνία για την κλιματική κρίση

Την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 οι μαθητές του Γυμνασίου-ΛΤ Δονούσας πραγματοποίησαν στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας μας ομιλία-παρουσίαση με θέμα:

                                     ″ DONOUSSAENERGYPROJECT

Γονείς, μαθητές του νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείουκαι πολλοί κάτοικοι της Δονούσας παρακολούθησαν από τους μαθητές του σχολείου μαςμια ολοκληρωμένη παρουσίαση για την κλιματική κρίση και τη συσχέτισή της με την ενέργεια:το φαινόμενο του θερμοκηπίου, το λιώσιμο των πάγων της Ανταρκτικής και τη θερμότητα, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τους κινητήρες εσωτερικής καύσης και την ηλεκτροκίνηση.

Την ομιλία τίμησαν με την παρουσία τους ο εφημέριος της ενορίας μας π. Κωνσταντίνος Μαρκουλής,ο Αντιδήμαρχος Δονούσας κ. Δημήτρης Πράσινος, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Δονούσας κ. Ηλίας Πράσινος, ο Διευθυντής του σχολείου κ. Γεώργιος Σπαθόπουλος, ο Σύμβουλος εκπαίδευσης φιλολόγων κ. Χαράλαμπος Κωνσταντέλλιας, η Διευθύντρια του δημοτικού σχολείου Δονούσας κ. Ευδοκία Νομικού, η Προϊσταμένη του νηπιαγωγείου Δονούσας κ. Μαρία Τσαβιταρόγλου και σύσσωμος ο σύλλογος διδασκόντων του Γυμνασίου-ΛΤ Δονούσας.

Η παρουσίαση των μαθητών πραγματοποιήθηκε για την ομώνυμη ΔράσηDONOUSSA-ENERGYPROJECT που αφορά την Αξιολόγηση Σχολικής Μονάδας. Οι εκπαιδευτικοί της Ομάδας Δράσης είναι: Παναγιώτης Αλούκος (ΠΕ04.01, Συντονιστής), Αναστάσιος Ψαρουδάκης (ΠΕ04.02), Κωνσταντίνα Αλεξανδρή (ΠΕ03), Αναστασία Δημητρίου (ΠΕ11) και Γεώργιος Γεωργίου (ΠΕ80).

Κατά την υλοποίηση της Δράσης πραγματοποιήθηκε επίδειξη λειτουργίας οικιακής ανεμογεννήτριας στον λόφο του Ιερού Ναού Αγίου Νικήτα στον Σταυρό Δονούσας. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικός περίπατος στο εργοστάσιο της ΔΕΗ της Δονούσας στο οποίο οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του από τον κ. Δημήτρη Πράσινο, ο οποίος ανέλυσε με κάθε λεπτομέρεια τη λειτουργία των υποδομών και μηχανημάτων. Τέλος, οι μαθητές προσομοίωσαν σε υπολογιστή την λειτουργία ανεμογεννήτριας και διάφορων φυσικών φαινομένων, μέτρησαν την ισχύ ηλεκτρικών συσκευών, πειραματίσθηκαν με χημικές αντιδράσεις, έφτιαξαν κατασκευές, και ασχολήθηκαν με την διατροφή και τη σημασία της φυσικής δραστηριότητας στην υγεία και ευεξία του ανθρώπου.

Αφορμή για την πραγματοποίηση της Δράσης ήταν η ανησυχία και ο προβληματισμός των μαθητών μας για τις διαφαινόμενες συνέπειες της κλιματικής κρίσης. Ιδιαιτέρως, ο Συντονιστής Δρ. Παναγιώτης Αλούκος εκτίμησε την οικολογική συνείδηση των κατοίκων της Δονούσας, την ευαισθησία τους για περιβαλλοντικά θέματα και την οργάνωση σημείων συλλογής υλικών για ανακύκλωση στο νησί της Δονούσας.

Ευχαριστούμε πολύ τον π. Κωνσταντίνο Μαρκουλή για την παραχώρηση του Πνευματικού Κέντρου της ενορίας της Δονούσας και την κ. Βασιλική Κουτρούλη, θεατρολόγο και ραδιοφωνική παραγωγό, που προλόγισε το θέμα. Ο κ. Παναγιώτης Αλούκος ευχαριστεί θερμά τον κ. Δημήτρη Σιγάλα, κάτοικο Δονούσας, για την πολύτιμη βοήθειά του.

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Οι τακτικές που το Δημόσιο έδινε παραλίες φιλέτα σε ιδιώτες έναντι… «πινακίου φακής» αποτελούν παρελθόν! Μαζί με τους νέους όρους, για το πιο κομμάτι της παραλίας αξιοποιείται...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Ανάμεσα στους 4 παραδεισένιους προορισμούς που προτείνουν οι Financial Times η Αντίπαρος (vid) Ανάμεσα στους 4 παραδεισένιους προορισμούς που προτείνουν οι Financial Times στους...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Σύμφωνα με την Blue Star Ferries, το πλοίο Blue Star Paros θα εκτελέσει έκτακτο δρομολόγιο από το λιμάνι του Πειραιά το βράδυ της Πέμπτης...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Συνάντηση του Συλλόγου Εμπόρων και Επαγγελματιών Δήμου Θήρας με τον Βουλευτή Κυκλάδων Μάρκο Καφούρο Με πρωτοβουλία του Προέδρου μας κ. Νομικού πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση...