Κυκλάδες: Γυναίκα έκπληξη με “βαρύ” βιογραφικό για υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ

Πρόσωπο έκπληξη και μάλιστα γένους θηλυκού φαίνεται ότι είναι πολύ πιθανό να θέσει υποψηφιότητα στο νομό Κυκλάδων στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. 

Ο λόγος για την Βίκυ Λοϊζου, την Γενική Γραμματεία Τουρισμού, η οποία μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζεται να υποβάλλει την παραίτησή της από το αξίωμα που κατέχει, καθώς όσοι γενικοί γραμματείς της κυβέρνησης επιθυμούν να είναι υποψήφιοι σε εθνικές εκλογές, θα πρέπει να παραιτούνται 18 μήνες πριν την προβλεπόμενη τυπική ολοκλήρωση της κυβερνητικής θητείας. 

Η κ. Λοϊζου, από την ανάληψη των καθηκόντων ως Γ.Γ. Τουρισμού έχει κάνει αρκετά ταξίδια σε νησιά των Κυκλάδων και είναι πολύ πιθανό να πολιτευτεί στο νομό. 

Η Βίκυ Λοϊζου, είναι πολιτικός επιστήμων – διεθνολόγος, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ευρωπαϊκή Πολιτική και Διοίκηση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ειδικεύεται στον στρατηγικό σχεδιασμό και τις μεταρρυθμίσεις, και ειδικότερα στον σχεδιασμό και την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων στον χώρο της οικονομίας και της αγοράς.

Έχει μεγάλη και ευρεία εμπειρία στη δημόσια διοίκηση έχοντας υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης διαδοχικά στο Υπουργείο Άμυνας, το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Ανάπτυξης. Ειδικά στο Υπουργείο Ανάπτυξης (2012-2015) ήταν υπεύθυνη για την παρακολούθηση και τον συντονισμό όλων των μεταρρυθμίσεων της αγοράς καθώς και για τη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και Διεθνείς Οργανισμούς, όπως τον ΟΟΣΑ και την Παγκόσμια Τράπεζα.

Διετέλεσε Αναπληρώτρια Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας από τον Ιανουάριο 2016. Στις τελευταίες εθνικές εκλογές ήταν υποψήφια στη 10η τιμητική θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας. Το καλοκαίρι του 2019 ανέλαβε Γενική Γραμματέας Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Πολιτικών στην Προεδρία της Κυβέρνησης, ενώ από τον Αύγουστο του 2020 είναι Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης.

Πηγή: cyclades24.gr