Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Πάρος: Είχαν ρημάξει τα σπίτια στο νησί – Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 11.000 ευρώ

Πάρος: Είχαν ρημάξει τα σπίτια στο νησί – Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 11 χιλιάδες ευρώ

Τις τελευταίες εβδομάδες είχαν ακουστεί πολλές περιπτώσεις κλοπών στο νησί της Πάρου. Επίδοξοι κλέφτες παραβίαζαν σπίτια όταν οι ένοικοι έλειπαν και άρπαζαν ότι έβρισκαν. Μεγάλη λεία 11.280 ευρώ, επιπλέον αντικείμενα αξίας τα οποία αναγνωρίστηκαν από τα θύματα.

Συνελήφθη ο ένας εκ των δύο. Ακολουθεί το επίσημο δελτίο της αστυνομίας

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω αλλοδαπός που διαρρήξεις κατοικιών στην Πάρο
Εξιχνιάστηκαν οχτώ περιπτώσεις κλοπής

Κατασχέθηκαν 11.280€, τιμαλφή και δίκυκλη μοτοσικλέτα

Συνελήφθη την Κυριακή (9 Ιουλίου 2023) πρώτες πρωινές ώρες στην Πάρο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου, ένας αλλοδαπός σε βάρος των οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών και βία κατά υπαλλήλων.

Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται ένας ακόμη αλλοδαπός, συνεργός του συλληφθέντα, ο οποίος αναζητείται.

Όπως διακριβώθηκε, έπειτα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, οι δράστες ενεργώντας από κοινού με ιδιαίτερες προφυλάξεις, χρησιμοποιούσαν δίκυκλο όχημα με το οποίο μετέβαιναν σε κατοικίες όπου τις παραβίαζαν, εκμεταλλευόμενοι την ολιγόωρη απουσία των ενοίκων και αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή και κουτιά ασφαλείας (safe boxes) με το περιεχόμενο τους.

Για τον τερματισμό της εγκληματικής τους δραστηριότητας, τέθηκε σε εφαρμογή επιχειρησιακό σχέδιο, στο πλαίσιο του οποίου αστυνομικοί που διερευνούσαν επισταμένως την υπόθεση προσδιόρισαν τους δράστες και κατάφεραν να εντοπίσουν τον έναν από αυτούς, αμέσως μετά τη διάπραξη διάρρηξης.

Από τον έλεγχο που έγινε στον συλληφθέντα βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:

• Τιμαλφή, που αναγνωρίστηκαν ως προερχόμενα από κλοπές
• 11.280 ευρώ
• Δίκυκλο, ως μέσο διάπραξης εγκληματικών πράξεων

Περαιτέρω από την αξιολόγηση και μελέτη των συλλεχθέντων στοιχείων και πειστήριων εξιχνιάστηκαν συνολικά οχτώ περιπτώσεις κλοπής, από τις οποίες μια διαπράχθηκε τον Απρίλιο του 2022, ενώ οι υπόλοιπες κατά το τελευταίο δίμηνο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διακριβωθεί πλήρως το εύρος της παράνομης δραστηριότητάς τους.

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Την Τήνο επέλεξε ο διάσημος γαλλικός οίκος Hermes για την παρουσίαση του νέου του γυναικείου ρολογιού. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο σπάνιας και άγριας...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Στα χέρια του Γιώργου Λιάγκα πέρασε η βίλα του εκλιπόντος βιομηχάνου στον χώρο των αλλαντικών, Παναγιώτη Νίκα, στην Τήνο, σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.gr. Το ακίνητο στην...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Την Τετάρτη το απόγευμα 22/5 και την Πέμπτη 23/5 ο πρώην βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος μαζί με κλιμάκιο της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ περιόδευσε στην Άνδρο....

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Θ. Σουσούδης: «Η Άνδρος μας, ύστερα από προσπάθειες 9 χρόνων, απέκτησε το δικό της Λιμενικό Ταμείο» Ολοκληρώθηκε χθες, Παρασκευή 24 Μαΐου 2024, η μεταβίβαση...