Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

ΙΕΚ Πάρου: Άρχισαν οι εγγραφές για τους τομείς Μαγειρικής και Υποδοχής-Φιλοξενίας

ΙΕΚ Πάρου: Άρχισαν οι εγγραφές για τους τομείς Μαγειρικής και Υποδοχής-Φιλοξενίας

Επιτυχία της Πάρου και του Δήμου η ίδρυση ΙΕΚ στο νησί μας

Άρχισαν, ήδη, οι εγγραφές για τους τομείς Υποδοχής-Φιλοξενίας και Μαγειρικής

H ίδρυση του ΙΕΚ Πάρου, με τους τομείς Υποδοχής-Φιλοξενίας και Μαγειρικής είναι μια σημαντική επιτυχία για το νησί μας, τους δημότες και τους επαγγελματίες μας, καθώς αποτελεί έμπρακτη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας στον τουρισμό. Είναι σημαντικό να μένουν οι νέοι στο νησί μας κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής εκπαίδευσής τους, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν σε εξειδικευμένες θέσεις με καλύτερες αποδοχές.

Αναλυτικά, για το νέο Σχολικό Έτος Κατάρτισης 2023-2024 ιδρύονται δύο νέα Τμήματα του ΔΙΕΚ Σύρου στην Πάρο:

– «Στέλεχος Μονάδων Φιλοξενίας»

– «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)»

Ήδη, όσοι απόφοιτοι Λυκείου ενδιαφέρονται να εγγραφούν, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο σύστημα Επιλογής Υποψηφίων Καταρτιζόμενων (έως και την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 15:00), ακολουθώντας τον σύνδεσμο:

https://diek.it.minedu.gov.gr

Προκειμένου να εξασφαλιστεί αυτή η επιτυχία για το νησί μας, ο Δήμαρχος Πάρου προέβη έγκαιρα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες:

  • Σύνταξη πλήρους φακέλου για την ίδρυση του ΙΕΚ (οι Αντιδήμαρχοι, Δώρα Σαρρή και Βατίστας Ρούσσος τον παρέδωσαν, εκ μέρους του Δήμου Πάρου και ιδιοχείρως στην τότε Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, κυρία Νίκη Κεραμέως, στις 24 Σεπτεμβρίου 2020).
  • Λήψη σχετικής Απόφασης (αρ.161/2021) του Δημοτικού Συμβουλίου και υποβολή αιτήματος προς το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων και την αρμόδια Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Κατάρτισης.
  • Παραχώρηση των εγκαταστάσεων του ΕΠΑΛ Πάρου για τη στέγαση του ΙΕΚ.
  • Συνεργασία με τη Διεύθυνση του ΙΕΚ Σύρου και συντονισμός των συναρμόδιων φορέων για την διεκπεραίωση των απαραίτητων διοικητικών πράξεων.
  • Παρεμβάσεις για τη στελέχωση του ΙΕΚ, τόσο σε ό,τι αφορά την απόσπαση διοικητικού προσωπικού, όσο και την εξασφάλιση των εκπαιδευτών.

Ασφαλώς, η ίδρυση ΙΕΚ στην Πάρο δεν είναι η μοναδική επιτυχία του Δημάρχου Πάρου, Μάρκου Κωβαίου, στον τομέα της Εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής για την Εκπαίδευση, με ανάλογες ενέργειες και παρεμβάσεις, επετεύχθη και η ίδρυση Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο νησί μας.

Ευχαριστούμε όλους όσοι υποστήριξαν τις προσπάθειες του Δήμου μας για την επίτευξη αυτού του σημαντικού στόχου.

Λυπούμαστε, όμως, που κάποιοι προσπαθούν να υπονομεύσουν αυτή τη συνεργασία, υποβαθμίζοντας τον θεσμικό και αποφασιστικό ρόλο του Δήμου.

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Επτά κορίτσια και δέκα αγόρια ιστιοπλόοι από τις Κυκλάδες έχουν δηλώσει συμμετοχή στους Πανελλήνιους αγώνες πρόκρισης στην Εθνική Ομάδα Optimist για το 2024. Τους...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νάξος: Κέφι, χορός, βιολιά και καλή παρέα! – Αυτός ήταν και φέτος το συστατικό στον Κούρο Μελάνων (pics – vid) Τι να πει κανείς...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εμπόρων και Επαγγελματιών Δήμου Θήρας Σήμερα 7/5/2024 μετά από πρόσκληση του πλειοψηφήσαντα κυρίου Νομικού και μετά από πρότασή του...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Α΄Βραβείο για το Γυμνάσιο Νάουσας στον 10ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες» Με Α΄Βραβείο στην κατηγορία των Σποτ, διακρίθηκε το Γυμνάσιο...