12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αμοργού – 17ο Συνέδριο ΥΠΕΡΙΑ για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό

12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αμοργού – 17ο Συνέδριο ΥΠΕΡΙΑ για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Αμοργού, και ο Δήμος Αμοργού, συνδιοργανώνουν το 12ο Φεστιβάλ Τουριστικών ταινιών μικρού μήκους Αμοργού, από 4-9 Νοεμβρίου 2021, όπου συμμετέχουν και διαγωνίζονται ταινίες Τουριστικού περιεχομένου από όλο τον κόσμο. Έχει αναγνωρισθεί διεθνώς και είναι επίσημο μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τουριστικών Φεστιβάλ CIFFT, που εδρεύει στη Βιέννη. Η εκπροσώπηση της Αμοργού στο εξωτερικά μέσω του Φεστιβάλ και της CIFFT, συμβάλλει στην παγκόσμια προβολή του νησιού μας, των Κυκλάδων, και της Ελλάδας γενικότερα.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί το 17ο Συνέδριο για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό, ΥΠΕΡΙΑ 2021, με θέματα την ΥΓΕΙΑ, τη ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ, ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, και τη Διατήρηση & Προστασία της Φυσικής & Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς. Θα γίνουν αναφορές στην Αμοργιανή και Μεσογειακή διατροφή, στις άρρηκτα συνδεδεμένες με τις καλλιέργειες ξηρολιθιάς, την υγεία και το ευ ζην, μμε αναφορά την επίδραση του κορονοϊού,

Διεξάγεται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του ΕΟΤ, του Υπουργείου Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και του Ιδρύματος Λασκαρίδη.

Πηγή: cyclades24.gr