Κυκλάδες: Τα τρία τραπεζικά καταστήματα που θα βάλουν λουκέτο τους επόμενους μήνες

Κυκλάδες: Τα τρία τραπεζικά καταστήματα που θα βάλουν λουκέτο τους επόμενους μήνες

Το κλείσιμο τραπεζικών καταστημάτων και η κατάργηση ΑΤΜ είναι ένα φαινόμενο που θα συνεχίσει να εμφανίζεται στη χώρα μας, μιας και εξελίσσεται συνεχώς η μέθοδος και η εξυπηρέτηση των πολιτών μέσω των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Μάλιστα, στην εποχή της πανδημίας και του covid 19 οι ηλεκτρονικές συναλλαγές εκτοξεύθηκαν διευκολύνοντας τις διοικήσεις των τραπεζών να προχωρήσουν στο κλείσιμο καταστημάτων, στη συρρίκνωση προσωπικού και στη μείωση των λειτουργικών τους εξόδων. 

Όπως έχει γίνει γνωστό και δε φαίνεται ότι μπορεί κάτι να αλλάξει παρά τις διαμαρτυρίες, μέσα στους επόμενους μήνες θα βάλουν λουκέτο δεκάδες καταστήματα τραπεζών ανά την Ελλάδα τα οποία ανήκουν στο δυναμικό της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς. 

Εξ αυτών τα τρία θα είναι στο νομό Κυκλάδων, όπως άλλωστε έχει γραφτεί και σε προηγούμενα δημοσιεύματα. 

Για την Εθνική Τράπεζα το λουκέτο προβάρει το κατάστημα Νεωρίου Σύρου το οποίο βρίσκεται στην οδό Νικηφόρου Μανδηλαρά. Πρόκειται για ένα κατάστημα, το οποίο, παρά τη ραγδαία αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, συνεχίζει να παρουσιάζει σημαντική κίνηση καθημερινά, καθώς δεκάδες πολίτες το επισκέπτονται για να εξυπηρετηθούν. Εφόσον το συγκεκριμένο κατάστημα σταματήσει να λειτουργεί, μετά από πολλά χρόνια η Εθνική Τράπεζα θα παραμείνει μόνο με ένα κατάστημα στην Σύρο, που θα είναι αυτό της οδού Ευαγγελιστρίας. 

Επίσης, σε δύο μικρότερα νησιά, στη Σίφνο και την Αμοργό οδεύουν προς κατάργηση τα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς και ήδη υπάρχει έντονη δυσφορία από πλευράς τοπικής κοινωνίας. Μάλιστα, στην Αμοργό το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς είναι και το μοναδικό που λειτουργεί στο νησί. 

Πηγή: cyclades24.gr