Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Γιορτή Ρεβιθιού στον Πρόδρομο Πάρου: Μια Αξέχαστη Εμπειρία το διήμερο Φεστιβάλ

Πραγματοποιήθηκε και φέτος με απόλυτη επιτυχία η «Γιορτή του Ρεβιθιού» στον Πρόδρομο Πάρου.

Διήμερο Φεστιβάλ “Γιορτής Ρεβιθιού”
Προβολής Αγροτικών Προϊόντων 29-30 Ιουλίου 2023 ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΠΑΡΟΣ

Μια γιορτή που διοργάνωσε ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Σκόπας ο Πάριος».

 

Τις τελευταίες μέρες το χωριό του Πρόδρομου ζει ξεχωριστές στιγμές που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής κουλτούρας και παράδοσης: την ετήσια γιορτή ρεβιθιού!

Το μυρωδάτο άρωμα των ρεβιθιών γέμισε τον αέρα και προκάλεσε ευφορία σε όλους τους παρευρισκόμενους. Εδώ και χρόνια, οι κάτοικοι του χωριού μας γιορτάζουν τη γιορτή αυτή  με μια εορταστική συγκέντρωση, με εδέσματα, χορούς και τραγούδια.

Η γιορτή ρεβιθιού στον Πρόδρομο έχει γίνει γνωστή για την υπέροχη γαστρονομική απόλαυση. Οι γυναίκες του χωριού ετοίμασαν με πολύ μεράκι και αγάπη πλούσια εδέσματα με βάση τα ρεβίθια που μας χαρίζει η γη μας. Κορυφαίας ποιότητας ρεβίθια έκλεψαν τις εντυπώσεις και κέρδισαν τις καρδιές όλων.

Τα τραγούδια όπως θα δείτε στα βίντεο που ακολουθούν, αποτέλεσαν την ιδανική συντροφιά για να χορέψουμε και να περάσουμε ευτυχισμένες στιγμές.

Η ζεστή μελωδία των οργάνων και οι φωνές που γέμισαν τον αέρα με νότες από παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια έδωσαν σε όλη την εκδήλωση μια μοναδική ενέργεια και διάθεση. Όλοι οι παρευρισκόμενοι, νέοι και ηλικιωμένοι, ήταν ενθουσιασμένοι,  πλήθος κόσμου χόρευε με χαρά και ανέβαζαν τον κέφι ψηλά στα ουράνια.

Η γιορτή ρεβιθιού στον Πρόδρομο έγινε πλέον μια αναμφισβήτητη παράδοση που περιμένουμε με ανυπομονησία κάθε χρόνο.

Μέχρι την επόμενη χρονιά, ας διατηρήσουμε το πνεύμα αυτής της γιορτής ζωντανό και ας απολαμβάνουμε τη ζωή και τις μοναδικές μας παραδόσεις.

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νάξος: Η Πρώτη Ανάσταση – Ανάστα ο Θεός, κρίνον την γην | Σείστηκε η Μητρόπολη! (pics – vid) Σήμερα, Μεγάλο Σάββατο το πρωί, έγινε...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Η Δέσποινα Βανδή και ο Βασίλης Μπισμπίκης διάλεξαν την Μύκονο για να περάσουν το φετινό Πάσχα. Η κάμερα του Mykonos Live TV τους απαθανάτισε...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νάξος: Πλήθος πιστών στην ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα (vid) Πλήθος πιστών παρακολούθησαν και φέτος την ακολουθία της Μεγάλης Παρασκευής και την...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Μήνυμα Δημάρχου Θήρας Νίκου Ζώρζου για το Πάσχα Διανύοντας τη Μ. Εβδομάδα με την ιερή μας παράδοση να ιστορεί την πορεία του Χριστού προς...