Χρηστίδης από Σύρο και Νάξο: “Οποιοδήποτε σενάριο συγκυβέρνησης, προσβάλλει την παράταξη μας”

“Τα Ελληνικά νησιά είναι μοναδικά και πρέπει να τα στηρίζουμε ουσιαστικά” δήλωσε από τις Κυκλάδες όπου βρέθηκε την Κυριακή ο υποψήφιος πρόεδρος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης.

Ο κ. Χρηστίδης στη Νάξο και τη Σύρο μεταξύ άλλων είχε συνάντηση με τοπικούς φορείς και ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ.

Τα θέματα του ΕΣΥ την περίοδο της πανδημίας αλλά και όλα τα ζητήματα που αντιμετωπίζει διαχρονικά η υγεία στα νησιά συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο Παύλος Χρηστίδης με τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας και αναπληρωτή διοικητή του Κέντρου Υγείας Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Βασίλειο Ραπτάκη.

“Το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής μπορεί να γίνει πάλι η μεγάλη προοδευτική παράταξη” ξεκαθάρισε ο Παύλος Χρηστίδης κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Νάξο, δήλωσε πως “οποιοδήποτε σενάριο συγκυβέρνησης, προσβάλλει την παράταξη μας” και τόνισε ” καμία συζήτηση με όσους παρουσιάζουν την παράταξη μας ως συμπληρωματική”.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε σε θέματα του τουρισμού και της παραγωγικής διαδικασίας στη νησιωτική αλλά και στην ηπειρωτική Ελλάδα που “αποτελούν το μεγάλο στοίχημα για την οικονομία μας”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας του Παύλου Χρηστίδη ήταν η Σύρος όπου συναντήθηκε με το Εργοστασιακό Σωματείο Εργαζομένων των ναυπηγείων Νεωρίου και συζήτησε μαζί τους θέματα εργασιακά και ασφάλειας, καθώς και τις προοπτικές της επιχείρησης συνδυαστικά με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την προσφορά στην τοπική οικονομία.

Έμφαση δόθηκε κατά την διάρκεια της ομιλίας του, στα θέματα τοπικής οικονομίας και τουρισμού καθώς και στις προκλήσεις που δημιουργούνται στην νησιωτική Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Παύλος Χρηστίδης στη συμβολή της τέχνης και του πολιτισμού της Σύρου και των Κυκλάδων που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του τοπικού και παγκόσμιου πολιτισμού.

” Ο τουρισμός σε συνάρτηση με τον πολιτισμό είναι η αιχμή του δόρατος για την οικονομία και την ανάπτυξη της περιοχής αλλά και ευρύτερα της χώρας μας και πρέπει να την διεκδικούμε και να την στεριώνουμε κάθε μέρα” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παύλος Χρηστίδης.

Πηγή: cyclades24.gr