Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Sea Jets: Διπλό καθημερινό δρομολόγιο σε βασική γραμμή των Κυκλάδων – Ξεκινά από το Μάιο

Διπλό καθημερινό (πρωί και απόγευμα) δρομολόγιο θα εκτελούν τη φετινή θερινή περίοδο τα ταχύπλοα της Sea Jets σε βασική γραμμή των Κυκλάδων.

Ήδη, το ταχύπλοο Champion Jet 2, έχει ξεκινήσει να εξυπηρετεί τη γραμμή Πειραιάς – Σύρος – Μύκονος – Νάξος – Θήρα από τις αρχές του Απριλίου με καθημερινά πρωινά δρομολόγια μετ’ επιστροφής. Σύμφωνα με το πρόγραμμα ηλεκτρονικών κρατήσεων, θα παραμείνει στη γραμμή μέχρι και 23/5, καθώς από της 24 Μαΐου αναλαμβάνει δράση το Worldchampion Jet με την προσθήκη και της Ίου στα δρομολόγια και για όλη την θερινή περίοδο.

Ωστόσο, αυτό το οποίο αποτελεί είδηση, είναι η δρομολόγηση και δεύτερου ταχύπλοου της Sea Jets στην ίδια γραμμή (θα προστεθεί και προσέγγιση στην Πάρο), το οποίο θα εκτελεί απογευματινά δρομολόγια. Η εταιρεία έχει ζητήσει από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών το οποίο συνεδριάζει την επόμενη εβδομάδα, να δρομολογήσει το Champions Jet 3 από 24 Μαΐου έως 14 Οκτωβρίου στη γραμμή Πειραιάς – Σύρος – Μύκονος – Πάρος – Νάξος – Ίος – Θήρα. Το ταχύπλοο θα αναχωρεί καθημερινά στις 16:00 από τον Πειραιά, θα εκτελεί το παραπάνω δρομολόγιο και θα διανυκτερεύει στην Σαντορίνη, όπου την επόμενη ημέρα το πρωί στις 09:20, θα ξεκινά για το δρομολόγιο της επιστροφής. Ήδη, είναι διαθέσιμες οι ηλεκτρονικές κρατήσεις για το επιβατικό κοινό.

Ποιο είναι το Champion Jet 3

To Champion Jet 3 αποκτήθηκε από την Sea Jets το καλοκαίρι του 2023. Αγοράστηκε από την ισπανική εταιρεία Trasmapi και είναι το τρίτο αδελφό ταχύπλοο των ήδη επιτυχημένων στη χώρα μας Champion Jet 1 και Champion Jet 2.

Το συγκεκριμένο σκάφος, ναυπηγήθηκε το 1997 από τα φημισμένα Incat (Tasmania) στην Αυστραλία, με το όνομα INCAT 045. Έκτοτε, υπηρέτησε στη μακρινή Αυστραλία ως επιβατηγό, αλλά και ως στρατιωτικό σκάφος για λογαριασμό του Ναυτικού της Αυστραλίας. Στη συνέχεια ήρθε στην Ευρώπη και εξυπηρέτησε γραμμές μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Αφού αφίχθη στην Ελλάδα, πραγματοποίησε όλες τις απαραίτητες αναβαθμίσεις, μετασκευές, επισκευές και πλέον είναι πανέτοιμο να αναλάβει υπηρεσία εξυπηρετώντας τα νησιά των Κυκλάδων την προσεχή τουριστική περίοδο.

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Οι πανηγυρισμοί των φίλων του Ολυμπιακού στη Νάξο (vid) Βράδυ που θα μείνει χαραγμένο στις μνήμες των φίλων του Ολυμπιακού ήταν το χθεσινό. Οι...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Η Σίσσυ Φειδά σε σπάνια εμφάνιση με την κόρη της στη Μύκονο (vid) Η Σίσσυ Φειδά κάνει ένα διάλειμμα από τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Πάσχα στη Μύκονο για την ξανθιά καλλονή Μαίρη Βυτινάρος (vid) Στην Μύκονο βρίσκεται τις τελευταίες μέρες το εντυπωσιακό μοντέλο Μαίρη Βυτινάρος. Η κάμερα του...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Στην Τήνο μεταβαίνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου θα περάσει τις ημέρες του Πάσχα με την οικογένειά του.  Χθες έδωσε το παρών στην ακολουθία...