Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Κυκλάδες: Έρχονται προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία – Πόσα άτομα ανά Δήμο

Πράσινο «φως» άναψε το υπουργείο Εσωτερικών για την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας σχολικών μονάδων στους Δήμους για το διδακτικό έτος 2023-2024.

Στο έγγραφο του υπουργείου παρατίθεται ο μέγιστος αριθμός των ωρών ημερήσιας απασχόλησης του προσλαμβανόμενου προσωπικού καθώς και ο μέγιστος αριθμός προσλαμβανόμενων ατόμων ανά Δήμο σε όλη την επικράτεια.

Σύμφωνα με την απόφαση ο κάθε Δήμος καθορίζει ελεύθερα τις ώρες ημερήσιας απασχόλησης των ατόμων που προσλαμβάνει, υπό την προϋπόθεση τήρησης των μέγιστων ορίων.

Οι εγκρίσεις που χορηγούνται με την εν λόγω απόφαση, αφορούν τον καθαρισμό των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων και των μειονοτικών σχολείων.

Η πρόσληψη του προσωπικού θα γίνει σύμφωνα με τα οριζόμενα στην αριθμ. 55472/23-7-2021 Υπουργική Απόφαση «Διαδικασία και κριτήρια για την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.) και των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) της Χώρας από τους Δήμους με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου» (ΦΕΚ Β΄3352) η οποία τροποποιήθηκε με την υπ’ αριθ. 41797/23-6-2022 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β’3327),για χρονικό διάστημα ίσο με το διδακτικό έτος.

Οι Δήμοι του θα πρέπει να μεριμνήσουν για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού.

Επισημαίνεται ότι η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί στις προβλεπόμενες από την Υπουργική Απόφαση προθεσμίες.

Αναλυτικά ο μέγιστος αριθμός των θέσεων σε κάθε Δήμο των Κυκλάδων:

Δήμος Αμοργού 5 θέσεις

Δήμος Άνδρου 13 θέσεις 

Δήμος Θήρας 36 θέσεις 

Δήμος Ιητών 3 θέσεις 

Δήμος Κέας 9 θέσεις 

Δήμος Κιμώλου 1 θέση 

Δήμος Κύθνου 3 θέσεις 

Δήμος Μήλου 13 θέσεις 

Δήμος Μυκόνου 22 θέσεις

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων 45 θέσεις 

Δήμος Πάρου 29 θέσεις

Δήμος Σερίφου 3 θέσεις

Δήμος Σικίνου 1 θέση 

Δήμος Σίφνου 4 θέσεις

Δήμος Σύρου – Ερμούπολης 42 θέσεις 

Δήμος Τήνου 14 θέσεις

37 άτομα θα προσλάβει ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης 

Σημειώνεται, ότι, στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης και κατόπιν σχετικής απόφασης του δημοτικού συμβουλίου προγραμματίζεται η πρόσληψη 37 σχολικών καθαριστών, οι 27 εκ των οποίων θα είναι πλήρους απασχόλησης και οι 10 μερικής απασχόλησης, με σκοπό την κάλυψη των αναγκών καθαριότητας των σχολικών μονάδων του νησιού για την περίοδο 2023 – 2024. 

 

 

 

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Στην τροποποίησης παλαιότερης απόφασης προχώρησε ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Δημήτρης Μάλλιος, με θέμα τη «Σύσταση Γραφείων Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας». Συγκεκριμένα, συστήνονται πολλά Γραφεία...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, έδωσε το δικό του μήνυμα για τις άγιες ημέρες του Πάσχα μιλώντας στον ANT1.   Πηγή: cyclades24.gr

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

ταν μιλάμε για κυκλαδίτικο τοπίο, συνήθως αναφερόμαστε σε λευκά σπίτια, ανεμόμυλους, φυσικά «μπαλκόνια» με θέα το απέραντο γαλάζιο. Ωστόσο, μια από τις πιο χαρακτηριστικές...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Τα αποτελέσματα των εκλογών στον Σύλλογο Εμπόρων και Επαγγελματιών Δήμου Θήρας Ο Σύλλογος Εμπόρων και επαγγελματιών Δήμου Θήρας ανακοινώνει τα αποτελέσματα που προέκυψαν μετά...