Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Ιλεάνα Κλοκώνη: Η “μαέστρος” στο πρόγραμμα Αθλητική Ολυμπιακή Παραολυμπιακή Παιδεία και Αξίες “Δημήτριος Βικέλας” (φωτό)

«Όποιος είδε την αθλητική και εκπαιδευτική διαχείριση παιδιών και σωματείων και τον τρόπο της στους πολίτες, πραγματικά εντυπωσιάστηκε. Ήταν ο άνθρωπος που έτρεχε παντού σε κάθε σημείο του προγράμματος, ο άνθρωπος που συμμετείχε στον ποδηλατικό γύρο – με το ποδήλατο της – συνοδεύοντας να τερματίσει και το μικρότερο παιδί που συμμετείχε και ευχαριστώντας σε όλη τη διαδρομή τους ανθρώπους της αστυνομίας και του λιμενικού που συναντούσε.

Ο λόγος για την εκπαιδευτικό & συγγραφέα με εξειδίκευση στην οργάνωση αθλητικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε εθνικό επίπεδο κ. Ιλεάνα Κλοκώνη επικεφαλής του προγράμματος ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Είναι ο άνθρωπος που έκανε πράξη το σπουδαίο όραμα του Κυκλαδίτη Βουλευτή και Υπουργού Αθλητισμού κ.Γιάννη Βρούτση και έφερε σε πέρας με επιτυχία τη διαχείρηση του προγράμματος, σχεδιάζοντας μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα μια τεράστια διοργάνωση για Τήνο και Σύρο εμπνέοντας όλους, να συμμετέχουν και να βοηθήσουν.

Πρώτα από όλους, βοηθούσε η ίδια όλους!

Η παρουσία της παντού. Σίγουρα για μια εκπαιδευτικό είναι εύκολο να μεταδίδει γνώσεις στην τάξη, αυτό που δεν είχαμε δει στη Σύρο είναι ότι μπορεί να γίνει με επιτυχία και στο πλαίσιο μιας μεγάλης διοργάνωσης σε ανοιχτό χώρο. Αυτό το καταλάβαμε στην πράξη από την Ιλεάνα Κλοκώνη η οποία έγινε «μαέστρος» για να κατευθύνει την ορχήστρα σωστά ώστε να μάθει τη «μελωδία» της αθλητικής ιστορίας! Στην πλατεία της Σύρου ακούστηκε για πρώτη φορά η κληρονομιά που άφησε στο Αθλητικό – Ολυμπιακό κίνημα ο παγκόσμιος ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ. Άκουσαν όλοι οι πολίτες που συμμετείχαν και όλοι όσοι περνούσαν!
Η εκπαίδευση δεν σταματάει ποτέ! Το πρόγραμμα ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ συνέδεσε τον Αθλητισμό με την παιδεία και πέτυχε!

Η Ιλεάνα Κλοκώνη δεν ήταν στα μικρόφωνα, αλλά εμφανιζόταν η φωνή της όταν έπρεπε να μεταδώσει γνώσεις Αθλητικής Ιστορίας και Αξιών ή να δώσει οργανωτικές οδηγίες! Γινόταν η «μαέστρος της ορχήστρας» και το πλήθος ακολουθούσε με απόλυτη ησυχία και σεβασμό σε κάθε λέξη που στους μετάδιδε! Και όλα αυτά σε ανοιχτό χώρο!
Εξάλλου η γνώση δεν έχει καμία αξία αν δεν μπορείς να τη μεταδώσεις και αυτό το καταλάβαμε από το κοινό που αποχωρούσε από την πλατεία με την ικανοποίηση ότι συμμετείχε και συνάμα έμαθε. Έφευγαν όλοι πιο πλούσιοι σε γνώσεις για τον Δημήτρη Βικέλα, καθώς για παράδειγμα αρκετοί δεν ήξεραν ότι οι 1οι αγώνες της σύγχρονης ιστορίας θα ξεκινούσαν το 1900 στο Παρίσι αν δεν ήταν ο Βικέλας να προτείνει την Αθήνα το 1896… και τόσα άλλα!

Ακόμα πιο πλούσιοι αισθάνθηκαν σε γνώσεις οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές των σχολείων που επισκέφτηκε η κ. Κλοκώνη την τελευταία μέρα του προγράμματος μαζί με την διευθύντρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κυκλάδων κ. Ειρήνη Τσαβαλά.

Το πρόγραμμα ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ έχει σχεδιαστεί επιστημονικά από την Ιλεάνα Κλοκώνη σε 3 άξονες: 1) επιμνημόσυνη δέηση στον ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΒΙΚΕΛΑ, 2) αθλητική ημερίδα ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ για βιωματική γνωριμία με πολλά αθλήματα όλων των πολιτών – μικρών και μεγάλων- και 3) εκπαίδευση εντός σχολείων μόνο για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Με αυτό τον οργανωτικό σχεδιασμό που εφάρμοσε η κ. Κλοκώνη είχαν όλοι τη σημαντική θέση που τους ΑΞΙΖΕ στο πρόγραμμα ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ: τα αθλητικά σωματεία με μέλη όλων των ηλικιών, η δημοτική αρχή, οι πολίτες, η αθλητική – ολυμπιακή οικογένεια και τα σχολεία όλων των βαθμίδων απο 4 έως 17 ετών.

Η ΚΥΡΙΑ Ιλεάνα Κλοκώνη φεύγοντας από τα νησιά μας, είπε σε όλους «εις το επανιδείν», διότι η δουλειά μόλις άρχισε για τους μικρούς και μεγάλους της Σύρου.

Ευχαριστούμε τον σπουδαίο Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση που επί μια εβδομάδα 6-12 Απριλίου 2024 ζήσαμε αυτή τη λαμπρή διοργάνωση στη Σύρο».

 

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Συγγενείς των θυμάτων στο Μάτι και εγκαυματίες που παλεύουν ακόμα με τα σωματικά και ψυχικά τους τραύματα, μίλησαν στο ΕΡΤNEWS και την Κατερίνα Φάκα....

ΕΛΛΑΔΑ

Η Ernst and Young (ΕΥ) Ελλάδος ανακοίνωσε τη λειτουργία, για δεύτερη χρονιά,του «EY Assurance FutureLab Academy – JuniorAuditors», της ακαδημίας ελεγκτικών υπηρεσιών που δίνει...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Συγκλονιστικό βίντεο από την Τήνο – Κύματα καταπίνουν το καράβι Η “μάχη” του Αικατερίνη Π. με τα κύματα σήμερα λίγο πριν το λιμάνι της...

ΕΛΛΑΔΑ

Φίλη της ανήλικης Μαρκέλλας, που μετά από «κοκτέιλ» ναρκωτικών που της χορηγήθηκε βρέθηκε αναίσθητη στις 6 Νοεμβρίου 2023 σε σπίτι στον Βύρωνα και τελικά...