Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Εκλογές στο Π.Ι.Ε.Ε. Τήνου την Κυριακή – Το μήνυμα του δημάρχου

Οι επερχόμενες εκλογές για το ΠΙΙΕΤ έχουν μία ιδιαίτερη σημασία για όλους μας.
Καταρχήν, επειδή αυτό το Ίδρυμα, που κτίστηκε το 1825 από την προσωπική περιουσία ιδιωτών, οι οποίοι με τη διαθήκη τους όρισαν με σαφήνεια το λαϊκό του χαρακτήρα και το δημοκρατικό τρόπο λειτουργίας του, έχει μία μοναδική αξία και σημασία για την Τήνο.

Δεύτερον, γιατί έχουν περάσει μόλις 7 χρόνια από τον Οκτώβριο του 2014, όπου κάποιοι προσπάθησαν να μετατρέψουν – με μία τροπολογία- το ΠΙΙΕΤ από αυτοτελές κοινωφελές ίδρυμα σε εκκλησιαστικό ίδρυμα.

Τρίτον, επειδή η συντριπτική πλειοψηφία της τοπικής μας κοινωνίας με πρωτεργάτη τον αείμνηστο Σίμο Ορφανό, αγωνίστηκε για να αποτραπεί αυτό το πραξικόπημα και να επανέλθει το αυτόνομο, αυτοδιοίκητο και αυτοτελές του ΠΙΙΕΤ, γεγονός το οποίο επικυρώθηκε με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ.

Αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτή είναι η ουσία και αυτό είναι το πλαίσιο στο οποίο καλούμαστε όλοι να λειτουργήσουμε ενόψει των εκλογών της Κυριακής.

Όπως γνωρίζετε, προσωπικά, και επειδή αυτό πραγματικά πιστεύω, αλλά και επειδή αυτή ήταν η εντολή των συμπολιτών που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους, θεωρώ ότι όλοι όσοι κατά το παρελθόν κινητοποιηθήκαμε και αγωνιστήκαμε για να διασφαλίσουμε το λαϊκό χαρακτήρα του ιδρύματος οφείλουμε να εκλέξουμε τους ανθρώπους αυτούς, οι οποίοι τάσσονται αποδεδειγμένα υπέρ του αυτοδιοίκητου.
Στο σημείο αυτό και ανεξαρτήτως πολιτικών ή και αυτοδιοικητικών διαφορών, θα ήθελα να απευθύνω πραγματικά μία έκκληση προς τους εκπροσώπους του Κοινού Τηνίων και της Λαϊκής Συσπείρωσης, να παραστούν στην ψηφοφορία και να μην πριμοδοτήσουν με την αποχή τους την εκλογή ατόμων, οι οποίοι εναντιώνονται στη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας της τοπικής μας κοινωνίας.

Επίσης θα ήθελα να υπενθυμίσω τη στάση του κ. Κροντηρά κατά τη διάρκεια της κρίσιμης περιόδου για την αποκατάσταση της νομιμότητας και βεβαίως να υπενθυμίσω τις προσφυγές των κ.κ. Αλέξανδρου Μέγκουλα, Ευάγγελου Καλογήρου και Ιωάννη Πολατσίδη στο ΣτΕ για να αποτραπεί η επαναφορά στην κανονικότητα και που σήμερα διεκδικούν την ψήφο των εκλεκτόρων.

Σε κάθε περίπτωση, την Κυριακή, όλοι καλούμαστε να κλείσουμε τα αυτιά μας στις σειρήνες για προσωπικά οφέλη και να τιμήσουμε την εντολή των πολιτών της Τήνου, την ξεκάθαρη βούληση των Κτητόρων, το αυτοδιοίκητο του ΠΙΙΕΤ και τη μνήμη του αείμνηστου Σίμου Ορφανού.

Είμαι σίγουρος ότι οι εκλεκτοί που προέρχονται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα τιμήσουν το θεσμικό τους ρόλο και την αδιαπραγμάτευτη εντολή με την οποία εκλέχθηκαν.

Ιωάννης Σιώτος, δήμαρχος Τήνου 

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Επτά κορίτσια και δέκα αγόρια ιστιοπλόοι από τις Κυκλάδες έχουν δηλώσει συμμετοχή στους Πανελλήνιους αγώνες πρόκρισης στην Εθνική Ομάδα Optimist για το 2024. Τους...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νάξος: Κέφι, χορός, βιολιά και καλή παρέα! – Αυτός ήταν και φέτος το συστατικό στον Κούρο Μελάνων (pics – vid) Τι να πει κανείς...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εμπόρων και Επαγγελματιών Δήμου Θήρας Σήμερα 7/5/2024 μετά από πρόσκληση του πλειοψηφήσαντα κυρίου Νομικού και μετά από πρότασή του...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Α΄Βραβείο για το Γυμνάσιο Νάουσας στον 10ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες» Με Α΄Βραβείο στην κατηγορία των Σποτ, διακρίθηκε το Γυμνάσιο...