Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Η λαμπρή ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Θήρας κ. Αμφιλόχιου (φωτο)

Το μεσημέρι του Σαββάτου 27/11, πραγματοποιήθηκε η ενθρόνιση του νέου Ποιμενάρχη της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας, Αμοργού & Νήσων Σεβασμιώτατου κ. Αμφιλόχιου. Η λαμπρή τελετή έγινε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου Φηρών Σαντορίνης από τον εκπροσωπούντα τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β’ και μέχρι τούδε Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας κ. Δωρόθεο Β’ .

Η τελετή έγινε παρουσία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Παροναξίας κ. Καλλινίκου, Ιλίου κ. Αθηναγόρα, Κηφισίας κ. Κυρίλλου, Μαρωνείας κ. Παντελεήμονος, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου, Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου, Φιλίππων κ. Στεφάνου και Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Εκ μέρους των πολιτειακών και τοπικών αρχών υπήρξε παρουσίες του Εκπροσωπούντος τον κ. Πρωθυπουργό Γενικού Γραμματέα Αποδήμου Ελληνισμού κ. Ιωάννη Χρυσουλάκη, του Εκπροσωπούντος την Βουλή των Ελλήνων Βουλευτή Κυκλάδων και πρώην Υπουργού κ. Γιάννη Βρούτση, των Βουλευτών Κυκλάδων κας Κατερίνας Μονογυιού και κ. Φίλιππου Φόρτωμα, του Καθολικού Επισκόπου Σύρου- Θήρας κ. Πέτρου Στεφάνου, του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Λεονταρίτη, του Επάρχου Θήρας κ. Χαρ. Δαρζέντα, του Δημάρχου Θήρας κ. Αντ. Σιγάλα, του Δημάρχου Αμοργού Λευτέρη Καραϊσκου , Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων, Εκπροσώπων του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, μαθητών, προσκόπων, Προέδρων Τοπικών Συλλόγων και Φορέων, παιδιών με τοπικές ενδυμασίες, που έφεραν ταινίες με τα ονόματα των νησιών της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας, της Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου και Μοναζουσών, των Ηγουμένων των Ιερών Μονών Χοζοβιωτίσσης και Προφήτου Ηλιού, του ιερού Κλήρου της Θήρας, με επικεφαλής τον Τελεταρχούντα Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, Πρωτοπρ. Νικολάου Σιγάλα , του Αρχιερατικού Επιτρόπου Αμοργού, του Πρωτοπρ. Θωμά Συνοδινού, Κληρικών από την Αθήνα και άλλες περιοχές και πολλών πιστών, που υποδέχθηκαν με επευφημίες το νέο Ποιμενάρχη τους, υπό τα θριαμβικά εμβατήρια της Φιλαρμονικής του Δήμου Θήρας.

Στα προπύλαια του Ναού υποδέχθηκε και προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο κ. Αμφιλόχιο ο Δήμαρχος Σαντορίνης και του προσέφερε Αρχιερατικό Εγκόλπιο.

Μετά την αντιφώνηση του Σεβασμιωτάτου κ. Αμφιλοχίου, τελέσθηκε στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής η τελετή της ενθρονισεώς του, κατά την οποία αναγνώσθηκε σχετική Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου προς τον Κλήρο και τους πιστούς της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας και το Προεδρικό Διάταγμα περί εκλογής, αναγνωρίσεως και καταστάσεως του νέου Μητροπολίτη.

Αμέσως μετά τελέσθηκε η πανηγυρική Δοξολογία και η Τελετή Ενθρονίσεως.
Εκ μέρους του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου τον Σεβασμιώτατο κ. Αμφιλόχιο προσεφώνησε ο μέχρι σήμερα Τοποτηρητής, Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β, οι εκπρόσωποι του Πρωθυπουργού και της Βουλής των Ελλήνων, ο Σεβασμιώτατος ΡΚαθολικός Επίσκοπος Σύρου-Θήρας κ. Πέτρος και εκ μέρους των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρ. Αντώνιος Σιγάλας.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος εκφώνησε τον Ενθρονιστήριο Λόγο του, υπό τις επευφημίες των πιστών!

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Προκήρυξη για την πλήρωση μόνιμου προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Αμοργού Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά την προκήρυξη 2Κ/2024 για την πλήρωση μόνιμου προσωπικού σε...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Στην τροποποίησης παλαιότερης απόφασης προχώρησε ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Δημήτρης Μάλλιος, με θέμα τη «Σύσταση Γραφείων Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας». Συγκεκριμένα, συστήνονται πολλά Γραφεία...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, έδωσε το δικό του μήνυμα για τις άγιες ημέρες του Πάσχα μιλώντας στον ANT1.   Πηγή: cyclades24.gr

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

ταν μιλάμε για κυκλαδίτικο τοπίο, συνήθως αναφερόμαστε σε λευκά σπίτια, ανεμόμυλους, φυσικά «μπαλκόνια» με θέα το απέραντο γαλάζιο. Ωστόσο, μια από τις πιο χαρακτηριστικές...