Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου για τη λειτουργία τμημάτων ΔΙΕΚ ΣΥΡΟΥ στην Πάρο

Επιστολή της Ιφιγένειας Χατζηγεωργίου, πρώην Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ ΝΔ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ, για τη λειτουργία των δύο τμημάτων ΔΙΕΚ στην Πάρο:

Είμαστε στο εμείς κι όχι στο εγώ…

Είμαστε στο εμείς κι όχι στο εγώ και τούτον τον τόπο τον έχουμε όλοι μαζί κι αγωνιζόμαστε όλοι μαζί, ο καθένας από το δικό του μετερίζι.

Κι εξηγούμαι. Πολύ ωραία τα νέα για το ξεκίνημα της λειτουργίας δύο τμημάτων στην Πάρο του ΔΙΕΚ Σύρου, στον τουριστικό κλάδο (τομείς υποδοχής-φιλοξενίας και μαγειρικής). Δεν μιλάμε για ίδρυση, δεν πρόκειται δηλαδή για καινούργιο ΔΙΕΚ αλλά για δύο τμήματα την ευθύνη των οποίων έχει το ΔΙΕΚ Σύρου.

Αυτό προϋποθέτει εν πρώτοις το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο.

Για να επιτευχθεί αυτό συνετέλεσαν συγκεκριμένοι άνθρωποι: 

α) Ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Φίλιππος Φόρτωμας ο οποίος συνάντησε την τότε Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως και της ζήτησε κι εγγράφως να συμπεριλάβει στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση (Νοέμβριος 2020) ειδική διάταξη σύμφωνα με την οποία να μπορούν να λειτουργούν σε νησιωτικές περιοχές τμήματα ΔΙΕΚ (πχ Σύρου στην Πάρο) πράγμα το οποίο αποδέχθηκε η Υπουργός. Για τη γραπτή εισήγηση του Βουλευτή συνεργαστήκαμε μαζί με τη Διευθύντρια του ΔΙΕΚ ΣΥΡΟΥ, Δήμητρα Τσιόρβα.

β) Ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Γεώργιος Βούτσινος, ένας άνθρωπος ακούραστος, με κατανόηση που συνηγόρησε κι εκκίνησε όλες τις διαδικασίες.

γ) Η Διευθύντρια του ΔΙΕΚ ΣΥΡΟΥ, Δήμητρα Τσιόρβα, η οποία παρά τον φόρτο που επωμίζεται με την επιπρόσθετη εργασία της λειτουργίας των δύο τμημάτων στην Πάρο, εν τούτοις αποδέχθηκε με χαρά το ξεκίνημα της λειτουργίας τους και κίνησε όλες τις διαδικασίες (γραφειοκρατικές καθώς κι επικοινωνία για να επιτευχθεί αυτό).

δ) Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πάρου (και με το σημερινό και με το προηγούμενο συμβούλιο) που άσκησε έντονες πιέσεις (όχι μόνο με επιστολές) προς τον Δήμο Πάρου για να ξεκινήσουν τη λειτουργία τα δύο τμήματα στην Πάρο.

ε) και τέλος ο Δήμος Πάρου και συγκεκριμένα το Δημοτικό Συμβούλιο που αποδέχθηκε την αναγκαιότητα της λειτουργίας δύο τμημάτων του ΔΙΕΚ Σύρου στην Πάρο και παραχώρησε τις κτηριακές εγκαταστάσεις του ΕΠΑΛ ΠΑΡΟΥ για να στεγαστεί κι έκανε τα θεσμικά βήματα ως όφειλε.

Δεν σταματάμε όμως εδώ. Συμπεριελήφθησαν τα δύο τμήματα της Πάρου στο Παράλληλο μηχανογραφικό από το Υπουργείο Παιδείας, βρέθηκε ο άνθρωπος από την Πάρο που έκανε αίτηση απόσπασης για να τα διευθύνει και να ασκήσει το διοικητικό έργο· μετά από παρεμβάσεις βρέθηκαν οι εκπαιδευτές που θα αναλάβουν την εκπαίδευση των φοιτώντων στα δύο τμήματα και να εγγραφούν στα αντίστοιχα μητρώα καθώς και το εστιατόριο στην Παροικιά που θα είναι ανοιχτό όλο τον χρόνο, στο οποίο θα ασκούνται στη μαγειρική οι εκπαιδευόμενοι.

Και φυσικά τον Σεπτέμβριο, λίγο πριν ξεκινήσει η λειτουργία των δύο τμημάτων, να επικοινωνήσουμε προς τα έξω τη δυνατότητα εγγραφής σε οποιονδήποτε το επιθυμεί.

Δεν είναι ώρα λοιπόν να ερίζουμε για το ποιος το έκανε. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, κι αυτό κρατάμε και προχωράμε.

 

Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου

Φιλόλογος

Διευθύντρια ΓΕ.Λ. Πάρου

Πρώην Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ ΝΔ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νάξος: Πλήθος πιστών στην ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα (vid) Πλήθος πιστών παρακολούθησαν και φέτος την ακολουθία της Μεγάλης Παρασκευής και την...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Μήνυμα Δημάρχου Θήρας Νίκου Ζώρζου για το Πάσχα Διανύοντας τη Μ. Εβδομάδα με την ιερή μας παράδοση να ιστορεί την πορεία του Χριστού προς...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Οι πανηγυρισμοί των φίλων του Ολυμπιακού στη Νάξο (vid) Βράδυ που θα μείνει χαραγμένο στις μνήμες των φίλων του Ολυμπιακού ήταν το χθεσινό. Οι...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Η Σίσσυ Φειδά σε σπάνια εμφάνιση με την κόρη της στη Μύκονο (vid) Η Σίσσυ Φειδά κάνει ένα διάλειμμα από τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις...