Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Ο Εορτασμός της Αγίας Παρασκευής στις Λεύκες Πάρου: Μια Εμπειρία Πνευματικής Σύνδεσης και Ευωδιάς (φώτο και βίντεο)

Ο Εορτασμός της Αγίας Παρασκευής στις Λεύκες Πάρου: Μια Εμπειρία Πνευματικής Σύνδεσης και Ευωδιάς

Κάθε χρόνο, οι Λεύκες της Πάρου φιλοξενούν ένα μοναδικό γιορτινό γεγονός για το νησί τους, τον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής, μιας πολυαγαπημένης και ευλαβούς θείας φιγούρας. Οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις υπερέβησαν κάθε προσδοκία, φέρνοντας μαζί τους τον πολιτισμό και την πίστη της κοινότητας, συνδυασμένα με αυθεντικές γεύσεις και μουσική που αγγίζει την ψυχή.

Παραμονή της Αγίας Παρασκευής  στα στενάκια των Λευκών μια εμπειρία που συνδύασε την παραδοσιακή μουσική και τη γαστρονομία, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα ζωντανής γιορτής και κοινότητας.

Οι στενοί δρόμοι γέμισαν με νότες από παραδοσιακά όργανα. Η μελωδική τους αρμονία απλώθηκε στην περιοχή, καλώντας όλους να συμμετάσχουν.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών συνέβαλαν στην οργάνωση της εκδήλωσης, δίνοντας έμφαση στη σημασία της κοινωνικής συμμετοχής και της παράδοσης που κληρονομείται από γενιά σε γενιά.

Ένας μεγάλος μπουφές με μεζέδες που προσφέρθηκαν σε ντόπιους αλλά και τουρίστες οι οποίοι προσπαθούσαν να καταλάβουν τι συμβαίνει με τόσα χαμογελαστά πρόσωπα να τους προσφέρουν εδέσματα.

Μέσα στον χαρμόσυνο πανηγυρισμό, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες δημιούργησαν αναμνήσεις που θα συντροφεύουν τις καρδιές τους για πολλά χρόνια.

Χρόνια πολλά και του χρόνου να είστε καλά.

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Μία ακόμα διάκριση για ένα ελληνικό νησί ήρθε από ταξιδιωτικό γραφείο του εξωτερικού. Πρόκειται για το νησί της Κίμωλου, βόρεια της Μήλου στις Κυκλάδες,...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Το F/B Anemos εισέρχεται στο λιμάνι των Καμαρών της Σίφνου ερχόμενο από Κίμωλο και Μήλο. Ο Cpt. Μανώλης Τρασάνης πραγματοποιεί μια εντυπωσιακή δεξιόστροφη μανούβρα...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Την ενίσχυση του Λιμεναρχείου Πάρου, το οποίο αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα στελέχωσης, ζήτησε με επιστολή προς το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο δήμαρχος του...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν από λίγο στο νησί της Νάξου και συγκεκριμένα στην Οδό Παπαβασιλείου με αποτέλεσμα το τραυματισμό του οδηγού μιας μηχανής μικρού...