Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Αποστολή προσφοράς στον συνάνθρωπο από την Axion Hellas στην Αμοργό

Αποστολή προσφοράς στον συνάνθρωπο από την Axion Hellas στην Αμοργό

Οι κάτοικοι των νησιού είχαν τη δυνατότητα να υποβληθούν σε δωρεάν ιατρικές εξετάσεις από ιατρούς 18 διαφορετικών ειδικοτήτων με χρήση φορητού εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας.Στην Αμοργό μεταφέρθηκε τελευταίας τεχνολογίας κινητή οφθαλμολογική ομάδα για την όσο το δυνατό αποτελεσματικότερη διαχείριση των ασθενών.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της AxionHellas στο νησί εξετάστηκαν 275 κάτοικοι και εκτελέστηκαν 733 εξετάσεις ενώ παράλληλα οργανώθηκαν πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις με στόχο την ενημέρωση, την ψυχαγωγία και την εκπαίδευση μικρών και μεγάλων.

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν ανάγκασαν τα μέλη της αποστολής της Axion Hellas να προσαρμόσουν ανάλογα το χρόνο παραμονής τους στην Αμοργό αλλά και το προγραμματισμό των παράλληλων δράσεων.

Το διήμερο παραμονής της Axion Hellas στην Αμοργό διεξήχθη εκπαιδευτική ομιλία από το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, που εστίασε στους κινδύνους και τις προκλήσεις που παρουσιάζει το διαδίκτυο, καθώς και στους τρόπους αντιμετώπισής τους.

Παράλληλα διεξήχθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πρώτων βοηθειών «Γίνε και εσύ ήρωας » και το πρόγραμμα «Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία » σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και Robert F. Kennedy Foundation Human Rights. Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος παρουσιάστηκε και το «Ocean Lab» από τη Safe Water Sports.

Στο πλαίσιο της προώθησης του αθλητισμού, και του εθελοντισμού οργανώθηκαν η δράση «Σέβομαι τη διαφορετικότητα , αγαπώ τον αθλητισμό» από την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία και «Να κρατήσουμε τον τόπο μας πράσινο » σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα.

Η Axion Hellas από́ το 2017 μέχρι σήμερα έχει υλοποιήσει 15 αποστολές σε δεκάδες απομακρυσμένες περιοχές της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας, παρέχοντας δωρεάν ιατρικές εξετάσεις και πολιτιστικές δράσεις στους μικρούς και μεγάλους κατοίκους των ακριτικών ή δυσπρόσιτων περιοχών.

Ο Δήμαρχος Αμοργού Ελευθέριος Καραΐσκος δήλωσε, «Εκ μέρους του Δήμου Αμοργού και των κατοίκων του νησιού, ευχαριστώ θερμά την AxionHellas που συμπεριέλαβε την Αμοργό στην διαδρομή της αποστολής της. Μια αποστολή προσφοράς προς τον συνάνθρωπο. Οι πράξεις και οι πρωτοβουλίες της AxionHellas , δίνουν νόημα στην αξίες της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης»

Πηγή φωτογραφιών :Αxion Hellas

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων του νησιού καθώς και την Ε.Δ.Ο.Κ και Α.Ν.Π.Ο Αμοργού για την προσφορά κερασμάτων .

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Μήνυμα Δημάρχου Θήρας Νίκου Ζώρζου για το Πάσχα Διανύοντας τη Μ. Εβδομάδα με την ιερή μας παράδοση να ιστορεί την πορεία του Χριστού προς...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Οι πανηγυρισμοί των φίλων του Ολυμπιακού στη Νάξο (vid) Βράδυ που θα μείνει χαραγμένο στις μνήμες των φίλων του Ολυμπιακού ήταν το χθεσινό. Οι...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Η Σίσσυ Φειδά σε σπάνια εμφάνιση με την κόρη της στη Μύκονο (vid) Η Σίσσυ Φειδά κάνει ένα διάλειμμα από τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Πάσχα στη Μύκονο για την ξανθιά καλλονή Μαίρη Βυτινάρος (vid) Στην Μύκονο βρίσκεται τις τελευταίες μέρες το εντυπωσιακό μοντέλο Μαίρη Βυτινάρος. Η κάμερα του...