Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Στη Σέριφο η υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., Μαρία Χανιώτη

Στη Σέριφο η υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., Μαρία Χανιώτη

Η υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., Μαρία Χανιώτη, επισκέφτηκε τη Σεριφο, την Τετάρτη, 10 Μαΐου.

Η κ. Χανιώτη συναντήθηκε με τον δήμαρχο του νησιού, Κώστα Ρεβίνθη και εκεί τέθηκαν τα ζητήματα της υποστελέχωσης και  της υποχρηματοδότησης των Ο.Τ.Α κυρίως στα μικρά νησιά που φυλούν Θερμοπύλες …

Ακόμα, η κ. Χανιώτη ενημερώθηκε, μεταξύ άλλων,  για την προσπάθεια της δημοτικής αρχής για την δημιουργία σύγχρονης μονάδας αφαλάτωσης για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας, ενώ υπήρξε έντονος προβληματισμός για την εταιρεία «Μεταλλεία Σερίφου», που τοποθέτησε αυθαίρετα σε δημόσιες εκτάσεις του νησιού, πινακίδες ιδιωτικοποίησης και κυριότητας  τεράστιων περιοχών που ανήκουν στο δημόσιο.

Τέλος, στη συνάντηση με τον δήμαρχο Σερίφου στην οποία συμμετείχε και η συνυποψηφια της κα Ειρήνη Βλαστάρη, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση  για έργα υποδομής που έχει ανάγκη το νησί και φυσικά… για τα ζητήματα υγείας.

Στη συνέχεια η κ. Χανιώτη με την κ.Βλαστάρη, επισκέφτηκαν  το Κέντρο Υγείας Σερίφου και συναντήθηκαν με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ ο γιατρός, Αθανάσιος Κοντάρης, έθεσε τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μονάδα υγείας του νησιού. Κατάσταση που τον οδήγησε, πριν λίγο καιρό, να υποβάλει την παραίτησή του!

 Όπως είπε ο γιατρός: «Οι κάτοικοι των μικρών νησιών αντιμετωπίζονται ως πολίτες Γ’ κατηγορίας. Εργαζόμαστε υπερωριακά για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες , με αποτέλεσμα να κινδυνεύουμε να  είμαστε επικίνδυνοι για την ασφάλεια των ασθενών, λόγω κόπωσης».

Τέλος, η υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον συντονιστή Τ. Αλεξάκη, μέλη του Συντονιστικού της Ο.Μ. Σερίφου και φίλους του κόμματος.

Σ’ αυτή τη συνάντηση συζητήθηκε η πολιτική κατάσταση στη χώρα, ενώ η κ. Χανιώτη ενημέρωσε για τις δεσμεύσεις του κόμματος στα θέματα που αφορούν την νησιωτικότητα.

Η κ. Χανιώτη μετά τις συναντήσεις έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η Σέριφος υποφέρει από τις πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση . Η εννοια νησιωτικοτητα παραμένει άγνωστη λέξη για την κυβέρνηση της Ν.Δ.

Η υποστελέχωση δομών υγείας είναι χαρακτηριστική σ’ ένα ακόμα Κυκλαδονήσι, ενώ η γραφειοκρατία είναι ο εχθρός κάθε προσπάθειας είτε για την οργάνωση δομών, είτε για το επιχειρείν. Κάθε προσπάθεια αναβάθμισης της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας  πέφτει στο κενό .

Όλα αυτά τα τραγικά που συμβαίνουν στη  Σέριφο έχουν ονοματεπώνυμο και λέγονται “πολιτικες επιλογές της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας”.

Επιτέλους, οι πολίτες να βάλουμε ένα τέλος για να κερδίσουμε τις ζωές μας. Στις 21 Μαϊου λέμε “ως εδώ”.

#Δικαιοσύνη στη Σέριφο, #δικαιοσύνη στην υγεία, «δικαιοσύνη παντού!».

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Καρδιανής Τήνου παρακολούθησε την Ακολουθία της Αναστάσεως ο Κυριάκος Μητσοτάκης το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Το Άγιο Φως έφτασε στο Αεροδρόμιο Σαντορίνης το Μεγάλο Σάββατο Η SKY express πιστή στις αξίες, τα ήθη και τα έθιμα της χώρας, αλλά...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

H SKY express μετέφερε και φέτος το Άγιο Φως στη Μύκονο Το Άγιο Φως έφτασε στο Αεροδρόμιο Μυκόνου το Μεγάλο Σάββατο Η SKY express...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Πόλος έλξης στη Σέριφο ο Ματίας Αλμέιδα Στο νησί της Σερίφου βρίσκεται για το Πάσχα, Ματίας Αλμέιδα. Η προσωρινή διακοπή της Super League ήταν...