Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Συνέντευξη της Μιρέλας Πάχου στο Cyclades24, με αφορμή τη συναυλία της στην Πάρο

Συνέντευξη της Μιρέλας Πάχου με αφορμή τη συναυλία της στην Πάρο

Η συναυλία της Μιρέλας Πάχου στην Πάρο θα γίνει την  Τετάρτη 16/8.

Το Cyclades24 σας εξασφάλισε μία αποκλειστική ενδιαφέρουσα συνέντευξη με την τραγουδίστρια

Πώς ξεκίνησε η μουσική σας καριέρα και ποια ήταν η αρχική σας έμπνευση;

Η σχέση μου με τη μουσική ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία, σε ένα περιβάλλον γεμάτο μουσικά ερεθίσματα. Στη θεμελίωση και την ενδυνάμωση της σχέσης αυτής σίγουρα έπαιξε ρόλο ο πατέρας μου. Η μουσική μου καριέρα ήρθε πολύ αργότερα, στην Αθήνα, όταν ο Βασίλης Καζούλλης μου πρότεινε να παίξουμε μαζί.

Ποια είναι η αγαπημένη σας συνεργασία που έχετε κάνει ;

Είχα την τύχη να συνεργαστώ με σπουδαίους καλλιτέχνες, που μου έδωσαν πάρα πολλά. Όλες οι συνεργασίες ήταν για μένα αγαπημένες και πολύτιμες. Αν πρέπει να ξεχωρίσω κάποιες από αυτές, θα πω τις μουσικές διαδρομές με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και τον Μίλτο Πασχαλίδη.

Πώς περιγράφετε το μουσικό σας ύφος και ποιες είναι οι κύριες επιρροές σας;

Δεν μου αρέσουν οι ταμπέλες. Το μουσικό μου ύφος δεν είναι μονοδιάστατο. Ψάχνομαι διαρκώς και χαίρομαι πολύ γι’ αυτό. Κινούμαι σε ένα ευρύ μουσικό φάσμα και οι επιρροές μου είναι ποικίλες: έντεχνα τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών, λάτιν, ποπ μουσική και βέβαια τα παραδοσιακά τραγούδια των Δωδεκανήσων.

 Ποιο είναι το αγαπημένο σας τραγούδι που έχετε κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα και γιατί;

Το αγαπημένο μου τραγούδι είναι πάντα το τελευταίο! Στην προκειμένη περίπτωση είναι «Τα τυχερά τριφύλλια», που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο, σε στίχους της υπέροχης Τασούλας Θωμαΐδου και μουσική δική μου.

 Ποιος/α συνθέτης/συνθέτρια θα θέλατε να συνεργαστείτε στο μέλλον;

Θα ήθελα να συνεργαστώ ξανά με όλους τους εξαιρετικούς καλλιτέχνες, με τους οποίους μοιράστηκα τη σκηνή στο παρελθόν. Και λυπάμαι βαθιά που αυτό δεν είναι δυνατόν να συμβεί με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, τον Θάνο Μικρούτσικο και τον Νότη Μαυρουδή.

 Ποιος καλλιτέχνης ή καλλιτέχνιδα θεωρείτε ως το μεγαλύτερο πρότυπό σας;

Είναι πάρα πολλοί οι καλλιτέχνες που θαυμάζω. Άρα και τα πρότυπα! Γι’ αυτό μου είναι τόσο δύσκολο να απομονώσω κάποια ή κάποιον απ’ αυτούς!

 Ποιο είναι το επόμενο στάδιο της καριέρας σας και ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Προχωρώ βήμα-βήμα, χωρίς μακρόπνοα σχέδια, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι αφήνω τα πράγματα στην τύχη τους. Σε όλα τα επίπεδα, μου αρέσει η οργάνωση και απεχθάνομαι την προχειρότητα. Σε αυτή τη φάση, επόμενα βήματα είναι η κυκλοφορία του τρίτου προσωπικού μου δίσκου (τον Σεπτέμβριο) από το Ogdoo Music Group, με καινούργια τραγούδια αλλά και διασκευές κάποιων παραδοσιακών τραγουδιών που αγαπώ πολύ. Και φυσικά πολλές καλοκαιρινές συναυλίες: η περιοδεία είναι σε εξέλιξη! Στους επόμενους σταθμούς είναι η Πάρος, στις 16 Αυγούστου. Ανυπομονώ να ανταμώσουμε στο λιμάνι της Παροικιάς, για να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε παρέα.

 Ποια η μεγαλύτερη φιλοδοξία σας στο χώρο της μουσικής;

Δεν υπάρχει μία μεγάλη φιλοδοξία, αλλά πάρα πολλά όνειρα και επιθυμίες για όμορφες και δημιουργικές μουσικές διαδρομές.

 Έχει επηρεάσει τη ζωή σας η μουσική και με ποιο τρόπο;

Ειλικρινά δεν μπορώ να απαντήσω, ούτε καν υποθετικά! Δεν ξέρω πώς θα ήταν, μάλλον μου φαίνεται αδιανόητη η ζωή μου χωρίς τη μουσική.

Ποια συμβουλή θα δίνατε σε άλλους νέους καλλιτέχνες που ξεκινούν τώρα την καριέρα τους;

Θα μοιραστώ το μότο μου: aut viam veniam aut faciam (αν δεν βρούμε τον δρόμο, τον φτιάχνουμε).

Πώς αντιμετωπίζετε τις προκλήσεις και τις πιέσεις που συνοδεύουν την καριέρα σας ως νεαρή τραγουδίστρια;

Με αισιοδοξία, θετική ενέργεια, επιμονή και δημιουργικό πείσμα!

Πώς βρίσκετε ισορροπία μεταξύ της μουσικής καριέρας και των υποχρεώσεών σας

Είμαι μονίμως σε αναζήτηση αυτής της ισορροπίας. Ωστόσο, με έναν μαγικό τρόπο, αυτό με ισορροπεί και με ολοκληρώνει σαν άτομο.

 Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να μεταφέρετε μέσω της μουσικής σας στο κοινό;

Θα ήθελα μόνο να μοιραστώ την ομορφιά, τη χαρά και τη μαγεία της μουσικής!

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Μία ακόμα διάκριση για ένα ελληνικό νησί ήρθε από ταξιδιωτικό γραφείο του εξωτερικού. Πρόκειται για το νησί της Κίμωλου, βόρεια της Μήλου στις Κυκλάδες,...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Το F/B Anemos εισέρχεται στο λιμάνι των Καμαρών της Σίφνου ερχόμενο από Κίμωλο και Μήλο. Ο Cpt. Μανώλης Τρασάνης πραγματοποιεί μια εντυπωσιακή δεξιόστροφη μανούβρα...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Την ενίσχυση του Λιμεναρχείου Πάρου, το οποίο αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα στελέχωσης, ζήτησε με επιστολή προς το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο δήμαρχος του...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν από λίγο στο νησί της Νάξου και συγκεκριμένα στην Οδό Παπαβασιλείου με αποτέλεσμα το τραυματισμό του οδηγού μιας μηχανής μικρού...