Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Τι θα γίνει με την Πρωτομαγιά και τα πλοία – Ο κίνδυνος κινητοποιήσεων μέσα στο Πάσχα

Παραδοσιακά η εργατική Πρωτομαγιά δένει τα πλοία της ακτοπλοΐας στα λιμάνια της χώρας για 24ωρες, μιας και στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν ανελλιπώς τα ναυτεργατικά σωματεία.

Φέτος, η Πρωτομαγιά πέφτει την Μεγάλη Τετάρτη, ωστόσο αναμένεται να εορτασθεί τη Λαμπροβδομάδα και συγκεκριμένα έχει επισήμως μετατεθεί για την Τρίτη 7 Μαϊου. Και στις δύο περιπτώσεις, αν και εφόσον υπήρξε κινητοποίηση των ναυτεργατών, θα δημιουργηθεί αναστάτωση στα δρομολόγια από και προς τα νησιά.

Η Μεγάλη Τετάρτη είναι μια ημέρα σημαντικής κίνησης, μιας και σημαντικός αριθμός επιβατών ταξιδεύει προς τα νησιά για τις διακοπές του Πάσχα. Από την άλλη, η Λαμπροτρίτη είναι κι αυτή μια ημέρα την οποία αρκετοί επιλέγουν για να επιστρέψουν στη βάση τους έχοντας ολοκληρώσει τις διακοπές των εορτών.

Επίσης κι επειδή μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κάποια κινητοποίηση, πολλοί ταξιδιώτες ήδη έχουν κλείσει εισιτήρια γι αυτές τις δύο ημέρες, θεωρώντας ότι τα δρομολόγια των πλοίων θα εκτελεστούν κανονικά χωρίς κάποιο πρόβλημα.

Για την ώρα, τόσο η ΠΝΟ όσο και τα υπόλοιπα ναυτεργατικά σωματεία δεν έχουν ξεκαθαρίσει ποια στάση θα κρατήσουν κι αν πρόκειται να διοργανώσουν απεργία μέσα στις ημέρες του Πάσχα, προκαλώντας σοβαρό πρόβλημα στην επιβατική κίνηση. Είναι κάτι που αναμένεται να κάνουν εντός των προσεχών ημερών.

Η πρόσφατη συμμετοχή της ΠΝΟ στην απεργία της ΓΣΕΕ η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Απριλίου δένοντας τα πλοία για 24 ώρες στα λιμάνια, έχει καλλιεργήσει προσδοκίες ότι οι ναυτεργάτες δεν θα προχωρήσουν σε περαιτέρω κινητοποιήσεις μέσα στις ημέρες του Πάσχα. Ωστόσο, όλα τα ενδεχόμενα θα πρέπει να θεωρούνται πιθανά.

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Σήμερα το απόγευμα έκλεισε η αυλαία του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κ13 που έγινε στην Πάρο. Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες η διοργάνωση σημείωσε μεγάλη επιτυχία...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

ΑΣΕΠ: Προσλήψεις 6 ατόμων στο Δήμο Κύθνου Γνωστοποιείται η πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά έξι (6) ατόμων για την κάλυψη...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων: Συλλυπητήρια για το θάνατο του Χάρη Μπελτεγρή Θλίψη έχει σκορπίσει στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ ο θάνατος του Χάρη Μπελτεγρή, γραμματέα N.E....

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ραφήνας από τον Πλοίαρχο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, για περιστατικό θανάτου 70χρονης επιβάτιδας εντός του πλοίου. Η...