Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Ένωση Συλλόγων & Κηδεμόνων Δήμου Πάρου: Παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο της 14ης Μαρτίου

Ένωση Συλλόγων & Κηδεμόνων Δήμου Πάρου: Παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο της 14ης Μαρτίου

Η ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων & Κηδεμόνων Δήμου Πάρου, αναφέρει τα εξής:

«Ως φορέας, προσπαθούμε να συμμετέχουμε στο ανώτερο όργανο των αποφάσεων του δήμου που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο, όταν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης άπτονται των αρμοδιοτήτων μας. Στη συνεδρίαση της 14ης Μαρτίου, παρευρεθήκαμε ως ΔΣ, ύστερα από αίτημα μελών μας, παίρνοντας  το λόγο στο τέλος των θεμάτων του απολογισμού του οικονομικού έτους 2022 της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Εκφράσαμε την αγωνία μας αναφορικά με την καθυστέρηση την πληρωμής των προμηθευτών. Τονίσαμε ότι οι προμηθευτές θα είναι δυσεύρετοι από τη στιγμή που πληρώνονται με καθυστερήσεις και όλο αυτό θα έχει αντίκτυπο στα παιδιά μας, διότι στερούνται από αναλώσιμα προϊόντα εντός σχολικής κοινότητας. Το παράδοξο ήταν ότι τα λόγια αυτά χαρακτηρίστηκαν ως λαϊκισμός από τον αντιδήμαρχο οικονομικών ενώ κανένας από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, δεν καταδίκασε αλλά ούτε διαφοροποιήθηκε από αυτή τη στάση.

Ως εκπρόσωποι 100άδων γονέων, μας φαίνεται αδιανόητο να χρησιμποιούνται χαρακτηρισμοί που συνηθίζονται μόνο σε πολιτικές αντιπαραθέσεις. Εμείς, καταστήσαμε σαφές ότι προτιμούμε να μας αποκαλούν λαϊκιστές, αρκεί να μην ‘’την πληρώνουν τα παιδιά μας’’. Στο κάτω κάτω της γραφής, γονείς είμαστε όλοι και δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Δυστυχώς οι απαντήσεις στο φλέγον ερώτημα ήταν αόριστες, μη μπορώντας κανένας από τη δημοτική αρχή, να δεσμευτεί για το πότε θα πραγματοποιούνται οι πληρωμές.

Στη συνέχεια τοποθετηθήκαμε αναφορικά με την ίδρυση του ΚΕΠ Υγείας, τονίζοντας ότι συζητήθηκε πριν από καιρό σε συνεδρίαση του φορέα. Αυτό που προτρέψαμε τον δήμο να κάνει, αφού χαιρετίσαμε την απόφαση, είναι να έρθει σε επαφή ο Δήμος Πάρου με τον Δήμο Δάφνης Υμηττού, διότι έπειτα από έρευνα της Ένωσης, ο συγκεκριμένος δήμος αποτελεί πρότυπο στη λειτουργία του ΚΕΠ Υγείας κι ότι η υπεύθυνη εργαζόμενη, μπορεί να μας παρέχει οποιαδήποτε τεχνογνωσία.

Η τελευταία τοποθέτηση αφορούσε στην ίδρυση παραρτήματος Δημοσίου ΙΕΚ στην Πάρο, εισήγηση που είχε πραγματοποιήσει ο φορέας μας από τον Νοέμβριο του 2021 και είχε ψηφιστεί ομόφωνα στο δημοτικό συμβούλιο. Με έμφαση στο γαστρονομικό τουρισμό και στο επίπεδο των επιχειρήσεων εστίασης στο νησί μας, αναφέραμε ότι οι εν δυνάμει φοιτητές τεχνικών μαγειρικής, θα απορροφηθούν αμέσως στο νησί και θα λύσουν ένα μεγάλο πρόβλημα στον τόπο μας. Τελικά, δεσμεύθηκε ο δήμος ότι θα προσχωρήσει άμεσα στην ολοκλήρωση του εγχειρήματος με τρεις ειδικότητες, αντί για δύο που πρότεινε εξ αρχής, εκ των οποίων η μία είναι του υδραυλικού έπειτα από πρόταση της ΕΛΜΕ Πάρου, τεχνικού μαγειρικής έπειτα από πρόταση της Ένωσης Γονέων & τουριστικών επαγγελμάτων έπειτα από πρόταση του ΙΕΚ Σύρου.

Ως φορέας, είναι καθήκον μας, να αναδεικνύουμε τα προβλήματα που υπάρχουν στις σχολικές κοινότητες του νησιού μας, αλλά και να διεκδικούμε το καλύτερο για τα παιδιά μας και την εκπαίδευση τους, σαφείς και ξεκάθαρες του κράτους και του εκάστοτε Δήμου».

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νάξος: Τι περιμένουν οι επιχειρήσεις εν όψει Πάσχα – Τι δήλωσε ο Μιχάλης Κρητικός (vid) Το νησί της Νάξου θα επισκεφθούν πολλοί επισκέπτες, εν...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Στη Μύκονο για συναντήσεις Κατερίνα Γιαννακά και Αντώνης Σέργης Η Κυκλαδίτισσα υποψήφια Ευρωβουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Γιαννακά επισκέπτεται το νησί της Μυκόνου αύριο...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Επίσκεψη της υποψήφιας ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη στο Επιμελητήριο Κυκλάδων Το Επιμελητήριο Κυκλάδων επισκέφθηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου η υποψήφια ευρωβουλευτής κα Μαρία Σπυράκη, στο...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Άρθρο Feelhellas: “Η Σύρος και η Άνδρος ανάμεσα στους ιδανικούς προορισμούς για την πασχαλινή σας απόδραση” Η σημαντικότερη γιορτή της Ορθοδοξίας πλησιάζει, η άνοιξη...