Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Επιστρέφει στη Σίκινο το Φεστιβάλ Μικρών Νησιών | Little Islands Festival

Επιστρέφει στη Σίκινο το Φεστιβάλ Μικρών Νησιών | Little Islands Festival

Το Φεστιβάλ Μικρών Νησιών | Little Islands Festival επιστρέφει από τις 28 εως τις 31 Αυγούστου για μια ακόμη χρονιά στην Σίκινο, ανανεώνοντας το αυγουστιάτικο ραντεβού του με το κοινό σε ένα πρωτότυπο και πολυθεματικό πολιτιστικό τετραήμερο.

Σε ένα παραδοσιακό αγροτικό τοπίο που μοιάζει αμετάβλητο στο χρόνο, η 5η διοργάνωση υπό τον τίτλο “Human Geographies | Ανθρωπογεωγραφίες” αποτελεί ένα ταξίδι εξερεύνησης της βαθιάς και αμφίδρομης σχέσης του ανθρώπου με τη φύση, όπου οι κληρονομιές του παρελθόντος διασταυρώνονται με τις σύγχρονες αλληλεξαρτήσεις αγροτικού-αστικού και τοπικού-παγκόσμιου.

Με αφετηρία το κυκλαδίτικο τοπίο της Σικίνου κάθε σημείο του νησιού γίνεται πεδίο δημιουργίας, διερεύνησης και γνώσης σε μια μοναδική βιωματική πολιτιστική εμπειρία.

Τοπο ειδικές εμβυθιστικές περιβαλλοντικές διαδικασίες, υβριδικές περιηγήσεις, υπαίθριες προβολές ταινιών με θεματικό άξονα το περιβάλλον και τις κλιματικές προκλήσεις, performance, εγκαταστάσεις, VR projects, εργαστήρια για παιδιά, happenings, ζωντανή μουσική & DJ sets.  Ενα πλήθος δράσεων ανοιχτές για το κοινό που προσκαλούν, καλλιτέχνες, καλλιτέχνιδες, κατοίκους και επισκέπτες να γίνουν συνοδοιπόροι.

Επιπλέον, δυναμική συμμετοχή στο πρόγραμμα του φεστιβάλ, δίνουν ανώτατα ακαδημαϊκά ιδρύματα της Ελλάδας όπου ομάδες έργου από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, θα αναπτύξουν επιτόπια έργα που αλληλεπιδρούν με το μνημείο της Επισκοπής και εξερευνούν πτυχές των βιοτικών αλληλεπιδράσεων ανάμεσα στον άνθρωπο, στην ιστορία και στο περιβάλλον.

Η Είσοδος σε όλες τις προβολές και εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα του LIF 2023 και την φετινή του θεματική “Human Geographies” θα ανακοινωθούν στο https://littleislandsfest.com/

#LIF23 #greekfestival #HumanGeographies #Sikinos #Cyclades

FACEBOOK Facebook

INSTAGRAM Instagram

Διοργάνωση: Creative Islands & New Media

Με τη συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Δήμος Σικίνου
Υπό την Αιγίδα και με την Υποστήριξη: Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Υπό την Αιγίδα: Υπουργείο Τουρισμού   

Με την υποστήριξη: Αυστριακή Πρεσβεία στην Αθήνα, Τσέχικο Κέντρο Αθήνα, Πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα.

Δημιουργικοί Συνεργάτες: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Σχολή Καλών Τεχνών, Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών.Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας , ΤΕΕΤ Φλώρινας.

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Σαντορίνη: Μέτρα ασφαλείας για την προστασία των εθελοντών που ανάβουν τις φωτιές την Μεγάλη Παρασκευή στον Πύργο Ο Δήμος Θήρας, η Κοινότητα Πύργου Καλλίστης...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Κύθνος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της εγκατάστασης βιομηχανικού Αιολικού Πάρκου Πηγή: cyclades24.gr

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Δήμαρχος Αμοργού: «Το μήνυμα Αγάπης και το Αναστάσιμο Φως να πλημμυρίσει τις ζωές όλων» Διαβάστε το μήνυμα του Δημάρχου Αμοργού κ. Ελ. Καραΐσκου, για...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Οι Πασχαλινές ευχές του Δημάρχου Τήνου Παναγιώτη Κροντηρά Συνδημότες και επισκέπτες του ευλογημένου νησιού  Ο Δήμαρχος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι , οι Πρόεδροι & οι...