Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νάξος: Στη “γραμμή κρούσης” κατά της λειψυδρίας και η δεύτερη αφαλάτωση (pics)

Νάξος: Στη “γραμμή κρούσης” κατά της λειψυδρίας και η δεύτερη αφαλάτωση (pics)

«Τοποθετήθηκε σήμερα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας, και το δεύτερο σύστημα αφαλάτωσης δυναμικότητας 1.000 κυβικών μέτρων ημερησίως στην περιοχή Καρνάγιο πόλεως Νάξου. Και συνεχίζουμε…»

Αυτά ακριβώς τόνισε, σε δημοσίευμά του, ο Αντιδήμαρχος ύδρευσης-αποχέτευσης της δημοτικής ενότητας Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων, Φώτης Μαυρομμάτης.

Πρόκειται για την δεύτερη αφαλάτωση που τοποθετείται στο Καρνάγιο, ακριβώς δίπλα στην υφιστάμενη, δίνοντας έκαστος 1.000 κυβικά μέτρα ημερησίως. (σύνολο 2.000 κυβικά)

Μάλιστα, σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα μας, ο κ. Μαυρομμάτης, στο πλαίσιο του ρεπορτάζ που κάναμε για τη λειψυδρία και τις κινήσεις του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ανέφερε πως η νέα αφαλάτωση διαθέτει υπερσύγχρονα μηχανήματα, τελευταίας τεχνολογίας.

3.600 κυβικά μέτρα ημερησίως από τις αφαλατώσεις

Ωστόσο οι κινήσεις του Αντιδημάρχου κ. Μαυρομμάτη και συνολικά του Δήμου Νάξου, δεν σταματούν εκεί, καθώς αναμένεται προς τα τέλη Μαΐου, να τοποθετηθούν ακόμη δύο συστήματα αφαλάτωσης, κάτω από το Δημαρχείο.

Πρόκειται για δύο αφαλατώσεις, που θα δίνουν στο σύνολό τους 2.600 κυβικά μέτρα ημερησίως (1.600 και 1.000).

Ο στόχος για τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν, είναι να διαθέτουν οι αφαλατώσεις 3.600 κυβικά μέτρα ημερησίως. 

Αφαλάτωση και στον Άγιο Αρσένιο σε περίπτωση διαθεσιμότητας

Ήδη αναφέραμε τις τέσσερις αφαλατώσεις, δύο στο Καρνάγιο και δύο κάτω από το Δημαρχείο.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει η βούληση να τοποθετηθεί ακόμη μία στον Άγιο Αρσένιο, μικρότερης απόδοσης (600 κυβικών).

Ωστόσο αυτό θα κριθεί εν πολλοίς από τη διαθεσιμότητα των συστημάτων αφαλάτωσης που θα υπάρχουν, καθώς η ζήτηση είναι τεράστια, με αποτέλεσμα να μειώνεται ο αριθμός των διαθέσιμων προς αγορά, συστημάτων.

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες:

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Πάρος: 1η Συνάντηση Χορωδιών Ωδείου Μυθωδία Το Σάββατο 11 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στην Πάρο η 1η Συνάντηση Χορωδιών του Ωδείου Μυθωδία. Συμμετέχει η χορωδία...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Ανακοινώθηκε από την ΕΟΠΕ το πρώτο γκρουπ των εγκεκριμένων διοργανώσεων Beach Volley με συντελεστή βαθμολογίας στα  Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ανδρών-Γυναικών μέχρι και το τέλος Ιουνίου...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων – Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης τα Δημοτικά Τέλη Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Διακομιδές ασθενών από Τήνο, Νάξο και Πάρο Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι...