Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Πάρος: Δεν ψηφίστηκε τυχαία ως το καλύτερο νησί της Ευρώπης

Δεν ψηφίστηκε τυχαία ως το καλύτερο νησί της Ευρώπης για το 2020, δεν είναι τυχαίο που πλημμυρίζει από Έλληνες και ξένους επισκέπτες κάθε τουριστική σεζόν. Ο λόγος για τη μοναδική Πάρο με τις φανταστικές παραλίες και τα καταγάλανα νερά, τα λευκά σπίτια, τις βοκαμβίλιες στα σοκάκια και τις αμέτρητες επιλογές για φαγητό και διασκέδαση.

Τα πάντα για την Πάρο

Στο κεντρικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων, η Πάρος απέχει μόλις 3- 4 ώρες από το λιμάνι του Πειραιά, ενώ σύνδεση με το νησί υπάρχει και αεροπορικώς. Παρόλο που η πρωτεύουσα του νησιού είναι η Παροικιά, ο κόσμος συγκεντρώνεται το καλοκαίρι στη Νάουσα της Πάρου για να περιηγηθεί στα πλακόστρωτα σοκάκια της με τις ανθισμένες φούξια βοκαμβίλιες, εκεί όπου είναι μαζεμένα και τα περισσότερα διάσημα μπαράκια του νησιού. Ωστόσο, η Παροικιά, όπου είναι και το λιμάνι, απέχει μόνο 20 λεπτά με το αυτοκίνητο από τη Νάουσα.

Το σημαντικό με την Πάρο είναι ότι μπορεί να ικανοποιήσει κάθε τύπο ταξιδιώτη. Οικογένειες, ζευγάρια και παρέες φίλων επιλέγουν την Πάρο για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Πάρος: Πού να μείνετε

Πάρος- φωτογραφία από unsplash

Η Πάρος διαθέτει πολλές επιλογές σε καταλύματα για όλες… τις «τσέπες». Ωστόσο, αν θέλετε να βρίσκεστε εκεί που «χτυπά» η καρδιά του νησιού επιλέξτε ένα κατάλυμα στη Νάουσα ή τους Αγίους Αναργύρους. Όσοι δεν έχετε θέμα με τις μετακινήσεις και σας αρέσουν οι πιο ήσυχες διακοπές, μπορείτε να μείνετε στον Αμπελά που είναι κοντά στη Νάουσα ή στην Παροικιά.

Παραλίες Πάρου: Πού να κολυμπήσετε

Ανάλογα με τους ανέμους, οι ντόπιοι κάτοικοι θα σας καθοδηγήσουν ποιες παραλίες να επιλέξετε για το μπάνιο σας. Η Πάρος διαθέτει παραλίες επίσης για όλα τα γούστα. Υπάρχουν οι φημισμένες παραλίες του νησιού με τα beach bar, τις χρυσαφένιες αμμουδιές και τα καταγάλανα νερά όπως η Σάντα Μαρία, η Πούντα, το Μαρτσέλο, το Μοναστήρι, η Χρυσή Ακτή και ο Κριός.

Kολυμπήθρες- φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

Υπάρχουν όμως και άλλες με λιγότερο κόσμο αλλά με αγνή ομορφιά που αξίζει να δείτε και να απολαύσετε, όπως ο Δρυός, ο Καλόγερος, ο Παρασπόρος και το Πίσω Λιβάδι. Οπωσδήποτε πρέπει να επισκεφθείτε τις Κολυμπήθρες, στην οποία φτάνετε με καραβάκι.
Πάρος: Πού να φάτε

Πάρος- φωτογραφία από unsplash

Το ψάρι και τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους στην Πάρο. Δοκιμάστε αστακομακαρονάδα στο παλιό λιμανάκι της Νάουσας και ουζομεζέδες στους γραφικούς οικισμούς Λεύκες και Αλυκή. Εστιατόρια για θαλασσινά, κρεατικά και όλων των ειδών τις κουζίνες θα βρείτε στην Παροικιά και τη Νάουσα.

Ψαράς στο λιμάνι της Νάουσας- φωτογραφία από unsplash
H Παναγία Εκατονταπυλιανή στην Παροικιά της Πάρου- φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

Tip: Mην παραλείψετε να επισκεφθείτε την Εκκλησία της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής, που έχει την τιμητική της τον Δεκαπενταύγουστο. Πρόκειται για ένα από τα σπουδαιότερα καλοδιατηρημένα παλαιοχριστιανικά μνημεία που βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια και χρονολογείται από τον 16ο αιώνα.

ΠΗΓΗ: STAR

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νάξος: Τι περιμένουν οι επιχειρήσεις εν όψει Πάσχα – Τι δήλωσε ο Μιχάλης Κρητικός (vid) Το νησί της Νάξου θα επισκεφθούν πολλοί επισκέπτες, εν...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Στη Μύκονο για συναντήσεις Κατερίνα Γιαννακά και Αντώνης Σέργης Η Κυκλαδίτισσα υποψήφια Ευρωβουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Γιαννακά επισκέπτεται το νησί της Μυκόνου αύριο...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Επίσκεψη της υποψήφιας ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη στο Επιμελητήριο Κυκλάδων Το Επιμελητήριο Κυκλάδων επισκέφθηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου η υποψήφια ευρωβουλευτής κα Μαρία Σπυράκη, στο...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Άρθρο Feelhellas: “Η Σύρος και η Άνδρος ανάμεσα στους ιδανικούς προορισμούς για την πασχαλινή σας απόδραση” Η σημαντικότερη γιορτή της Ορθοδοξίας πλησιάζει, η άνοιξη...