Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Κ. Κουκάς: «Η Μύκονος θα συνεχίσει να είναι πρωταγωνίστρια και τα επόμενα χρόνια»

Κ. Κουκάς: «Η Μύκονος θα συνεχίσει να είναι πρωταγωνίστρια και τα επόμενα χρόνια»

Στη συνέλευση του ΣΕΤΕ (Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, συμμετείχε ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς.

Ο κ. Κουκάς αναφέρθηκε για το σκοπό της παρουσίας του στη συνέλευση του ΣΕΤΕ, τονίζοντας πως πέρα από τη νομιμότητα που θέλει η πολιτεία να εφαρμοστεί στο νησί των Ανέμων, η Μύκονος θα συνεχίσει να είναι πρωταγωνίστρια και τα επόμενα χρόνια, μιας και πολλοί από τους βασικούς πυλώνες για την τουριστική ανάπτυξη στην Ελλάδα, ήδη έχουν ξεκινήσει ή βρίσκονται στο στάδιο του σχεδιασμού.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο κ. Κουκάς:

Στη χθεσινή συνέλευση του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) που συμμετείχα στην Αθήνα, αναδείχθηκαν οι βασικοί πυλώνες για την τουριστική ανάπτυξη στη χώρα μας:

– Αναβάθμιση των δημόσιων υποδομών, που χαρακτηρίζονται ως αναντίστοιχες των αναγκών.
– Επίλυση της χρονίζουσας εκκρεμότητας του χωροταξικού ζητήματος.
– Βιώσιμη Ανάπτυξη και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα.
– Προώθηση των προορισμών μέσα από συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης με τουριστικές επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, αεροπορικές εταιρείες, αεροδρόμια, και τον ΣΕΤΕ.

Πολλά από αυτά στη Μύκονο έχουν ήδη ξεκινήσει (Ειδικό Πολεοδομικό σχέδιο, στοχευμένο πρόγραμμα τουριστικής προβολής, αναβάθμιση αεροπορικών και λιμενικών υποδομών, περιβαλλοντική εκπαίδευση) και αρκετά σχεδιάζονται. Σε κάθε περίπτωση από τη στιγμή που η Πολιτεία αποφάσισε να θέσει ως προτεραιότητα την εφαρμογή της νομιμότητας στο νησί, επιβάλλεται και η ταχύτερη προώθηση όλων των άλλων ζητημάτων που επίπονα διεκδικούμε (αναβάθμιση βασικών υποδομών, αύξηση της χρηματοδότησης, στελέχωση των δημοσίων υπηρεσιών, αλλά και του Δήμου με προσωπικό, διαχείριση των παράλιων μας, κίνητρα για τους δημόσιους υπαλλήλους, ενίσχυση υποδομών υγείας, παιδείας & αθλητισμού κ.α)

Κάθε κρίση αποτελεί και μια ευκαιρία. Η τοπική μας κοινωνία σέβεται την νομιμότητα και όποιους έστω και καθυστερημένα αποφάσισαν να την επιβάλουν, επιζητεί όμως αντίστοιχα αντανακλαστικά και σε αυτά που οφείλει η Πολιτεία σε έναν κορυφαίο διεθνή τουριστικό προορισμό που προβάλει για δεκαετίες τη χώρα σε όλο τον κόσμο. Κανόνες, μέτρο και σεβασμός το τρίπτυχο της ουσιαστικής συνεργασίας Πολιτείας, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τοπικών κοινωνιών. Πρώτος εγώ θα προασπίζομαι και θα προβάλλω τις ομορφιές, αλλά και τις ανάγκες του τόπου μου. Η Μύκονος θα συνεχίσει να είναι πρωταγωνίστρια και τα επόμενα χρόνια.

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Συναγερμός έχει σημάνει στην περιοχή της Κυψέλης και το Χαμόγελο του Παιδιού, καθώς στις 20/9/2023 εξαφανίστηκε ο 25χρονος Ευάγγελος Πατέστας ο οποίος κατάγεται από...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Δυνατότητα προσκόμισης αιτήσεων σύνδεσης στο δίκτυο Αποχέτευσης της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. στην περιοχή Μέσα Κατοικίες Η Δ.Ε.Υ.Α. Θήρας γνωστοποιεί, ότι ολοκληρώθηκε το έργο για την Αποχέτευση...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Στα πλαίσια της ενίσχυσης της πολιτιστικής ταυτότητας του νησιού της Μυκόνου ο Αντιδήμαρχος Ατζαμόγλου Μιλτιάδης προχώρησε στη δωρεά προς την χορευτική ομάδα «Βεγγέρα» του...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για το θάνατο του 51χρονου στη Σαντορίνη Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Σαντορίνης από τον άγριο καυγά δύο συναδέλφων σε...