Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Συρμαλένιος: «Το προσχέδιο του Π/Υ 2022 προδιαγράφει εύθραυστη ανάπτυξη με κοινωνικές ανισότητες, μείωση δαπανών και αύξηση των φορολογικών εσόδων»

Ομιλία του βουλευτή στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλήςκατά τη συζήτηση για το προσχέδιο Προϋπολογισμού

Εάν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε αφήσει το απόθεμα των 37 δισ. ευρώ, η χώρα θα είχε χρεοκοπήσει και πάλι εν καιρώ πανδημίας. Επομένως, όπως λέει ο λαός, η ΝΔ σήμερα κυβερνά σε μεγάλο βαθμό «με ξένα κόλλυβα». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, μιλώντας στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, κατά τη συζήτηση του σχεδίου Προϋπολογισμού.

Όπως τόνισε ο Νίκος Συρμαλένιος, «όλες αυτές οι διακυμάνσεις και οι συνεχείς μεταβολές των προβλέψεων ελληνικών και διεθνών οργανισμών για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, συνιστούν μια αφερεγγυότητα και αποτυπώνουν σε τελευταία ανάλυση όλες τις αβεβαιότητες οι οποίες υπάρχουν.

Τόνισε ότι το προσχέδιο προβλέπει μια πολύ απότομη δημοσιονομική προσαρμογή στο έλλειμμα από τα 13 δισ. το 2021, στα 2 δισ. το 2022, από το 7,3% του Α.Ε.Π. στο 1,1%.

Αυτό σημαίνει μεγάλη αύξηση εσόδων και μεγάλη μείωση δαπανών. Όπως, αποτυπώνεται η αύξηση εσόδων προέρχεται από την αύξηση της φορολογίας -σε μεγάλο βαθμό- 4,1 δισ. Ευρώ το 2022 εκ των οποίων τα 2,2 είναι αύξηση εσόδων από έμμεσους φόρου που πλήττουν τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα, εργαζόμενους και μεσαία στρώματα. Αυτοί, λοιπόν, πάλι είναι τα «υποζύγια» τα οποία υφίστανται τα φορολογικά βάρη.

Αναφερόμενος ειδικότερα στο μεταφορικό ισοδύναμο στα καύσιμα για τα νησιά, ο Νίκος Συρμαλένιος ανέφερε ότι η κυβέρνηση ΝΔ το έχει καθηλώσει αφενός μεν σε πιλοτική βάση σε 39 μικρά νησιά, αφετέρου έχει μειώσει πολύ τους δικαιούχους, με αποτέλεσμα οι τιμές των καυσίμων στα νησιά να έχουν εκτοξευθεί.

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Δήμαρχος Αμοργού: «Το μήνυμα Αγάπης και το Αναστάσιμο Φως να πλημμυρίσει τις ζωές όλων» Διαβάστε το μήνυμα του Δημάρχου Αμοργού κ. Ελ. Καραΐσκου, για...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Οι Πασχαλινές ευχές του Δημάρχου Τήνου Παναγιώτη Κροντηρά Συνδημότες και επισκέπτες του ευλογημένου νησιού  Ο Δήμαρχος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι , οι Πρόεδροι & οι...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Η Τήνος, η Σέριφος και η Κύθνος περιλαμβάνονται στα προγράμματα κρουαζιέρων πολυτελείας για το 2024 Η Τήνος, η Σέριφος και η Κύθνος περιλαμβάνονται στο...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Μέλανες Νάξου: Έθιμο “Περιφάνες” τη Μεγάλη Παρασκευή και εκδήλωση για την Πρωτομαγιά στον Κούρο των Μελάνων Πηγή: cyclades24.gr