Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Σε απεργιακό κλοιό σήμερα η χώρα – Ποιοι συμμετέχουν και τι θα γίνει με σχολεία, πλοία και νοσοκομεία

Σε απεργία προχωρούν σήμερα, Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023, συνδικάτα και Εργατικά Κέντρα σε όλη τη χώρα. 

Συγκεκριμένα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με την εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας για σήμερα, Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023, μετατρέποντας τη στάση εργασίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σε απεργία, με κύρια αιτήματα να μπει τέρμα στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), στο πλαίσιο και της απόφασης της ΑΔΕΔΥ, προκηρύσσει για σήμερα, 8 Μαρτίου 2023, 24ωρη πανελλαδική απεργία. Στην απεργία συμμετέχει και ο Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Σύρου.

Επίσης, στην 24ωρη πανελλαδική απεργία συμμετέχει και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), όπως και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ). Πολλά σχολεία των Κυκλάδων, ειδικά τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη.

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) καλεί επίσης σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία της ΑΔΕΔΥ για σήμερα Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2023.

Επιπλέον, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), συμμετέχοντας στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων της χώρας για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη, κήρυξε 24ωρη Παν-Πειραϊκή απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, που αρχίζει την ώρα 00:01 της Τετάρτης, 8 Μαρτίου 2023 και λήγει στις 24:00 της ίδιας ημέρας. Αυτό σημαίνει, ότι σήμερα δε θα εκτελεστούν ακτοπλοϊκά δρομολόγια προς τα νησιά των Κυκλάδων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Στην απεργιακή κινητοποίηση, συμμετέχουν ακόμη τα συλλογικά όργανα των εργαζομένων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, των υπαλλήλων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, όπως επίσης και των Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κυκλάδων. 

Στις 10:30 π.μ. πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην Ερμούπολη, έξω από το κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στο λιμάνι. 

 

 

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νάξος – Άγιος Αρσένιος: Πλάνα από την εξέλιξη του έργου «Αγωγός μεταφοράς ακαθάρτων Τ. Κ. Σαγκρίου – Βίβλου» Συνεχίζονται με τάχιστους ρυθμούς το έργο...

ΕΛΛΑΔΑ

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς, αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που εξήγγειλε η Γ.Σ.Ε.Ε. για την Μ....

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νάξος: Τι περιμένουν οι επιχειρήσεις εν όψει Πάσχα – Τι δήλωσε ο Μιχάλης Κρητικός (vid) Το νησί της Νάξου θα επισκεφθούν πολλοί επισκέπτες, εν...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Στη Μύκονο για συναντήσεις Κατερίνα Γιαννακά και Αντώνης Σέργης Η Κυκλαδίτισσα υποψήφια Ευρωβουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Γιαννακά επισκέπτεται το νησί της Μυκόνου αύριο...